In vacanta, in familie: 7 sfaturi pentru parinti


Ce poate fi mai grozav decat o vacanta in familie? Desigur, unii parinti considera ca petrecerea unui concediu alaturi de un copil mic devine mult mai restrictiva, incarcata de bagaje si destul de limitata ca timp. Ei bine, Adriana de la miniCalatorii are cateva mici trucuri pentru tine, ca sa te poti bucura cu adevarat de o vacanta alaturi de cei mici. Tot ce iti trebuie este un plan, cateva linii generale de organizare si multa voie buna. Citeste urmatoarele sfaturi pentru parintii care pleaca in vacanta cu familia si planifica-ti un concediu de vis in vara aceasta!

1. Nu uitati ca sunteti o echipa

[caption id="attachment_9555" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: resavaholidays.com[/caption]   Stabileste, inainte de a pleca, de ce urmeaza sa se ocupe fiecare dintre voi in vacanta, mai ales cand vine vorba de ingrijirea celui mic. La fata locului vor aparea situatii neprevazute care va vor pune la incercare calmul si rabdarea. Daca tot ce tine de voi e sub control, va fi mai usor sa depasiti evenimentele surpriza si sa evitati acumularea unor frustrari suplimentare.

2. Incearca sa faci calatoria cu avionul mai usoara si mai placuta

[caption id="attachment_9556" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: shopflexi.com[/caption] Zborul cu avionul alaturi de un copil mic poate fi o adevarata aventura si o neliniste permanenta. Iata ce poti face pentru a avea parte de o calatorie usoara si linistita, fara surprize neplacute.
  • Rezerva locuri alaturate, mai ales daca zbori cu o companie low cost. Este de preferat ca locurile sa fie cele de pe culoar si mijloc, ca sa poti iesi cu cel mic de cate ori este nevoie, fara sa deranjezi pe cineva.
  • Daca ai un copil sugar, da-i celui mic o suzeta la decolare si mai ales la aterizare pentru a evita problemele cu urechile. Daca e mai mare, o bomboana poate fi de ajuns. Daca alaptezi, o esarfa lata sau hainele speciale de alaptat sunt foarte utile pentru a nu atrage atentia.
  • Daca trebuie sa schimbi copilul in avion, pregateste de acasa un pachet cu toate cele necesare - servetele, un scutec, crema, finet, un sac de gunoi etc si pune-le pe toate intr-o punga de plastic la indemana. Daca trebuie sa-l schimbi pe cel mic, ai de luat din geanta de mana doar punga.
  • Ia-ti langa tine cele necesare pentru decolare - o jucarie, suzeta (daca foloseste cel mic), servetele, o haina mai groasa etc.

3. Incearca sa faci calatoria cu masina interesanta

autoeurope com Ca sa treaca timpul mai usor in masina, poti sa-l transformi pe cel mic intr-un explorator. Gasesti pe internet liste (text sau imagini, in functie de varsta copilului) cu cele mai frecvent intalnite animale, obiecte si peisaje din mediul urban sau rural. Provoaca-l pe cel mic sa gaseasca cat mai multe dintre acestea pe drumul spre destinatia voastra de vacanta.

4. Tine minte ca paza buna trece primejdia rea

Nu uita de asigurarea medicala. Poti avea impresia ca nu ti se va intampla tocmai tie, dar nu vrei sa te trezesti printre straini, cu copilul bolnav, fara posibilitatea financiara de a-l trata acolo. Daca esti pe ultima suta de metri si nu mai ai timp sa ajungi la un ghiseu, poti sa o faci pe internet, in cateva minute. In cazul in care cel mic se imbolnaveste, inainte de a ajunge la spital trebuie sa suni la numarul de pe asigurare. Ti se va comunica un numar de dosar si unitatile medicale acoperite. E un pas necesar prin care eviti sa scoti bani (multi) din buzunar si prin care te asiguri ca micutul tau este in siguranta.

5. Integreaza rutina copilului in activitatile voastre de vacanta

[caption id="attachment_9558" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: telegraph.co.uk[/caption] Fa un top cu cele mai importante trei obiceiuri care il ajuta pe cel mic sa faca fata cu brio unei zile obisnuite (dormitul la anumite ore, jucaria preferata, plimbarile de dimineata prin parc, ora de desene animate, povestea de dinainte de culcare etc.). Tine cont de ele atunci cand organizezi vacanta si zilele voastre vor fi mult mai linistite.

6. Evita cosmarul bagajelor

[caption id="attachment_9559" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: experts.exodus.co.uk[/caption] Incearca sa nu iei toata bucataria dupa tine. Daca cel mic are un regim special de hrana, nu are inca varsta sa manance preparatele specifice destinatiei in care iti petreci vacanta, este mofturos, sensibil la anumite produse sau pentru tine e important sa manance doar mancare gatita de tine, mai bine inchiriaza un apartament cu bucatarie echipata corespunzator.

7. Bucura-te de vacanta, dar nu uita de cel mic

[caption id="attachment_9560" align="aligncenter" width="600"] sursa foto: businessinsider.com[/caption] In calatorii e foarte usor sa uiti ca cel mic are nevoie, in continuare, de timp special cu mami si tati. Mai ales la varste mici, el nu are aproape niciun cuvant de spus in deciziile legate de locurile si activitatile alese. Intra in hora si se bucura cat poate de noile experiente. Insa atunci cand devine agitat, suparacios, greu de multumit fara vreun motiv evident, incearca sa petreci 15 - 20 de minute dedicandu-i lui toata atentia. Practica aceasta s-ar putea sa faca minuni si vacantele sa devina mult mai linistite. Tu unde vrei sa iti petreci anul acesta vacanta impreuna cu familia? Ai si alte sfaturi pentru parinti? Din experienta personala, stii si alte trucuri care functioneaza, astfel incat si cei mici si cei mari sa se bucure de un concediu la superlativ? sursa featured image: Pagina de Facebook Minicălătorii.ro

SOURCE AND TAGS