La Bella Italia - Napoli & Sorrento


Napoli este un oras special. In afara de vremea excelenta aproape tot timpul anului, de stradutele pitoresti, de minunata pizza Margherita, de limoncello, de oamenii primitori, de ritmul lent de viata, Napoli iti da o stare aparte - de liniste, de bine. Nu este un oras complicat, desi strazile lui inguste sunt intortocheate. Te descurci imediat, inveti aleile dupa mirosul de pizza sau dupa pastele agatate in fata magazinelor. Cele peste 500 de biserici te asteapta sa le treci pragul, iar Duomo Napoli este cea mai frumoasa dintre ele. Daca iei trenul din Napoli intr-o ora esti in Sorrento, unul dintre cele mai spectaculoase orasele ale Italiei. Iata cum poti sa-ti organizezi o vacanta in Napoli&Sorrento...

In Napoli ti-as recomanda sa faci abstractie de obiectivele turistice si sa te plimbi pe strazi, prin Centrul Vechi si prin Cartierul Spaniol, prin port si sa urci pana la Castel Sant' Elmo si Capo di Posillipo.

Sa te opresti apoi in pietele cu fructe de mare si suveniruri (langa Piata Garibaldi) si apoi sa comanzi un espresso fierbinte. La pranz si la cina iti recomand cea mai buna pizza din lume, Margherita napoletana. Poti intra la Pizzeria Da Michele, la Di Matteo, la Pizzeria 900 sau altele care iti ies in cale. La desert incearca un gelato, lista de sortimente este nesfarsita. Preturile la pizza sunt cuprinse intre 3 si 9 euro, iar la gelato incep de la 2 euro. Daca vrei sa vizitezi Sorrento, acest oras minunat se afla la doar o ora de Napoli cu trenul Circumvesuviana. Sorrento este un oras colorat, exclusivist, elegant si pe strazile sale se coc portocalele. Portul este incredibil de frumos, iar oamenii se plimba agale pe strazile inguste, cumparand limoncello si suveniruri. O vacanta in Napoli si Sorrento te va umple de energie pozitiva si din punctul meu de vedere, Coasta Amalfitana este cea mai frumoasa zona din Italia.

Iata recomandarea EXIMTUR:

Date de plecare: 11.04, 13.04, 14.04, 18.04, 20.04, 21.04, 25.04, 02.05, 04.05, 05.05, 09.05, 11.05, 12.05, 16.05, 18.05, 19.05, 23.05, 25.05, 26.05

Ore de zbor (informativ): Bucuresti Otopeni  14:00 -  Napoli 15:10 Napoli  16:00 - Bucuresti Otopeni    19:00 Zbor operat de compania aeriana low cost Blue Air.

Cazare: Hotel Grand Flora 4* -amplasat in Sorrento -hotelul dispune de restaurant, snack bar, piscina -camerele sunt dotate cu baie cu cada sau dus/WC, uscator de par, TV satelit, aer conditionat Grand Hotel La Panoramica 4* -amplasat in zona centrala a Golfului Napoli, in imediata apropiere a coastei Sorrento -hotelul complet renovat dispune de pizzerie, terasa, bar, restaurant -camerele sunt dotate cu baie cu cada sau dus/WC, uscator de par, TV satelit, aer conditionat, minibar, seif Grand Hotel Moon Valley 4* -amplasat in centrul localitatii Seiano di Vico Equense, oferind vedere panoramica asupra Golfului Napoli -hotelul dispune de  terasa, bar, restaurant, piscina -camerele sunt dotate cu baie cu cada sau dus/WC, TV satelit, aer conditionat, minibar Observatii: Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate. In aceasta situatie, agentia va oferi alternative similare.

Preturile incep de la 335 EUR/persoana/ sejur/ loc in camera dubla. Acest tarif include: - transport avion Bucuresti-Napoli-Bucuresti - taxele de aeroport - transferuri aeroport-hotel-aeroport - 7 nopti de cazare la hotel de 4* conform programului - masa in regim de demipensiune (mic dejun si cina),  cu un pahar cu vin si un pahar cu apa incluse la fiecare masa. - excursie de 1/2 zi in Napoli - asistenta turistica pentru intreaga perioada de sejur Tarifele nu includ: - asigurare medicala si asigurare storno (optionala dar recomandata, 1.95% din valoarea pachetului). - excursii optionale, altele decat cele mentionate in program Iata aici mai multe informatii!

Foto: innovativo.it skyscrapercity.com genius-loci.it

SOURCE AND TAGS