Luna de miere in Insulele Baleare


Insulele Baleare sunt un arhipelag spaniol situat in vestul Mediteranei, langa coasta de est a Peninsulei Iberice. Cele mai importante insule sunt Mallorca, Minorca, Ibiza si Formentera si au capitala la Palma de Mallorca. Insulele Baleare sunt o destinatie perfecta pentru luna de miere datorita vremii splendide, a peisajelor superbe, romantice, a resorturilor si restaurantelor de lux, dar si a vietii de noapte intense si a atractiilor din Ibiza.

Cateva date despre Insulele Baleare

Insulele Baleare, si in principal Mallorca si Ibiza, sunte destinatii celebre pentru turistii din intreaga lume. Mallorca are doua regiuni muntoase, cu peisaje care iti taie rasuflarea, iar calatorii viziteaza aceasta zona inca din anul 1950, cand multi artisti si academicieni s-au hotarat sa traiasca aici.

Ibiza a fost dintotdeauna considerata "Insula placerilor", aici gasind distractii si o viata intensa de noapte, dar si hoteluri si restaurante romantice, pentru cupluri aflate in luna de miere. Portul de Ibiza este vizitat de milioane de turisti anual si este inclus in UNESCO World Heritage.

Cum ajungi in Insulele Baleare?

Exista multe zboruri directe din Romania in Spania, iar cele mai bune oferte le poti afla de pe site-ul Fly.ro sau de la un agent specializat in turism.

Clima in Insulele Baleare

Clima in aceasta zona este mediteraneana, cu veri fierbinti si ierni blande si placute. Temperaturile maxime inregistrate sunt de 30 de grade, in iulie si august, iar iarna temperaturile sunt cuprinse intre 13 si 16 grade. Cantitatea de pricipitatii este foarte scazuta, cu maxim 50 de zile pe an de ploaie!

Ce sa vizitezi in Insulele Baleare?

Iata ce poti vizita/face in Insulele Baleare: Mallorca, Ibiza, Minorca si Formentera:

- fa turul capitalei Palma cu un autobuz cu etaj - exploreaza orasul mediteranean si bucura-te de spectacolul oferit de acesta

- pentru iubitorii plajelor recomandam Las Salinas din Ibiza, o plaja virgina din Formentera, o plaja micuta si eleganta din Menorca: Cala en Turqueta or Cala Macarella

- viziteaza orasul Ciudadella din Menorca, palatele elegante, catedralele si bisericile medievale. Si posibilitatile de shopping sunt multiple aici!

- afla de ce Mallorca este celebra pentru pesterile sale vizitand Cuevas del Drac

- viziteaza superbul oras Valldemossa si manastirea de aici, unde compozitorul Frederic Chopin si-a petrecut iarna anului 1838 impreuna cu amanta sa, George Sand.

- Insulele Baleare sunt perfecte pentru activitati sportive ca: inot, snorkelling, diving si plimbari cu iachtul

- plimba-te prin padurile de pini care acopera jumatate din Insula Ibiza

- fa plaja pe Playa de ses Illetes, Formentera

- viziteaza Dalt Vila, un oras fortificat pe varful unui munte din Ibiza, inclus pe lista UNESCO

- mergi cu trenul pe ruta Palma - Soller, in celebra calatorie Tren de Soller, una dintre cele mai frumoase din lume

- viziteaza Catedrala Le Seu din Palma

- mergi la Pirates Adventure Show, Palma Nova - ia o cina romantica in Palma pe plaja, apoi danseaza toata noaptea intr-unul din cluburile de pe malul Mediteranei - fa un tur al restaurantelor si cluburilor celebre din Ibiza - plimba-te cu vaporul in jurul insulelor. Recomandarea Eximtur Petrece luna de miere in Insulele Baleare! Dunas Blancas, Mallorca Ibiza Playa, Ibiza

Flamingo, Palma de Mallorca Ce sa mananci in Insulele Baleare?

Bucataria din zona este mediteraniana, spaniola. Principalele ingrediente folosite de bucatari sunt legumele, cerealele si verdeturile, preparand mancaruri cu foarte putine grasimi. Felurile de mancare traditionale pe care trebuie sa le incerci sunt: ensaimades, fructe de mare si tocanite din legume, sobrassada, coques, tombet, Maó cheese si vinul rosu.

Viata de noapte in Insulele Baleare

Cunoscuta ca insula placerilor, numita si "Party Capital of the World", Ibiza este locul perfect daca vrei sa te distrezi pana in zori. Cele mai cool&stylish locatii din Ibiza sunt: Space, Pacha Group, Amnesia, Discobus, Privilege, Eden, Paradis, Cafe Mambo, El Divino, etc.

Mergi neaparat la Cafe del Mar, un bar superb - MUST SEE in Ibiza! Foto: zeldroc.deviantart.com europetravel365days.blogspot.com commons.wikimedia.org goodtaste.ae fotowelt.chip.de

SOURCE AND TAGS