7 muzee neobisnuite din jurul lumii


Muzeele fac deseori parte din lista de obiective turistice ale oricarui calator. Cu toate acestea exista si muzee mai… bizare, care, care condimenteaza orice vizita intr-un loc nou. Astazi iti vom dezvalui latura nevazuta a vizitarii de muzee si iti vom prezenta 7 astfel de colectii si galerii, dedicate… ei bine… unor lucruri neobisnuite.

1. Muzeul Despartirilor, Zagreb, Croatia

[caption id="attachment_8617" align="aligncenter" width="675"]Museum of Broken Relationships Zagreb Croatia1 sursa imaginii: Patty Ho, wikimedia.org[/caption] Ai trecut printr-o despartire grea, plina de suferinta, resentimente si intrebari fara raspuns? Vindeca-te vizitand Museum of Broken Relationships din Croatia! Colectia a fost creata de Olinka Vistica si Drazen Grubisic - ei insisi dorind sa scape astfel de propriile dezamagiri sentimentale. De la cateva artefacte simbolice ale unor despartiri, acum muzeul a ajuns la o colectie in toata regula, pentru ca se primesc donatii din toate colturile lumii. Catelusul de plus care ti-a fost oferit drept cadou pare sa stea in calea vindecarii tale? Sau poate ai o bijuterie care te impiedica sa mergi mai departe? Mergi la muzeu si lasa simbolurile propriei tale despartiri sau viziteaza-l pur si simplu - sigur te va ajuta sa pleci cu inima mai usoara.

2. Muzeul Solnitelor, Gatlinburg, TN, SUA

  [caption id="attachment_8628" align="aligncenter" width="675"]Muzeul solnitelor, Gatlinburg, TN, SUA sursa imaginii: jmturner, tripadvisor.com[/caption] Probabil nu te-ai astepta sa gasesti undeva in lume un muzeu al solnitelor, insa si mai mare-ti va fi mirarea daca vizitezi Salt & Pepper Shaker Museum din Gatlinburg, TN, SUA. Muzeul adaposteste mai mult de 20.000 de solnite din intreaga lume, colectie adunata in peste 30 de ani de catre proprietarii muzeului. Bineinteles, vasta colectie este atent organizata pe categorii - de la animale si legume la obiective turistice si sarbatori - creativitatea si inspiratia fiind la ele acasa.

3. Muzeul Toaletelor, New Delhi, India

[caption id="attachment_8652" align="aligncenter" width="675"]Sulabh International Museum of Toilets din New Delhi, India sursa imaginii: all-that-is-interesting.com[/caption] Ti-ai dorit dintotdeauna sa afli mai multe despre toalete? Probabil ca nu, insa vizitand Sulabh International Museum of Toilets din New Delhi, India, poti afla o multime de lucruri interesante despre istoria si evolutia toaletelor in ultimii 4500 de ani. Vei vedea de toate - de la oale de noapte la toalete decorate intr-un elaborat stil Victorian si cu siguranta te vei amuza la vederea toaletei deghizate intr-o biblioteca.

4. Muzeul de Arta Fluorescenta, Amsterdam, Olanda

[caption id="attachment_8656" align="aligncenter" width="829"]Muzeul de arta fluorescenta electric ladyland, Amsterdam, Olanda sursa imaginii: ilovebutter, flick.com[/caption] Amsterdamul este prin excelenta un oras al ciudateniilor si al muzeelor neobisnuite. Pe langa minunatele canale, muzeele de arta, monumente si cladiri, Amsterdamul mai are si Muzeul de Arta Fluorescenta Electric Ladyland. Acesta este singurul muzeu din lume  dedicat exclusiv magiei si esteticii produse de lumina fluorescenta. Aici vei gasi arta, pietre, artefacte si alte obiecte fosforescente, zacaminte minerale ce parca invie si fascineaza sub jocul psihedelic al luminilor. Este o experienta unica, la care vizitatorii sunt invitati sa ia parte ei insisi ca obiecte de arta, muzeul incurajand arta participativa.

5. Muzeul de arte urate, Boston, SUA

[caption id="attachment_8657" align="aligncenter" width="675"]Museum of Bad Art, Boston, USA sursa imaginii: nydailynews.com[/caption] Atunci cand calatoresti iti doresti sa vizitezi muzeele care au pastrat cate ceva din frumusetea si arta acestei lumi. Dar daca te-ai saturat de atata estetica, de ce nu ai incerca si reversul? Muzeul de Arte Urate (Museum of Bad Arts) din Boston colectioneaza, pastreaza si expune cele mai nereusite si neizbutite lucrari de arta din lume, fie ca sunt picturi, sculpturi sau orice alta creatie artistica. Ca alternativa la clasici, fa un tur al acestui muzeu si, in caz ca simteai ca nu ai talent la desen, de acolo o sa iesi mult mai fericit si mai impacat cu tine insuti: sunt cu siguranta altii care se descurca mai rau decat tine.

6. International UFO Museum and Research Center, Roswell, NM, SUA

[caption id="attachment_8661" align="aligncenter" width="675"]International UFO Museum and Research Center, Roswell, NM, SUA sursa imaginii: wikia.com[/caption] Daca spui Roswell spui extraterestri, si din 1947 incoace, zona respectiva inca incita si suscita imaginatia tuturor cu privire la presupusul incident extraterestru care a avut loc aici. Daca ai fost vreodata fan X – Files, atunci International UFO Museum and Research Center este locul pe care trebuie sa il vezi: replici in marime naturala a extraterestrilor, muzica bizara pe fundal, documente istorice, fotografii, prezentari despre conspiratia guvernului American de a musamaliza incidentul, povesti referitoare la prabusirea navei extraterestre in aceasta zona, marturii  - cam tot ce si-ar dori Fox Mulder sa vada si sa auda.

7. Muzeul International al Spionilor, Washington, D.C., SUA

[caption id="attachment_8673" align="aligncenter" width="675"]International Spy Museum, Washington, SUA sursa imaginii: aandesolutions.com[/caption] In International Spy Museum din Washington vei gasi, pe langa o colectie dedicata lui James Bond si tuturor personajelor negative pe care acesta le-a invins, si numeroase ale obiecte dedicate spionajului. Astfel, vei gasi aici de la aparaturi si costume la documente oficiale ce releva impactul spionajului asupra istoriei umanitatii, povestile reale ale oamenilor care au facut spionaj in diverse etape istorice, gadget-uri si o atmosfera ce iti pune imaginatia in miscare, toate prezentate excelent in cadrul muzeului. Acest loc este o aventura si o lectie de istorie pe care nu trebuie sa le ratezi! Ti-ar placea sa vizitezi unul dintre aceste muzee? Sau cunosti si alte muzee pe care le putem adauga listei?

SOURCE AND TAGS