Marele circuit de primavara al Chinei


Niciun anotimp nu este mai potrivit pentru a admira frumusetile si cultura Chinei ca primavara. Acum ciresii sunt in floare, temperaturile sunt perfecte, preturile putin mai mici decat in sezon si pe teritoriul acestei tari uimitoare au loc o multime de festivaluri culturale si traditionale. Noi iti recomandam un circuit al superbei China, care iti va ramane in amintiri pentru totdeauna...

Cateva date despre China

China este cea mai populata tara a lumii, cu peste 1.3 miliarde de locuitori, dar si a doua ca marime de pe Glob (dupa Rusia). Cu un trecut controversat, cu imperii si lupte pentru independenta, cu partide comuniste si oameni harnici, China si-a pastrat identitatea si traditiile exceptionale.

In China gasesti tot: munti inalti (Everest, Tibet), plaje superbe (Hainan, South China), orase supra aglomerate (Beijing), dar si sate asezate pe terase de orez, de un verde incredibil, unde pacea si linistea sunt la rang de arta. Cele mai mari orase din China sunt: Shanghai, Beijing, Tianjin, Hong Kong. Cultura sa este unica in lume si doar daca veti merge acolo veti putea intelege acest lucru.

Clima in China

Clima in China difera de la o zona la alta, insa este dominata de un sezon uscat si unul umed, musonic. Primavara este cel mai potrivit anotimp pentru un circuit in China.

Ce sa mananci in China

Cu una dintre cele mai vechi bucatarii din lume, China impleteste traditii milenare cu trenduri moderne in preparatele sale. Mergi intr-o piata si mananca ce se prepara pe loc, toate produsele sunt proaspete si gustoase.

Recomandarea Eximtur

Marele Circuit de primavara in China:

ZIUA 01: 13.05.2012: BUCURESTI Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 17:30. Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 ( 19:20 / 20:45 ) si mai departe la Beijing cu zborul TK 20 la ora 23:45. ZIUA 02: 14.05.2012: BEIJING Sosire la ora 14:00 si intalnire cu ghidul local ce va insoti grupul pentru o prima vizita, care include Templul Cerului (sec.15, dinastia Ming si Qing) si celebra piata Tian’An Men, cea mai mare din lume. Transfer, cina si cazare la hotelul Qianmen 4* (sau similar). ZIUA 03: 15.05.2012: BEIJING Mic dejun. Excursie la Badalin (situat la 80 km de Beijing) pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de 6.000 km (fara teleferic); singura constructie de pe pamant, ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vizita la unul din mormintele dinastiei Ming si la Calea Spiritelor de la Changling. Vizita la o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza”. Cazare. ZIUA 04: 16.05.2012: BEIJING – LUOYANG ( tren-vagon de dormit ) Mic dejun. Vizitarea Palatului Imperial (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului) si unde au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Se continua cu Colina Carbunelui (o superba gradina imperiala) si Palatul de Vara, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la gara pentru plecare la ora 21:00 cu trenul la Luoyang (vagon de dormit, in cusete cu 4 locuri). ZIUA 05: 17.05.2012: LUOYANG Sosire la ora 08:22 la Luoyang, unul din cele 7 orase imperiale ale Chinei, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze. Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia (sec. 21-16 I.C.). Transfer la hotel. Mic dejun. Vizita la Muzeul Regional, Templul Calului Alb si la cel mai mare reper cultural, loc de obarsie a budhismului in China, grotele de la Luoyang, tezaur al artei budhiste, cu cele 100.000 de statui ale lui Buddha. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la hotelul “Xin Youyi” 3* (sau similar).

ZIUA 06: 18.05.2012: LUOYANG – XI’AN (tren expres) Mic dejun. Plecare la Xi’An cu trenul de mare viteza, dat recent in folosinta. Sosire in orasul care a fost capitala a Chinei timp de 1062 de ani, sub 13 dinastii si unde incepea celebrul drum al matasii. Vizita la Marea Moschee si Cartierul Musulman. Dejun la restaurantul “Palatul dinastiei Tang”. Cazare la Hotel Xi’An 4* (sau similar). ZIUA 07: 19.05.2012: XI’AN Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km distanta de Xi’An, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun in timpul vizitelor.Vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste salbatice, construita in anul 625, inalta de 67 m si cu 7 nivele, locul unde au fost traduse in limba chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zand, dupa ce acesta a s-a intors din India si a templului ce i-a fost dedicat, precum si un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’An este celebru. Cazare. ZIUA 08: 20.05.2012: XI’AN – HANGZHOU (avion) Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare cu avionul la Hangzhou, una din cele 7 capitale imperiale pe care Marco Polo l-a numit cel mai frumos si mai grandios oras din lume. Vizita la resedinta Mandarinului Huxeyan si la Muzeul Farmaciei chineze. Cina si cazare la hotel Baihehua 3* (sau similar). ZIUA 09: 21.05.2012: HANGZHOU Mic dejun. Plimbare cu vaporul pe Lacul de Vest, gratie caruia Hangzhou este supranumit Paradisul Terestru. In continuare se viziteaza Templul Lingyan (sec.4), Pagoda celor 6 Armonii si o plantatie de ceai (la Hangzhou se cultiva cel mai bun ceai din China). Dejun in timpul vizitelor. Cazare. ZIUA 10: 22.05.2012: HANGZHOU – SHANGHAI (tren) Mic dejun. Transfer la gara si plecare la Shanghai. Sosire la Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe fluviul Huangpu. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Dejun la restaurantul mongol. Vizitarea resedintei si a gradinii Mandarinului Yu. Plimbare prin orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial. Plimbare pe celebra strada comerciala Nankin. Seara, se vizioneaza celebrul spectacol de acrobatie din Shanghai. Cazare la hotelul Tianhong 3* (sau similar).

ZIUA 11: 23.05.2012: SHANGHAI Mic dejun. Timp liber. Excursie optionala cu autocarul la Suzhou, orasul gradina si patria matasii. Se viziteaza Gradina Maestrului si gradina Politicii Simple, satul Luzhi si o fabrica de matase. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la Shanghai. ( pret 65 usd/pers.). Cazare. ZIUA 12: 24.05.2012: SHANGHAI – GUILIN (avion) Mic dejun. Dimineata se viziteaza Muzeul Nou din Shanghai, cartierul Bund si templul lui Buddha de Jad. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport si plecare la Guilin. Sosire, transfer si cazare la Hotelul Osmanthus 3* ( sau similar ). ZIUA 13: 25.05.2012: GUILIN – HONG KONG (avion) Mic dejun. Plecare cu autocarul in port pentru croaziera pe Fluviul Li, cu dejun la bord. Croaziera ne va ramane intiparita in memorie datorita peisajelor exotice unice: pescari care folosesc cormorani la pescuit, barci din bambus, imagini superbe. Debarcare la Yangshuo urmata de o scurta plimbare prin oras si apoi plecare la Guilin cu autocarul, strabatand peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport si plecare la ora 18:00 la Hong Kong, fost dominion britanic dupa razboiul opiului din anul 1840 si intrat in componenta statului chinez in anul 1997. Sosire la ora 19:30 si transfer la hotel Metropark Kowloon 3* (sau similar). ZIUA 14: 26.05.2012: HONG KONG – MACAO – HONG KONG (vapor) Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999 (dus/intors cu vaporul). Se viziteaza ruinele bisericii Sf. Paul, biserica Penha, templul zeitei A-Ma, Piata Senatului, Poarta Barierei. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la hotel. Cazare la Hong Kong. ZIUA 15: 27.05.2012: HONG KONG Mic dejun. Camerele se elibereaza la ora 12:00. Jumatate de zi tur de oras: Colina Victoria (faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra orasului si a insulelor din jur), Golful Rusinii, Temple Street Market, satul de pescari Aberdeen, denumit astfel de scotienii ce au colonizat Hong Kong-ul, sat cu numeroase restaurante plutitoare si o comunitate ce locuieste pe barci. Dejun la celebrul restaurant “Jumbo”, cu un pahar de vin inclus. Timp liber. Seara, transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu zborul TK 71 la ora 23:05. ZIUA 16: 28.05.2012: BUCURESTI Sosire la Istanbul la ora 05:25. Plecare spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:20 / 09:45).

Tarife

2.030 EURO  loc in camera dubla Supliment single: 330 EURO (tariful este valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza)

Tariful include: - transport cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Beijing, Xi’An – Hangzhou, Shanghai – Guilin, Guilin – Hong Kong, Hong Kong – Istanbul– Bucuresti - transportul intern cu autocar, tren-vagon de dormit, vapor, conform programului - 13 nopti cazare in hoteluri de 3*si 4* - 1 noapte in tren vagon de dormit, in cusete de 4 locuri - mic dejun bufet cu mancare internationala, dejun sau cina (conform program), cu mancare traditionala chinezeasca, care include si un pahar de bere, sau bautura racoritoare, mai putin la dejunul din Macao - transferurile, tururile si excursiile mentionate in program - taxe de intrare la obiectivele mentionate in program - 1 cina la restaurantul “Rata Pekineza” din Beijing (fara bauturi) - spectacol de acrobatie la Shanghai - croaziera pe fluviul Li, la Guilin cu dejun la bord - excursie de o zi cu vaporul la Macao si vizita cu ghid local si autocar; dejun inclus - ghizi locali - conducator roman de grup - asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism Nota: in timpul tururilor, se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor, sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea si prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumpararturi, direct de la sursa.

Tariful nu include: - taxele de aeroport: 395 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie) - taxa de viza pentru China: 75 euro/pers. - taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer) - alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc. - bacsisuri: 50 euro/pers pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire) - excursiile optionale - asigurarea medicala - asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Acte necesare pentru obtinerea vizei (se depun cu 20 de zile inainte de plecare): - pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei si cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei - 1 foto color tip pasaport pe fond alb - formular de viza - adeverinta de la locul de munca cu functia si salariul, sau talon de pensie, extras de cont

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS