Insulele Maldive – Bijuteria din Oceanul Indian


Stim ca in general este destul de dificil sa-ti inchipui Paradisul, insa odata ce descoperi Insulele Maldive si frumusetea lor ireala, nu iti va fi greu sa-ti imaginezi Raiul.

Situate in sud-vestul Indiei (mai exact aici), Insulele Maldive sunt locul unde dorintele tale tropicale devin realitate, fie ca iti doresti sa te relaxezi in sezlong-ul unui hotel de 4 stele, fie ca vrei sa explorezi adancurile oceanului.

Insulele Maldive sunt un complex de atoli ce cuprind mai mult de 1000 de insule din care doar 250 sunt locuite

sursa imaginii: Wikimedia

Cum ajungi acolo?

Intre aeroport si insule de obicei companiile de calatorii rezerva transport pe apa

Aeroportul International Malé este situat pe propria sa insula privata, Hulule, de langa capitala Malé. Aceasta insula este punctul de pornire pentru toti turistii veniti de peste mari si tari.

In general, companiile de calatorii planifica si transportul de la aeroport la diferitele insule, cu ajutorul barcilor cu motor sau a micilor ambarcatiuni.

Cand sa iti planifici vacanta?

Din decembrie in aprilie este sezonul de varf in Insulele Maldive

Sezonul de varf este din luna decembrie pana in aprilie, cand poti sa ai parte de cea mai frumoasa vreme si de cele mai lungi zile. O vizita intre lunile mai si noiembrie este mai degraba un joc de noroc, acesta fiind sezonul ploios in maldive, cand umiditatea este crescuta.

Sezonul de varf ofera de asemenea cea mai buna vreme pentru scuba diving, o activitate extrem de populara in zona. Temperaturile in aceasta perioada sunt intre 30 si 33 de grade ziua si ajung intre 25 si 26 de grade noaptea.

Unde sa stai?

In Maldive exista numeroase complexe ce ofera facilitati si conditii deosebite turistilor

De cand turistii au inceput sa viziteze timid aceste insule, in 1971, complexele au devenit din ce in ce mai mari si mai ofertante decat predecesoarele lor. Maldive este locul ideal pentru cei care doresc sa se relaxeze si sa se rasfete in ce priveste calitatea cazarii si a facilitatilor oferite de aceste insule izolate.

Pentru cei pasionati de scufundari, recomandam cazarea pe ambarcatiuni ce ofera oportunitati de scufundare non-stop, dar si posibilitatea de a face scuba-diving in locatii mai greu accesibile.

Ce mananci?

Mancarea traditionala din Insulele Maldive este in general bazata pe peste

Vedeta bucatariei de pe aceste insule este... ai ghicit: pestele – prajit, cu curry, supa si in cate si mai cate feluri. Poate fi dificil uneori de gasit o mancare cu adevarat autentica, deoarece in majoritatea zonelor turistice se folosesc mai putine condimente decat de obicei pentru a multumi paleta de turisti.

Pentru a compensa cu ceva mai traditional, te sfatuim sa gusti dupa cina o nuca areca invelita in frunze de areca, alaturi de cuisoare si pasta de lime. Mai mult, nu plecati de pe aceste insule inainte de a savura gustul nucilor de cocos de aici, fie ca le incercati in mancare, in bautura sau pur si simplu!

Sfaturi de calatorie

Scuba divingul este o activitate extrem de populara in Maldive

Daca iti doresti o vacanta relaxanta in care sa poti sa te bucuri si de adancurile oceanului in timp ce faci scuba diving, Insulele Maldive cu siguranta nu te vor dezamagi! Apa are temperaturile ideale, fiind limpede si calda, de un turcoaz incredibil, decorat cu pesti de toate culorile.

In cazul in care (putin probabil) te plictisesti de apa si de plaja, rataceste prin oras sau prin insulele invecinate, sau viziteaza satele de pescari. Micile insule si apropierea lor una fata de cealalta fac calatoritul extrem de facil. Viziteaza capitala Malé pentru a vedea moscheele sau a gasi chilipiruri la piete.

Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica in Maldive, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!  Mai mult, incearca si alte ritmuri dansand pe muzica tobelor numite "bodu beru", la serile culturale organizate in complexele de pe insule.

Pentru ceva diferit, viziteaza cel mai inalt punct din Maldive, localizat pe Farldhoo, in Atolii de Nord. Urca-te in varf pentru a avea o priveliste uimitoare asupra distributiei insulelor.


SOURCE AND TAGS