Nopti albe in Golful Finic


Golful Finic sau Golful Finlandei este un brat al Marii Baltice cuprins intre Finlanda (la nord), Estonia (la sud) si Rusia (la est). Raul Neva se varsa in Golful Finic in dreptul orasului Sankt Peterburg. Alte orase importante de pe malul golfului sunt Helsinki si Tallinn. Daca iti doresti o vacanta cu totul deosebita, activa, in care sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase si mai civilizate orase din lume si sa te inconjuri de cultura si peisaje spectaculoase, noi iti propunem un circuit in zona Golfului Finic si o vacanta unica, spectaculoasa...

Nopti albe in Golful Finic

Iata in ce consta un circuit in Golful Finic:

Perioada de calatorie: 17-23 iunie 2012

ZIUA 01 / 17.06.2012: BUCURESTI – SANKT PETERSBURG

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00. Plecare cu zborul companiei Lufthansa LH1423 la Frankfurt 06:25 / 07:55 si mai departe spre Sankt Petersburg cu zborul LH1454 la ora 08:40.

Sosire la ora 13:20 la Sankt Petersburg, oras fondat de Petru cel Mare in 1703 ca o “fereastra catre Europa”, fiind la acea data a doua capitala a Imperiului Rus, pana in anul 1918. Transfer la hotel.

Pentru a intra in atmosfera “noptilor albe”, vom porni la ora 20:00 intr-un tur de oras panoramic (3 ore cu autocar si ghid local): Bulevardul Al. Nevsky, Piata Palatului de Iarna (locul de desfasurare a unor importante momente din istoria Rusiei), Amiralitatea, fluviul Neva cu podurile care se ridica noaptea, Catedrala Sf. Isaac, Crucisatorul Aurora, Piata Senatului, Fortareata Petru si Pavel, Monumentul lui Petru cel Mare, Catedrala Fecioarei din Kazan.

Cazare la hotelul “Park Inn Pribaltyskaya” 4* (sau similar), situat pe malul Golfului Finic, in apropierea statiei de metrou.

ZIUA 02 / 18.06.2012: SANKT PETERSBURG – TARSKOE SELO – PAVLOVSK

Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala de o zi la Satul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara preferata a marilor femei de pe tronul Rusiei: Ecaterina I a primit in dar acest tinut de la sotul sau Petru cel Mare. Fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat in stil baroc, vopsit in albastru si alb. Imparateasa Ecaterina a II-a, a petrecut mult timp in aceste locuri, unde numerosi artisti si arhitecti europeni renumiti au creat interioarele si pavilioanele. Sute de poeti rusi, de la Puskin la Ahmatova, s-au inspirat din frumusetea acestui domeniu regal. Este un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii si felului de viata rus din secolele de aur.

Palatul este o bijuterie: dincolo de portile aurite, treci de peluzele tunse, urci si intri din sala, in sala, printre saloane cu pereti pinacoteca, cu mobilier sculptat, costume ale nobilimii, ceasuri vechi, tavane sculptate. Rusia imperiala, culta si pretentioasa este in Marea Sala a Balului, o incapere cu peretii si tavanul aurite, lumina multiplicata de oglinzi.

Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este insa "camera de chihlimbar", faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi, la inceputul secolului al XVIII-lea si oferita de catre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, tarul Petru cel Mare, in 1716. Este un tezaur asupra caruia planeaza misterul disparitiei, fiind cautat cu ravna de vanatorii de comori si colectionari. A fost ascunsa odata cu bombardamentele aliatilor asupra Germaniei si a disparut fara urma. Reconstituirea ei a costat statul rus o avere. Dar totul a trebuit sa fie gata la timp, pentru ca Vladimir Putin a invitat recent, la sarbatorirea a 300 de ani de la fondarea orasului in care s-a nascut - Sankt Petersburg - liderii intregii lumi. I-a chemat in cel mai european oras al Europei, aici, unde sovieticii par sa nu fi existat niciodata. Se continua vizita cu palatul Pavlovsk, construit de imparateasa Ecaterina pentru fiul ei, viitorul imparat Pavel I si unde se poate admira si una din cele mai impresionante gradini in stil englezesc din Europa. (tarif cu pranz inclus: 80 euro/pers pentru grup de minimum 20 pers., 75 euro/pers.pt. grup de min. 25 pers. si 70 euro/pers.pt. grup de min.30 pers.). Cazare.

ZIUA 03 / 19.06.2012: SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Plecare cu autocar si ghid local pentru vizita la Muzeul Ermitaj ( 10:00 – 13:30 ), unul din cele mai mari si mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese, provenite din toate colturile lumii. Intoarcere la hotel. Dupa amiaza libera. Seara tarziu, optional, se poate organiza o plimbare pe canale pentru a surprinde spectacolul unic al ridicarii si coborarii podurilor. Cazare.

ZIUA 04 / 20.06.2012: SANKT PETERSBURG – PETERHOF - HELSINKI

Mic dejun. Dimineata libera pentru plimbare si cumparaturi. De la ora 13:00 la ora 18:00, posibilitate de excursie optionala de o jumatate de zi la Petrodvoret (Peterhof), unde se viziteaza palatul construit de Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles.

Marele Palat, Parcul Iubirii, fantanile si cascadele constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioasei armate navale rusesti. (tarif: 45 euro/pers. pentru minimum 20 pers., 42 euro pentru min. 25 pers. si 39 euro/pers. pentru min. 30 pers.).

La ora 19:00 transfer de la hotel la gara pentru plecare la ora 20:25 cu trenul de mare viteza “Allegro”, fabricat in Franta (vagon cl. 2-a, cu locuri ca in avion). Sosire la ora 23:00 la Helsinki, transfer la hotelul Sokos Presidenti 4* , situat central (sau similar). Cazare.

ZIUA 05 / 21.06.2012: HELSINKI

Mic dejun. Tur panoramic (cu autocar si ghid) al orasului Helsinki - fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, tara cu care Finlanda a convietuit multe secole, trecand apoi si sub dominatie ruseasca, pana sa-si dobandeasca independenta in anul 1917.

Turul cuprinde: centrul istoric si Piata Senatului, Universitatea si biblioteca sa, Catedrala Alba, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, cartierul diplomatic, Muzeul de arta contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, Stadionul Olimpic, monumentul lui Sibelius si Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. Dupa amiaza libera. Cazare.

ZIUA 06 / 22.06.2012: HELSINKI

Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala de 1 zi la Tallinn, capitala Estoniei, situata la 80 km de Helsinki. Transport cu ferry rapid. Tur de oras pietonal de 4 ore, dejun la restaurantul Old Hansa, transferuri. Partea veche a orasului medieval hanseatic, foarte bine conservata, a fost declarata patrimoniu universal UNESCO in anul 1997 ( tarif: 100 euro/pers.pentru min.20 pers., 93 euro/pers.pentru min.25 pers., 88 euro/pers.pentru min.30 pers.) Intoarcere la Helsinki. Cazare.

ZIUA 07 / 23.06.2012: HELSINKI – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau ultime cumparaturi. Transfer la aeroport si plecare cu zborul companiei Lufthansa LH2465 la Munchen 18:55 / 20:25 si mai departe spre Bucuresti cu zborul LH1656 la ora 21:20.Sosire la Bucuresti – Otopeni la ora 00:20.

Tarife

695 EURO + 375 RON / loc in camera dubla!

Nota: tariful este valabil pentru un grup de min. 30 de turisti; pt. 25- 29 turisti, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ pers. si pentru un grup de 20-24 turisti se majoreaza cu 50 euro/pers.

TARIFUL INCLUDE:

- transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Frankfurt – Sankt Petersburg si Helsinki – Munchen – Bucuresti -transport cu trenul de mare viteza de la Sankt Petersburg la Helsinki ( vagon cl.a II-a ). - 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Skt. Petersburg in hotel de 4* - 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Helsinki in hotel de 4* - transferurile si tururile mentionate in program - taxele de intrare la obiectivele mentionate in program - ghizi locali - conducator roman de grup - asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport: 210 euro/pers. (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie) - taxa viza Rusia: 55 euro / pers - se plateste la agentie - alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc. - bacsisuri: 30 euro pentru ghizi si soferi (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Skt. Petersburg) - excursiile optionale - asigurarea medicala obligatorie - asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:

Pentru obtinerea vizei turistice in Federatia Rusa se vor depune la agentie: - pasaport valabil inca 6 luni de la terminarea excursiei - pasaportul trebuie sa contina minimum 2 pagini libere - 1 fotografie color tip pasaport - asigurare medicala (original + copie)

Pentru mai multe detalii, iata oferta completa aici!


SOURCE AND TAGS