Havana, o destinatie speciala pentru vacanta ta


Havana este Capitala Cubei si cel mai important oras din Caraibe, cu o populatie de peste 2 milioane de locuitori. Porturile imense, orasul vechi cu o arhitectura interesanta, casele colorate, oamenii primitori care stiu sa se distreze, ritmurile caraibiene, plajele cu nisip fin si vremea excelenta in aceasta perioada recomanda Havana ca o destinatie perfecta pentru a petrece noaptea dintre ani.

[caption id="attachment_1280" align="aligncenter" width="600"]Havana, Cuba Havana, Cuba[/caption]

Cateva date despre Havana

Orasul Havana a fost fondat de catre spanioli in secolul al 16-lea, ca o locatie strategica intre Lumea Veche si cea Noua, un important port pentru vasele spaniole si o adevarata fortareata importiva atacurilor initiate de francezi, englezi si olandezi. Secolul 20 a debutat pentru Cuba cu dominatia americana, iar Havana a fost numita "Paris of the Caribbean". In anii '30, orasul a devenit o capitala exotica a jocurilor de noroc, a curselor de masini, a show-rilor si a parcurilor tropicale, generand mai multe venituri ca Las Vegas-ul. Incepand cu anul 1959 s-a instalat dominatia lui Castro si a regimului comunist, s-a impus embargoul importiva Statelor Unite si Havana a avut de suferit enorm. Desi acest regim a supravietuit de-a lungul anilor, in ultima perioada conducerea Cubei a permis investitorilor straini sa ridice hoteluri si astfel sa dezvolte turismul.

Havana este impartita in 3 orase: Old Havana, Vedado si districtele noi suburbane. Cea mai vizitata parte este bineinteles, orasul vechi, cu o istorie bogata si traditii pastrate de sute de ani.

Cum ajungi in Havana

Nu exista zboruri directe din Bucuresti, insa un agent specializat de turism te va putea indruma sa alegi cea mai buna oferta pentru Havana.

Clima in Havana

Clima in Cuba este tropicala, verile sunt fierbinti si ploioase, iar iernile calde si placute. Temperaturile in aceasta perioada nu coboara sub 22 de grade, ploile sunt rare si este o vreme perfecta pentru plimbari si plaja.

[caption id="attachment_1279" align="aligncenter" width="600"]Malecon, Havana Malecon, Havana[/caption]

Ce sa vizitezi in Havana

Exista multe cladiri interesante, biserici, fortarete si muzee care merita vizitate. Iata ce iti recomandam:

- Fortaleza San Carlos de la Cabaña - cea mai frumoasa fortareata a orasului, construita in perioada coloniala din secolul al 18-lea - El Capitolio Nacional - construit in 1929 pentru a adaposti Senatul domina panorama orasului si inauntru vei gasi cea mai mare statuie construita vreodata, La Estatua de la República - Cristo de La Habana - statuia lui Isus, de 20 de metri, care domina orasul si seamana cu cea din Rio de Janeiro - Teatrul din Havana - unde se tin spectacole de opera, de jazz si balet - Hotel Nacional de Cuba - un hotel superb in stil Art Deco - El Malecón Habanero - este esplanada care urmareste linia oceanului de-a lungul orasului Havana - Necrópolis Cristóbal Colón -  un muzeu in aer liber, este cel mai faimos cimitir latino-american, cunoscut pentru frumusetea si maretia sa. - plimba-te pe stradutele din Old Havana si mergi in Chinatown - viziteaza Muzeul de Arte Frumoase - mergi la Casa de Eugenio y Fabio sau la Casa de Dr José Mario Parapar de la Riestra, doua case particulare, adevarate muzee de mobila, decoratiuni si arta vintage si stai de vorba cu localnicii - danseaza rumba pe strazi cu locuitorii Havanei - bea un rom Havana - la 20 de minute de Old Havana vei intalni cele mai frumoase plaje din lume: Tarará, El Mégano, Santa María del Mar, Boca Ciega si Guanabo, cu nisip fin si ape turcoaz - inchiriaza o masina din anii '50 si fa turul orasului - mergi seara la Cabaret Tropicana - viziteaza Museo del Chocolate

Old Havana  

Recomandarea Eximtur

Petrece o iarna de vis pe plajele insorite ale Havanei, danseaza rumba cu localnicii, viziteaza o lume unica, plina de farmec si culoare si experimenteaza stilul de viata caraibian.

Ce sa mananci in Havana

Din cauza restrictiilor impuse pe vremuri, restaurantele nu s-au putut dezvolta, insa a aparut o noua forma de comert. Cubanezii si-au deschis casele pentru turisti si au acceptat o plata modica pentru cine gustoase, cu bucate specific caraibiene. Astfel de "case deschise" gasesti si acum la La Cocina de Lilliam sau la La Esperanza.

Bucataria cubaneza este o imbinare intre traditiile spaniole, cu cele africane si caraibiene. Iti recomandam sa incerci Congri (fasole rosie cu orez), Moros (fasole neagra si orez), salata traditionala (din rosii, salata verde si avocado), Ropa Vieja (carne prajita in sos de rosii servita cu fasole neagra, orez galben, banane si bere cubaneza) sau Dulce de coco con queso (un desert din branza cu nuca de cocos).

Viata de noapte in Havana

Viata de noapte in Cuba este vibranta si plina de muzica buna. Iata ce iti recomandam: Casa de la Musica (un loc perfect cu muzica live si cultura havaneza), El Delirio Habanero (pentru o seara romantica), Café Cantante Mi Habana (daca vrei sa dansezi toata noaptea), El Tropical (un club specific havanez), Hotel Ambos Mundos Rooftop Bar (pentru privelisti spectaculoase cu Havana), Tikoa (pentru ritmuri afro-cubaneze), La Zorra y el Cuervo (pentru o seara de jazz).

[caption id="attachment_1282" align="aligncenter" width="600"]Strazile din Old Havana Strazile din Old Havana[/caption] Foto: cityimage.net 3dhavana.com oneangryzebra.blogspot.com wallpapers5.com

SOURCE AND TAGS