Grecia în familie: ce destinație alegem?


Cum spuneam într-un articol anterior, Grecia este un loc în care poți petrece un concediu de vis alături de familie, grecii sunt prietenoși și calzi și iubesc copiii.

Am expus și câteva motive pentru care alegem Grecia pentru o vacanță în familie, printre care proximitatea față de România, plajele cu nisip fin și intrare lină în mare, dar și gastronomia renumită.

Dar unde, mai exact, să mergi în Grecia? Te poți inspira din alegerile făcute de clienții noștri și poți afla mai jos care sunt câteva dintre destinațiile preferate de familii.

1.   Insula Creta

Cea mai mare insulă a Greciei și cea mai sudică a Mediteranei, Creta este și una dintre cele mai frumoase. Aici veți găsi nenumărate posibilități de petrecere a vacanței cu copiii, precum și opțiuni de relaxare și vacanțe active. Nu ratați drumețiile la Parcul National Samaria – renumitele Chei Samaria sunt un punct de atracție pentru iubitorii de vacanțe active.

Creta are o sezonalitate de vacanță prelungită datorită amplasării sudice, așa că te poți bucura aproape tot timpul anului de plaje exotice bine organizate și amenajate, cu nisip și ape limpezi, turcoaz, țărmuri puțin adânci, ideale pentru copii, și de golfuri unde se poate practica snorkeling-ul și alte sporturi acvatice. Considerate cele mai frumoase plaje de pe insulă, Balos Beach și Elafonissi merită explorate într-o excursie de o zi din Chania.

Dacă cei mici au citit Legendele Olimpului sau sunt pasionați de istorie și aventură, atunci organizează și o excursie la ruinele civilizației Minoice (și mai ales la labirintul Minotaurului). Nu ratați nici muzeele și sit-urile arheologice sau palatele din zonă.


În ceea ce privește serviciile pentru copii, majoritatea hotelurilor au facilitați dedicate – piscine, locuri de joacă amenajate, club, programe de animație, servicii de baby sitting și chiar meniuri speciale pentru cei mici.

Un punct maxim de atracție pentru copii (dar nu numai) este o vizită la Cretaquarium-ul din Heraklion, pentru a explora lumea acvatică a Mării Mediterane, cu peste 2000 de animale marine în acvarii uriașe.

De asemenea, Limnoupolis Water Park din Chania, Watercity Waterpark Crete din Heraklion, și Acqua Plus Water Park din Hersonissos îi așteaptă pe iubitorii de distracție în parcurile acvatice pentru a petrece momente de neuitat.

2.   Insula Rodos

A patra cea mai mare insulă din Grecia, Rodos, este cunoscută pentru numeroasele stațiuni frumoase și confortabile de litoral cu specific divers și cu o mare varietate de posibilități de cazare și petrecere a vacanței cu cei mici.

Rodos este o insulă verde cu păduri de pini și chiparoși, plaje cu nisip auriu și ape limpezi. Majoritatea plajelor – printre cele mai spectaculoase plaje din Grecia – poartă însemnul Blue Flag datorită apei excelente și siguranței, fiind ideale pentru copii. Cele mai căutate locații sunt Ixia, Lindos, Faliraki, Kalithea sau Ialyssos. Pentru amatorii de distracții pe tobogane cu apă, Faliraki Waterpark este o alegere perfectă.


Copiii vor fi încântați de o vizită la Aquarium-ul din Rhodos Town, de o excursie in Petaloudes- Valea Fluturilor (mai ales între iunie și septembrie) sau de o urcare pe măgăruș spre Acropolele din Lindos.

3.   Insula Corfu

Corfu este o insulă din arhipelagul Ionicelor în care se îmbină armonios natura verde și albastrul mării, într-un peisaj superb, dominat de plantații de măslini și chiparoși.

Aici veți găsi plaje cu nisip și plaje mai sălbatice cu pietricele sau pietre, spectaculoase, multe premiate Blue Flag și deosebit de frumoase, cu ape turcoaz. Cele mai apreciate sunt plajele din Acharavi, Roda, Paleokastritsa, Barbati, Agios Georgios, Arillas, Sidari, sau Pelekas, unde copiii pot face o mulțime de activități direct pe plajă.

În Agios Ioannis se află și unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume, Aqualand Corfu Water Park, cu numeroase atracții pentru toate vârstele.


Pentru cei care doresc să viziteze locuri deosebite și să facă turism cultural, de neratat este capitala, Corfu Town, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Corfu Town este dominat de cele două fortificații venețiene și de Palatul Achillion, reședința de vară a reginei Elisabeta a Austriei, Sissi. Palatul a fost construit ca și omagiu adus lui Ahile, eroul războiului troian. O astfel de excursie este un prilej deosebit pentru întreaga familie de a învăța lucruri noi distrându-se și minunându-se de măreția poporului grec antic.

4.      Insula Zakynthos

Mică și sălbatică, Zakynthos este perfectă pentru explorare dar și pentru o vacanță de relaxare la plajă alături de familie, ca să nu mai spunem și că este un adevărat paradis pentru cei pasionați de snorkeling.

Aici veți găsi foarte multe plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, perfecte pentru copii, mai ales în partea estică și sudică a insulei. Cele mai apreciate plaje sunt cele din Vassilikos, Kalamaki și Laganas. Stațiunea Laganas e căutată de tinerii dornici de distracție, așa că familiile tinere cu copii se vor simți foarte bine aici, chiar dacă uneori lucrurile tind să devină... zgomotoase.


În Zakynthos, atracția principală pentru cei mici sunt broscuțele țestoase Caretta-Caretta, protejate, care își fac cuib vara în Golful Laganas și care strâng în jurul lor iubitori de animale de toate vârstele.

Într-o vacanță cu familia aici, de neratat este și o excursie la celebra plajă Navaggio, cu epava scufundată în nisip, care-i va duce cu gândul pe cei mici la poveștile cu pirați, zei, eroi și alte personaje fantastice.

 

5.   Insula Thassos

“Insula de Smarald”, verde, mică și foarte aproape de continent (la circa 10 km de portul din Kavala), e foarte populara în țara noastră ca destinație de vacanță, în primul rând datorită distanței mici față de România, dar mai ales datorită plajelor cu nisip alb și fin, ideale pentru copii.

În general mai ieftină decât celelalte insule mai “celebre” ale Greciei, Thassos oferă variante de cazare pentru toate buzunarele în apartamente sau studiouri, dar și în hoteluri foarte bine cotate la nivel de servicii.


Insula se pretează pentru iubitorii de sporturi nautice dar și pentru cei iubitori de “uscat”, care pot practica ciclism cu întreaga familie sau drumeții pe potecile și traseele care străbat insula și intersectează satele pitorești din zonă.

Stațiunile cele mai prietenoase cu familiile sunt Skala Potamia, Skala Rachoni, Skala Prinos, Aliki și Potos, toate cu plaje cu nisip fin și ape cristaline și puțin adânci, unele premiate Blue Flag.

6.   Peninsula Halkidiki

Cu ape limpezi și plaje cu nisip fin, intrare lină în mare, Haikidiki este destinația ideală pentru familiile cu copii. Aici găsiți numeroase plaje superbe premiate Blue Flag, păduri de pini și o abundență de specialități gastronomice mediteraneene, de unde nu lipsesc peștele proaspăt, fructele de mare, brânza de capră, uleiul de măsline și mierea de pin pentru care este renumită Sithonia.

Brațul Kassandra este cel mai dezvoltat din punct de vedere turistic și este căutat de către familiile care merg în vacanță cu cei mici pentru o vacanță activă și foarte animată.


Pe de altă parte, brațul Sithonia este recunoscut pentru plajele sălbatice și combinația între munte și mare, cu o mulțime de păduri de pini și plantații de măslini; este recomandat pentru o vacanță liniștită și relaxantă pentru toată familia.

În final, brațul Athos nu este foarte popular ca destinație turistică, fiind asociat cu turismul religios, însă partea deschisă publicului, în nord, are plaje cu nisip, unele premiate cu Blue Flag. Ouranopolis este cea mai populară stațiune de aici.

Pe final...

Sperăm că scurtul nostru ghid de vacanță cu familia în Grecia ți-a fost pe plac și ți-a dat câteva idei de călătorie alături de cei dragi. Nu uita că poți discuta oricând cu consultanții noștri despre cele mai bune opțiuni de plecare și cazare care să se adapteze preferințelor tale.


SOURCE AND TAGS