Idei de croaziere in care sa mergi cu copiii


Conform dictionarului de calatorie, turism si ospitalitate, o croaziera este o calatorie de placere la bordul unei nave, in general pe mare, dar si pe lacuri, rauri, fluvii sau canale, care poate, dar nu este necesar, sa inceapa si sa se termine in acelasi port si sa aiba escale prestabilite in porturi. In ultimele decenii, turismul de croaziera a inregistrat o crestere substantiala, iar ultimii ani au adus un interes crescut si in randul turistilor romani, dornici sa incerce ceva nou.

De ce ai merge intr-o croaziera?

[caption id="attachment_9699" align="aligncenter" width="600"] Skydiving pe vasul de croaziera; sursa foto: cruisecritic.com[/caption] Despre motivele pentru care merita sa mergi intr-o croaziera am scris aici, bazandu-ne pe feedback-ul primit de la clienti. Iata principalele motive:
  • Vezi mai multe destinatii intr-o singura calatorie, facandu-ti o singura data bagajul.
  • Croaziera este o vacanta usor de planificat: in momentul in care te urci pe vas, stii deja ruta pe care vei calatori, locul in care vei fi cazat si ai asigurate cele 3 mese pe zi, plus gustari si bauturi.
  • Pe vasul de croaziera, ai acces la diverse facilitati: magazine de suveniruri, buticuri cu haine, farmacii, restaurante cu specific, dar si piscina, jacuzzi, sali de fitness, terenuri de sport si locuri de joaca pentru copii.
  • Intr-o croaziera, ai parte de numeroase activitati la care poti lua parte pe parcursul calatoriei: spectacole de acrobatie, lectii de dans, karaoke si petreceri tematice.
  • Nu mai ai niciun motiv de ingrijorare in privinta transportului: stii exact unde te indrepti, cum vei ajunge acolo si unde iti sunt bagajele. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de vacanta!
  • In general, vasul de croaziera calatoreste in timpul noptii, dimineata acostand in port si acest lucru iti va da ocazia sa te trezesti intr-un loc nou in fiecare zi.
  • In momentul in care te imbarci pe un vas de croaziera, ai deja asigurate cazarea, transportul si masa, accesul la diverse facilitati si activitati, cat si taxele portuare, asa ca sunt foarte mici sansele sa apara situatii neprevazute, care sa genereze costuri suplimentare.

Ce facilitati pentru copii gasesti pe vasele de croaziera?

[caption id="attachment_9697" align="aligncenter" width="600"] Personaje Disney, pe linia de croaziera Disney Cruise Line; sursa foto: cruisemates.com[/caption] Daca, in trecut, croazierele erau vazute ca o optiune de vacanta potrivita pentru persoanele mai in varsta, cupluri si turisti care calatoreau singuri, acum tot mai multi parinti aleg sa mearga cu copiii in astfel de vacante. In prezent, exista foarte multe vase de croaziera dotate cu facilitati pentru copii. Pe vasele de croaziera, copiii au acces la aqua park-uri cu tobogane imense, cluburi pentru copii - programe si locuri de joaca special concepute sau amenajate pentru diferite categorii de varsta (infanti, copii, adolescenti), piscine pentru copii mici, filme in aer liber, curse cu masinute, pereti de catarat, teren de mini-golf, piste de bowling. Intre liniile cu facilitati pentru copii sunt: Disney Cruise Line, Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Lines sau Princess Cruises. Ce croaziere recomandam familiilor cu copii? Cu siguranta sunt multe optiuni, pe toate gusturile, insa noi am ales 3 variante:

Linia de croaziera Norwegian Cruise Line

[caption id="attachment_9688" align="aligncenter" width="600"] Vas din linia de croaziera Norwegian Cruise Line; sursa foto: ncl.com[/caption] Una dintre croaziere ar fi pe Mediterana de Vest, cu linia de croaziera Norwegian Cruise Line. Plecarea este din Roma si se va trece prin Livorno, Cannes, regiunea Provence, Barcelona si Napoli. Intre numeroasele activitati la bordul vaselor Norwegian sunt: ore de pictura, ore in care copiii invata diferite mestesuguri, jonglerie, jocuri video, mini-cinema, karaoke, hockey, nightclub pentru adolescenti, catarare pe stanci, bowling. De interes pentru copii sunt, cu siguranta, water-park-urile impresionante, zona tematica “Nickelodeon” si programul “Nickelodeon at sea”, un program in care copiii pot intalni si lua micul dejun cu personaje precum SpongeBob SquarePants. Plecarile sunt saptamanal, din mai pana in octombrie, iar preturile pornesc de la 819 euro de adult si 221 euro de copil.

Linia de croaziera Royal Carribean

Vision-of-the-Seas O alta croaziera potrivita pentru familiile cu copii este pe Mediterana de Est, cu linia de croaziera Royal Caribbean. Se pleaca din Venetia si se trece prin Atena, Corfu, Dubrovnik si Split. Royal Caribbean Cruise Line a castigat titul de cea mai buna linie de croaziera pentru familii in 2013 si ofera programe atractive pentru copiii de toate varstele, precum Adventure Ocean Youth si DreamWorks experience. H2O ZONE este una din cele mai spectaculoase zone de pe vasele din clasa Freedom si Oasis, fiind o lume cu sculpturi colorate, izvoare interactive, tunuri si jeturi care stropesc si pulverizeaza apa in toate directiile. In 2016 se pleaca pe 9 iulie, iar preturile pornesc de la 699 euro pentru un adult si 172 euro pentru un copil sub 12 ani.

Linia de croaziera Disney Cruise Line

aqualab-pool-and-twist-n-spout1_904px Ultima varianta recomandata, dar cu siguranta nu cea din urma, este o Croaziera pe Mediterana de Vest, cu plecare din Barcelona, cu Disney Cruise Line pentru 7 nopti. Se trece prin Barcelona, Napoli, Roma, Villefranche-sur-Mer in Franta si Livorno, in Italia. Linia de croaziera Disney Cruise Line este o linie de croaziera dedicata in special famililor cu copii cu varste cuprinse intre 4 ani si 12 ani. Acestia se vor putea bucura pe vas de cluburi cu locuri de joaca tematice, inspirate din cunoscute desene animate, piscine tematice, tobogane, de Walt Disney Theatre, unde se difuzeaza filme sau de “Pirates of the Caribbean”, o petrecere pe punte inspirata de celebrul film si gazduita de Jack Sparrow, personajul principal. Plecarile sunt programate o data pe saptamana, prima plecare fiind in 13.08, iar ultima in 10.09. Preturile pornesc de la 1500 euro pentru un adult si 828 euro pentru un copil sub 12 ani. Speram ca ti-am trezit macar curiozitatea pentru a cauta mai multe informatii si a lua in considerare o vacanta pe apa. Iti stam la dispozitie pentru orice solicitare!

SOURCE AND TAGS