12 motive apetisante pentru a vizita Sovata


sursa imaginii: danubiushotels.ro

In ultimii ani, statiunea Sovata a devenit din ce in ce mai cautata de turistii romani si straini, mai ales pentru nenumaratele posibilitati terapeutice si de relaxare pe care aceasta le ofera. Verile racoroase si iernile blande imbie vizitatorul sa se relaxeze intr-un peisaj parca desprins din basme. Celebra pentru calitatea apelor si a unitatilor de cazare din zona, Sovata se potriveste oricui, fie ca isi doreste un pachet de tratament complet, fie ca vrea numai sa petreaca o vacanta minunata, relaxata, departe de agitatie. Astazi vom vedea impreuna 12 motive apetisante care te vor convinge ca trebuie sa-ti petreci cateva zile din concediul de anul acesta la Sovata.

1. Spa-uri ultramoderne

[caption id="attachment_8583" align="aligncenter" width="675"]Danubius Spa Sovata sursa imaginii: danubiushotels.ro[/caption] Unitatile de cazare si tratament reprezinta mandria statiunii. Hotelurile Danubius Health & Spa Resort BRADET si Danubius Health & Spa Resort SOVATA sunt printre cele mai cunoscute si apreciate pentru paleta larga de tratamente disponibile (terapie antistress, balneo, hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, pneumologie, dermatologie, fototerapie, ginecologie, fizioterapie). Mai mult, aflat la baza Lacului Ursu, spa-ul Danubius cuprinde piscina acoperita, jacuzzi, bazin de copii, kneipp cald si rece, bazin de imersie, baza de tratament, sala fitness, bazin cu apa sarata, saune, solar, masaj, baie cu aburi si camera de relaxare. Astfel, indiferent daca suferi de afectiuni fizice sau neurologice sau iti doresti numai sa te relaxezi, spa-urile Danubius iti vor oferi tot ceea ce iti doresti.

2. Kurtos Kalacs proaspat

[caption id="attachment_8584" align="aligncenter" width="675"]Kurtos Kalacs pufos si caramelizat sursa imaginii: Vszhuba, wikimedia.org[/caption] Numerosi turisti trec pe lista lor de “minuni de la Sovata” si cozonacul secuiesc, cunoscut sub enumirea de Kurtos Kalacs. Colacul, pufos si aromat pe dinauntru, crocant si caramelizat pe dinafara este una dintre micile placeri ce fascineaza turistii. Sovata insasi miroase a vanilie si scortisoara, iar copiii se dau in vant dupa acest desert unic. In zona vei gasi colacul preparat dupa traditii vechi secuiesti si dupa retete numai de localnici stiute. Mereu proaspat si aromat, mereu cald si imbietor, nu poti sa pleci din Sovata fara sa fi gustat macar aceasta delicatesa locala.

3. Apa sarata si relaxare sanatoasa

[caption id="attachment_8587" align="aligncenter" width="675"]Lacul Ursu apa sarata sursa imaginii: jurnalspiritual.ro[/caption] Apa este personajul principal in povestea Sovatei. De la tratarea si vindecarea unor boli ginecologice, ale unor afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale si pana la tratarea unor boli cardiovasculare, apa sarata a lacurilor din Sovata este benefica tuturor celor care vor sa isi imbunatateasca sanatatea. Lacul Ursu este cel mai mare lac sarat din statiune si sufletul acesteia, fiind si pe lista unor recorduri mondiale. De exemplu, este singurul lac sarat din lume ce e totusi inconjurat de o vegetatie bogata, in ciuda faptului ca se afla situat pe un munte de sare. Langa lacul Ursu exista si un lac sarat mai mic: Lacul Alunis, care, desi nu este la fel de amenajat pe cat este Lacul Ursu, ofera turistilor aceleasi beneficii asupra sanatatii si relaxarii. Pe langa Hotelurile Danubius, in apropierea acestor lacuri sarate se afla si Hotel Belvedere*** sau Hotel Lacul Ursu*** , perfecte pentru vacante cu familia si pentru grupuri de tineri sau cupluri aflate in cautarea relaxarii.

4. Inghetata aromata si rece care te imbie atunci cand iesi de la strand

[caption id="attachment_8588" align="aligncenter" width="675"]Inghetata la Sovata Inghetata aromata[/caption] In apropiere de Lacul Ursu sunt numeroase standuri stradale cu inghetata foarte buna, prezentand toate aromele posibile. Perfecta in arsita verii, inghetata de la Sovata devine din ce in ce mai cunoscuta, iar copiii se intrec in a gusta toate sortimentele – care nu sunt putine deloc. Dupa un gulas picant, o inghetata excelenta face deliciul oricarui turist.

5. Vederea panoramica asupra Lacului Ursu

[caption id="attachment_8586" align="aligncenter" width="630"]Vedere asupra Lacului Ursu sursa imaginii: turism.bzi.ro[/caption] Peisajul este primul care te fascineaza atunci cand vrei sa vizitezi Lacul Ursu. Restaurantul Ciuperca Mica de pe malul lacului nu ofera numai un meniu excelent, ci si o panorama superba asupra lacului. La fel, restaurantul de la intrarea in Lacul Ursu iti ofera un peisaj panoramic nemaivazut asupra Lacului Ursu si a vegetatiei care il inconjoara, facandu-te sa vrei sa savurezi macar o cafea in timp ce te bucuri de privelistea asupra lacului.

6. Gulas ca la mama acasa

[caption id="attachment_8589" align="aligncenter" width="675"]Gulyas sursa imaginii: Ralph Roletschek, wikimedia.org[/caption] Dupa o zi petrecuta la spa sau inotand in apa sarata, ai nevoie sa iti recapeti fortele, iar cand e vorba de Sovata, ai toate motivele sa nu refuzi o portie de gulas (sau 'gulyas', daca e sa respectam scrierea pe care o vei gasi in meniuri). Bucatarii din zona par intr-o continua competitie sa ofere turistilor un adevarat recital culinar, iar gulas-ul este rege. Preparat dupa retete traditionale, gulas-ul este cel mai cautat fel de mancare din statiune. Il recomandam pe cel de la Hotelul Danubius ca fiind excelent, insa trebuie sa incerci mai multe inainte de a da un verdict.

7. Statiune in plin proces de reinventare

[caption id="attachment_8590" align="aligncenter" width="675"]jacuzzi Jacuzzi[/caption] Sovata a facut subiectul a numeroase investitii de milioane de euro, astfel incat majoritatea hotelurilor vechi au fost renovate si au inaugurat spa-uri noi si piscine. Au aparut numeroase zone inedite de petrecere a timpului liber, precum si zone de agrement perfecte pentru intreaga familie. Stradutele curate, pline de flori, micile parculete, fantanile arteziene, invecinarea cu zone turistice deja celebre (excursii ghidate la Praid, Corund, Câmpu Cetății, Odorheiu Secuiesc, Călimănești, Rimetea) dar si vizite la Sighisoara si Targu Mures, drumetiile montane si Muntele de Sare, toate acestea reprezinta tot atatea motive pentru care ai vrea sa vizitezi Sovata in orice anotimp.

8. Zona montana perfecta pentru plimbarile de seara

[caption id="attachment_8591" align="aligncenter" width="675"]Alee padure sovata sursa imaginii: hailabord.ro[/caption] Prin Sovata trec opt dintre traseele consacrate ale Muntelui Gurghiu, iar statiunea in sine imbie la plimbari si drumetii. Unul din cele mai populare trasee este cel care inconjoara toate lacurile din statiune. O drumetie pana la Muntele de Sare, Vârful Cireșelu sau Dealul Saca este binevenita pentru turistii dornici de miscare si curiosi sa exploreze o zona unica. Pentru o plimbare de seara, pentru aer curat, soare si relaxare, dealurile impadurite si lacurile sunt cele mai bune terapii pentru minte, corp si suflet.

9. Trenuletul statiunii si Mocanita

[caption id="attachment_8592" align="aligncenter" width="675"]Trenul Mocanita in Sovata sursa imaginii: turistintransilvania.ro[/caption] Sovata este o statiune perfecta si pentru familiile cu copii, pentru ca localnicii se straduiesc sa-i atraga cu activitati si pe cei mici. Astfel, exista un trenulet care-i poate plimba pe cei mici (si pe cei mai deopotriva) prin statiune. Conductorii sunt veseli si prietenosi, iar pentru deliciul celor mici, de cele mai multe ori se antreneaza in diverse giumbuslucuri (muzica, claxoane si salutarea tuturor oamenilor de pe strada). In cazul in care iti doresti un traseu mai lung decat cel al trenuletului statiunii, iti recomandam sa incerci si Mocanita. Recent reabilitata, Mocanita pe aburi si-a reluat traseul Sovata – Campu Cetatii. Calatoria de aproape doua ore cu trenul cu aburi ofera turistului o intoarcere in trecut si o aventura magica, desprinsa parca dintr-un basm.

10. Parc de aventura pentru intreaga familie

[caption id="attachment_8593" align="aligncenter" width="675"]Parc de aventura sovata sursa imaginii: Hunor Kulcsar, https://www.facebook.com/adrenalinplussovata[/caption] Adrenalin Plus, parcul de aventura din Sovata este cu siguranta unul dintre locurile cele mai cautate de tineri, dar si de familiile cu copii. Tiroliana, aventurile printre brazi, nenumaratele surprize, activitatile de grup, provocarile, toate acestea fac din parc un loc in care fiecare isi poate descoperi o noua pasiune si o noua abilitate. In timp ce te aventurezi in cele mai diverse activitati, poti admira un peisaj magnific si te poti bucura de distractie, aer curat, si de prieteni noi pe care o sa ti-i faci pe loc.

11. Langosul si combinatia ideala de smantana si branza

[caption id="attachment_8594" align="aligncenter" width="675"]Langos cu smantana si cascaval sursa imaginii: Qorilla, wikimedia.org[/caption] Tot in sfera turismului culinar, nu putem sa nu adaugam langosii pe lista. Langosii sunt placinte prajite, tipice zonei, iar in combinatia de branza, smantana si usturoi devin adevarate delicatese traditionale. In Sovata vei gasi langosi proaspeti aproape oriunde competitia e mare, pentru ca fiecare se lauda ca-i prepara pe cei mai buni din statiune. Pufosi dar si crocanti, fierbiti si racoriti de smantana, langosii sunt gustarea perfecta pentru o dupa amiaza plina de aventura.

12. Piata cu obiecte traditionale

[caption id="attachment_8595" align="aligncenter" width="675"]Piata Sovata sursa imaginii: cluj.travel[/caption] Sovata nu este o statiune extrem de intinsa, asa ca piata mica din capatul statiunii (de pe Strada Trandafirilor) este un adevarat taram de basm. De la pepeni verzi la ii traditionale, obiecte din lemn, suveniruri, vase de ceramica si podoabe lucrate manual, piata traditionala din Sovata bucura ochiul si inima. Mica, cocheta, plina de viata si de farmec, de o rara bogatie, acest loc magic te va incanta si te va cuceri cu frumusetea ei. Tu ai vizitat vreodata Sovata? Ce amintiri frumoase ai legate de aceasta statiune montana? Daca nu ai vizitat inca Sovata, poti alege una dintre ofertele noastre pentru concediul tau in tara.
Vezi detalii
Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta!

SOURCE AND TAGS