Ibiza nu e doar despre cluburi II


de Alexandra Butnari

Cala Tarida este un golf la baza unei statiuni mici si este plaja cea mai mare din aceasta parte a insulei. Are nisip alb si fin, apa curata si limpede si cu nuante de azuriu, albastru si verde smarald. Plaja este una destul de linistita, fara cluburi, insa cu ceva baruri, restaurante si magazine. Este populara pentru familiile cu copii, bucurandu-se din plin de soare, de dimineata si pana seara.

Cala Tarida

Chiar inainte de aterizare se vad din avion lacurile sarate din sudul Ibizei, fiind punctul cel mai sudic al insulei. Nu ai cum sa le ratezi, apa se evapora in lunile fierbinti de vara si lasa in urma un strat alb de sare pura ce straluceste in bataia soarelui. Este un punct de interes turistic, in special pasionatilor de fotografii. Plaja Ses Salines este considerata „cool”, este lunga, in forma de semiluna, cu un nisip palid, apa cristalina si este inconjurata de paduri de pini. In partea cea mai sudica, catamarane mici sunt ancorate chiar pe nisip, pregatite sa fie inchiriate.

Formentera

Oriunde te-ai caza in Ibiza, nu trebuie sa ratezi turul orasului vechi – Eivissa. Nu uita de incaltarile comode, caci vei urca pe stradute cu pavaj, inguste si abrupte si cu terase mari pe fiecare nivel, de unde poti admira intreg orasul si portul. Olt Town mai este denumit si Dalt Vila, adica Orasul de Sus. Plimbarea poate dura cateva ore, asa ca te sfatuim sa-ti iei un rucsac in spate si cand ajungi la punctul cel mai inalt, sa te odihnesti pe zidurile cetatii, admirand nu doar peisajul si traficul intens al avioanelor care sunt intr-un du-te vino continuu, ci si linistea care se lasa spre seara, adierea vantului, culorile cerului la inganarea zilei cu noaptea, tu fiind sus, deasupra tuturor...

Old Town

Cala Portinatx este de fapt un golf in partea nordica a insulei si este unul din cele mai cunoscute locuri din Ibiza. Cu vederi panoramice superbe si cu apa cristalina lina, aceasta zona e perfecta pentru pasionatii de snorkelling si scuba-diving. Tocmai datorita peisajelor frumoase, a fost ales ca si scena in filmul South Pacific si doar cand vei vedea acest loc vei intelege de ce a fost ales ca si paradis. Totodata, aici poti sa te plimbi spre cel mai inalt Far din Insulele Baleare, traseu pe stanci uluitoare care se termina abrupt in marea limpede, albastra si adanca. Zona este frecventata de hipioti care lasa in urma tot felul de piramide facute din pietre.

Portinatx

In Portul San Miguel nu trebuie sa ratezi Pestera Can Marca. Traseul spre pestera este unul de-a dreptul impresionant. Practic iesi din pestera si cobori pe langa stanci, marea colorata in nuante diferite, barcile, stancile si verdele pinilor, in contrast, toate sunt fermecatoare. Grota in sine este una foarte comerciala, fiind plina de lumini de toate culorile, are o cascada care porneste la apasarea unui buton.

San Miguel

Sejurul in Ibiza nu ar fi complet daca nu vizitezi si Formentera, celebra insulita care se bucura de plaje virgine. Toate plajele din Formentera sunt naturale si aproape toate sunt nealterate, fiind instalate pasaje de lemn pe unde te poti plimba cu bicicleta sau poti face jogging. Cea mai cunoscuta este Plaja Illetes si este cu siguranta plaja la care visam cu totii. Cat vezi cu ochii intinderea de nisip alb si apa azur te duc cu gandul la Caraibe. Este poate plaja cea mai exotica din Europa.

Tips:

  • Pentru a evita aglomeratia, perioada optima este de sfarsit de sezon, cand se inchid discotecile. Plajele sunt goale, ai spatiu la discretie oriunde mergi, si, in plus, vremea e inca buna iar apa foarte calda.
  • Cel mai bun bocadillo il gasesti in Santa Gertudis, la Bar Costa
  • Iti recomandam sa incerci paella cu fructe de mare si sangria in Zona Plajei Figueretas
  • Inchiriaza o masina si fa un tur complet al inslulei in primele zile, astfel vei cunoaste plajele si vei stii unde sa te intorci.

SOURCE AND TAGS