Insula ce a inspirat crearea Paradisului - Mauritius


Plaje cu nisip alb, ape azurii, adevarate minuni ale naturii, monumente istorice, resorturi luxoase si o atmosfera generala de pace, toate aceste lucruri le poti gasi si experimenta in paradisul din mijlocul Oceanului Indian: Mauritius.

Cunoscuta si ca Republica Mauritius (denumirea oficiala) insula se afla la aproximativ 2.000 de km de coasta continentului African. Aceasta minunata insula este faimoasa si datorita pasarii Dodo, care a existat doar in acest colt de paradis, cat si pentru elementele distinctive ramase in urma anilor de colonizare. Insusi Mark Twain a zis candva "Mauritius a fost creat primul si abia apoi Raiul, iar Raiul a fost copiat dupa Mauritius".

Mark Twain spunea ca Mauritius este insula care a inspirat Paradisulsursa imaginii: Wikimedia

Cum ajungi in Mauritius?

Pe insula se gasesc doua aeroporturi, cel mai important se numeste Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport.sursa imaginii: Wikimedia

Pe insula se gasesc doua aeroporturi, cel mai important se numeste Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. Acesta este amplasat la 48 de km de capitala si opereaza curse directe catre destinatii din Europa, Asia sau Africa.

Capitala insulei, Port Louis este considerat cel mai bogat oras al Africii si este un loc absolut deosebit datorita contopirii de culturi, precum cea indiana, africana, europeana, chineza sau orientala. Din Romania pana in Mauritius se ajunge cu ajutorul unor curse cu escale, acestea fiind de obicei in Franta, Turcia, Dubai sau alte puncte de legatura aeriana.

Cand sa mergi in Mauritius?

Vremea pe insula Mauritius este placuta, un mare avantaj al acestei destinatii fiind faptul ca se pot face bai in Oceanul Indian pe intreg parcursul anului, datorita temperaturilor ridicate ale apei. sursa imaginii: Flickr

Vremea pe insula Mauritius este foarte placuta, un mare avantaj al acestei destinatii fiind faptul ca poti face bai in Oceanul Indian pe intreg parcursul anului, datorita temperaturilor ridicate ale apei. Insa daca va vrei o vacanta perfecta din punct de vedere al vremii ar trebui sa stii ca cele mai potrivite perioade ar fi intre lunile mai – iunie si septembrie – decembrie. Deoarece Mauritius este localizata in emisfera sudica, anotimpurile sunt opuse celor din Europa, astfel iarna geroasa pentru noi inseamna vara superba pe insula. Temperaturile se incadreaza intre 20 si 30 de gradeCelsius.

Unde stai in Mauritius?

Vremea pe insula Mauritius este placuta, un mare avantaj al acestei destinatii fiind faptul ca se pot face bai in Oceanul Indian pe intreg parcursul anuluisursa imaginii: Wikimedia

In mod surprinzator, pe aceasta insula luxul este accesibil, deoarece Mauritius ofera unele dintre cele mai avantajoase si variate oferte, de la resorturi si hoteluri somptuoase, ce detin terenuri de glof, spa-uri si alte atractii, pana la hosteluri la care poti cunoaste o multime de alti turisti din intreaga lume.

Ce altceva trebuie sa mai stii despre Mauritius (sfaturi, activitati, etc)?

Moneda nationala a Republicii Mauritius este Rupia Mauritiana, un RON valorand aproximatic 8 Rupii Mauritiene. Un sfat important de urmat ar fi faptul ca aeroportul sau ghiseele de schimb valutar ofera un curs valutar mai bun decat hotelurile.

Cu toate ca detine o suprafata restransa, insula Mauritius ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber, fiind locul perfect pentru a te bucura de ceea ce poate sa ofere natura, dar si de a te distra dansand pe ritmuri de Sega, muzica traditionala a insulei, interpretata in limba creola (o mica mostra mai jos).

Daca iti doresti sa lenevesti la soare pe o plaja decupata din reviste, atunci nu ar trebui sa ratezi minunatele Trou aux Biches, Belle Mare Plage, Tamarin Bay pentru nisipul fin sau Flic en Flac (in imaginea de mai jos), una dintre cele mai intinse plaje de pe insula.

Flic en Flac, una dintre cele mai intinse plaje de pe insula. sursa imaginii: Wikimedia

Poti sa-ti petreci o zi minunata pe Ile de Deux Cocos, o insulita aflata la 5 minute de Mauritius, la care se ajunge cu ajutorul barcilor. Aici poti incerca sporturi de apa, precum snorkeling, te poti bucura de peisaje si de calmul ce stapaneste acest loc izolat de restul lumii sau te poti delecta cu preparatele delicioase de la restaurantul aflat pe Ile de Deux Cocos. Daca te bate gandul unei nunti exotice, ar trebui sa stii ca aceasta insulita este locul perfect pentru indeplinirea acestui vis. Pentru impatimitii de monumente arhitecturale, Eureka este un loc ce trebuie vazut. Construit in anii 1830, conacul in stil Creole este o veritabila dovada a trecutului marcat de traditia plantatiilor a insulei. Pe teritoriul acestui conac, care este in prezent un muzeu impecabil pastrat, se gasesc si cascade superbe.

Parcul National Cheile Raului Negru poate fi considerat cu usurinta regiunea cea mai spectaculoasa a insulei Mauritius. Ocupand aproximativ 2% din suprafata intregii insule, Parcul National gazduieste cea mai mare varietate de plante, animale si pasari specifice regiunii Mauritius (in imagine - peisaj vazut de la punctul de belvedere Chamarel).

Vedere d ela punctul de belvedere Chamarel, in Black River Gorgessursa imaginii: Wikimedia

Aceasta insula a Oceanului Indian gazduieste temple hinduse, cat si biserici, datorita anilor de colonizare. Maheswarath, templul dedicat zeitatilor indiene, este un superb monument arhitectural, construit in anii 1850. De asemenea, langa lacul Ganga Talao se afla un templu dedicat zeului Shiva, locul fiind considerat cel mai sacru spatiu hindus de pe insula (in imagine, statuia lui Shiva din fata templului - cea mai inalta statuie de pe insula). Un lucru ce ar trebui mentionat este faptul ca o vizita la acest temple presupune de obicei si o intalnire cu maimutele de pe insula, de aceea este bine sa ai pregatita o gustare pentru acestea.

Statuia lui Shiva de la ganga talao, cea mai inalta statuie de pe insula

sursa imaginii: Flickr

Alte lucruri ce nu ar trebui ignorate atunci cand te afli pe Mauritius sunt monumente precum cel dedicate abolirii sclaviei sau biserica numita Cap Malhereux. Pentru amintiri memorabile, nu ezita sa incerci si scuba-diving sau chiar o plimbare pe plaja cu caii, oferita de Centre Equestre de Riambel.

Daca esti interesat de o oferta personalizata pentru Mauritius, contacteaza-ne folosind formularul din site si iti vom raspunde in cel mai scurt timp! Mai mult, daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica in Maldive, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele! 

Ai si alte sugestii de destinatii exotice despre care ti-ar placea sa afli mai multe? Anunta-ne lasandu-ne un comentariu mai jos!


SOURCE AND TAGS