Maldive – peste 1000 de insule înconjurate de ape turcoaz


Maldive, perla Oceanului Indian, este tot ceea ce îți imaginezi când îți spui „insulă exotică” și „vacanță de lux”.  Țara este formată dintr-un grup de 26 de atoli, însumând un teritoriu ce conține peste o mie de insule. Dintre acestea, numai 250 sunt locuite. Cei care își doresc o escapadă de neuitat iarna aceasta se vor bucura să afle că 90 dintre insulițe sunt organizate și gestionate ca resort-uri de vacanță, numărul lor fiind în creștere. Una dintre cele mai interesante curiozități despre Maldive este aceea că toate hotelurile, căsuțele plutitoare, bungalou-urile, etc. sunt astfel așezate și construite pentru ca turiștii să aibă acces permanent la plajă și la mare. Mai jos am adunat pentru tine câteva informații despre această destinație cu peisaje spectaculoase.

Maldive: Scurt ghid turistic

Palmieri unduindu-se la marginea oceanului. Apusuri de soare spectaculoase. Ape turcoaz, ireal de limpezi. Sporturi nautice, gastronomie excepțională și servicii de lux. Acestea sunt numai câteva dintre lucrurile la care te poți aștepta odată ajuns aici. Dar hai să facem un scurt tur prin Maldive ca să afli de ce te poți bucura ca turist.
  • Maldive este o destinație tropicală cu două sezoane dominante: cel uscat (asociat cu musonul uscat de iarnă) și cel umed (asociat cu musonul umed, cu vânturi puternice și furtuni).
  • Sezonul uscat aduce ploi de scurtă durată și umiditate mai scăzută și durează din decembrie până în aprilie.
  • Sezonul umed durează din mai până în noiembrie.
  • Maldive este un loc preferat de cuplurile aflate în luna de miere și vacanțe romantice; dincolo de peisajul spectaculos, serviciile și ofertele pentru ocaziile speciale (inclusiv Revelionul) sunt cu adevărat memorabile.
  • Una dintre activitățile preferate ale turiștilor – în afară de plajă și mare – sunt sporturile nautice. Dacă ai o pasiune pentru scufundări, trebuie să știi că pentru scafandri, cele două sezoane diferite au avantajele lor. În timpul sezonului uscat, vizibilitatea este superbă, iar în timpul sezonului umed, temperatura apei ușor mai scăzută determina peștii să se adune în bancuri mari, deși vizibilitatea nu este la fel de bună.
  • La sosirea pe aeroportul din Mahe vei fi întâmpinat de reprezentanții hotelurilor cu plăcuțe cu numele hotelului. Turiștii merg la birourile tur-operatorilor, iar aceştia îi direcționează spre bărcuțele care le fac transferul pe insulițe sau spre terminalul de zboruri interne, pentru transport cu hidroavionul.
  • Dacă este necesar, la transferul cu hidroavionul se face din nou un check-in. Pentru acest transfer există limită la bagajul de cală de maxim 20 kg/persoană. Terminalul pentru hidroavioane este mai mic.
  • Hidroavioanele care fac transferul intern au o capacitate de maxim 15 persoane plus echipajul de zbor (3 persoane). Uneori este posibil ca unele bagaje sa fie aduse la resort pe zborul următor.
  • Mai trebuie să știi că majoritatea locuitorilor vorbesc engleza și maldiviana, așa că nu vei avea probleme să comunici cu localnicii.
  • Ora locală este UTC + 5 (2 ore în avans față de Romania vara și 3 ore iarna).
  • La magazine sau în locurile de agrement poți plăti cu cardul sau în dolari americani. De asemenea, poți schimba bani în moneda locală (rupie/rufiyaa maldiviană) la exchange-uri sau bănci.
Înainte de a merge mai departe în scurta noastră călătorie în Maldive, mai trebuie să îți spunem că gastronomia locală este un obiectiv turistic în sine însuși. Rețetele asiatice, cu specific indian, dar și mediteraneean și continental sunt o încântare. Meniurile includ diverse rețete pe bază de pește și fructe de mare, precum și o varietate largă de produse locale.

Unde să te cazezi în Maldive în vacanța de iarnă

Sunt multe hoteluri frumoase în Maldive, pe 3 dintre ele ți le prezentăm mai jos:

1. Hotel Kuramathi Maldive 4*

Aflat pe Rasdhoo Atoll, una din cele mai mari insule din Maldive, cu o lungime de 1.8 km și o lățime de 500 de metri, hotelul Kuramathi este perfect pentru familiile cu copii care vor să petreacă o vacanță de iarnă memorabilă.
  • Hotelul dispune de 2 plaje, 12 restaurante, 7 baruri, 4 piscine și 360 de camere tip vile.
  • Transferul se poate realiza cu barca de viteză, durata fiind de circa 90 minute sau cu hidroavionul (durata fiind de circa 20 minute).
  • Centrul ECO Center al hotelului cu scheletul de balenă este unic. Aici au loc prelegeri despre protecția și conservarea Maldivelor, precum și despre fascinanta lume subacvatică.
Hotelul oferă servicii de masă de tip pensiune completă sau all inclusive. Pentru pachetele de Revelion, cina festivă este inclusă.  

2. Hotel Velassaru Maldives 5*

Hotelul Velassaru Maldives este un hotel modern, elegant, care incorporează culorile apei, a nisipului și soarelui într-un mod unic în arhitectură. Aflat pe o insulă cu o lungime de 450 de metri și o lățime de 230 de metri, hotelul face parte din clubul “Small Luxury Hotels of the World”.
  • Hotelul dispune de o plajă, 5 restaurante, 2 baruri, o piscina infinity și 129 camere tip vile.
  • Transferul se realizează cu barca de viteză, durata fiind de circa 25 de minute.
  • O cină privata în cele mai romantice locuri de pe insulă este o experienţă foarte specială.
Hotelul oferă servicii de masă tip mic dejun, demipensiune, pensiune completa sau all inclusive. Pentru pachetele de Revelion, cina festivă este inclusă.  

3. Hotel OBLU SELECT at Sangeli Island 5*

Descoperă propriul tău paradis insular la hotelul Oblu Select at Sangeli. Acesta este un hotel nou, modern, deschis în anul 2018. Motto-ul complexului este „Joy of giving” sau „Bucuria de a dărui”, un sentiment pe care îl vei trăi de la primul pas pe care îl vei face în acest resort.
  • Hotelul dispune de o plajă, 3 restaurante, 2 baruri, 2 piscine, dintre care o piscină adults only și 137 camere tip vile.
  • Transferul se realizează cu barca de viteză, durata fiind de circa 20 de minute.
  • Situat direct pe reciful exterior a două insule, hotelul oferă o lagună imensă, cu o peșteră subacvatică în centrul ei.
De asemenea, hotelul oferă servicii de masă de tip all inclusive, pentru pachetele de Revelion cina festivă fiind inclusă.   O vacanță în Maldive este o experiență cu adevărat inedită, iar dacă ți-am captat atenția cu acest scurt tur virtual, te invităm să ne contactezi pentru a discuta cu unul dintre consultanții noștri despre o ofertă personalizată.

SOURCE AND TAGS