Ghidul unei calatorii fascinante in Mediterana de Vest si Oceanul Atlantic


Astazi te vom invita intr-o croaziera – cea mai buna metoda de a vizita mai multe destinatii in aceeasi vacanta – si iti vom oferi ghidul unei calatorii extraordinare descoperind zona Mediteranei si a Oceanului Atlantic. Esti pregatit sa explorezi, sa te aventurezi si sa te distrezi? Bun venit la bordul MSC Fantasia, un vas elegant care imbina atmosfera mediteraneana cu design-ul modern si cu toate facilitatile la care poti visa! Croaziera cuprinde opt destinatii, asa ca vom vedea azi impreuna ce poti face in fiecare dintre ele pentru a transforma aceasta calatorie intr-o experienta pe care sa nu o uiti intreaga viata.

1. Genova, Italia

[caption id="attachment_10439" align="aligncenter" width="600"]Genova Italia sursa foto: genova-florida.com[/caption]

Daca ai mai fost in Genova

Daca ai mai vizitat orasul si cunosti deja cele mai importante obiective turistice de aici, este timpul sa descoperi alte mici minuni ale Genovei de care poate nu ai avut timp sa te bucuri in excursiile trecute: Acvariul din Genova, cel mai mare din Europa, este o adevarata experienta de viata. In aceeasi zona nu uita sa vezi si o corabie antica de lupta, ancorata in apropiere, precum si submarinul lansat la apa, gata sa fie vizitat. Pierde-te pe stradutele pitoresti din zona portului si nu uita sa iei masa intr-unul din multele restaurante cu specific pescaresc de aici.

Daca ai ajuns pentru prima data in Genova

Nu pierde timpul si viziteaza cateva dintre cele mai cunoscute si populare atractii turistice de aici: monumentul inchinat lui Cristofor Columb, Palatul Regal, Ateneul genovez, Piazza de Nunziata, unde este asezata Bassilica della Annunziata si Via Cairoli.

2. Marsilia, Franta

[caption id="attachment_10442" align="aligncenter" width="600"]Marsilia Franta sursa foto: campinglevallon.com[/caption]

Daca ai mai fost in Marsilia

Ai o zi intreaga la dispozitie sa descoperi acest oras desemnat Capitala Culturala a Frantei, dar daca ai vizitat deja cele mai importante obiective turistice de aici, iti recomandam o plimbare si o gustare cu specific local pe Le Cours Joulien – strada a artistilor, a artizanilor si a oamenilor ce au pus orasul pe harta avangardei artistice a lumii. Nu uita sa vizitezi si insula – fortareata Chateau d’If si sa te bucuri de castelul If, unde, spune legenda, a fost incarcerat Omul cu Masca de Fier.

Daca ai ajuns pentru prima data in Marsilia

Poti vedea cateva dintre cele mai importante atractii de-a lungul zilei: sufletul Marsiliei, Vieux Port si cartierele invecinate, Iles du Frioul, un arhipelag de o frumusete uimitoare, zonele Noailles si Vieille Charite, basilica Notre Dame de la Garde, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta Contemporana. Nu rata o portie de bouillabaisse, o supa din fructe de mare, preparata din noua specii diferite de peste – preparatul favorit din zona Vieux Port.

3. Barcelona, Spania

[caption id="attachment_10444" align="aligncenter" width="600"]Barcelona Spania sursa foto: 24i.com[/caption]

Daca ai mai fost in Barcelona

Pentru o experienta inedita, incearca de aceasta data o plimbare cu telefericul din Port Vell pentru a ajunge la Gradinile Miramar si pentru a admira panoramele spectaculoase ale orasului. Jardin de Mossen nu este chiar un cap de lista in ghidurile turistice, dar este o gradina impresionanta, asa ca nu trebuie sa o ratezi. Este posibil sa mai fi vizitat Acvariul, dar de data aceasta fa-ti curaj si porneste intr-o aventura de inot alaturi de rechini si alte vietuitoare marine in cadrul complexului.

Daca ai ajuns pentru prima data in Barcelona

Pune-ti pe lista cateva obiective obligatorii de vazut odata ajuns aici: Sagrada Familia, Passeig de Gracia si cladirile lui Gaudi (Casa Batllo şi La Pedrera), zona pietonala Las Ramblas si cartierul Barri Gotic. Seara mergi spre spre celebrele Fântâni Magice Montjuic si viziteaza Placa D'Espanya pentru o experienta completa de lumina, culoare, muzica si feerie. Poti lua masa in orice mic local din zonele pietonale, mancarea este excelenta iar preturile mai mult decat convenabile.

4. Casablanca, Maroc

[caption id="attachment_10446" align="aligncenter" width="600"]Casablanca Maroc sursa foto: thomson.co.uk[/caption]

Daca ai mai fost in Casablanca

Daca vrei sa te relaxezi, plaja Ain Diab este locul perfect pentru o plimbare romantica, un picnic, o baie racoroasa sau un set de fotografii spectaculoase. Locul in care te poti distra o zi intreaga alaturi de prieteni sau copii este cu siguranta parcul de distractii Sindibad Park, proaspat redeschis, un taram al aventurii si al bunei dispozitii. Marocco Mall Casablanca – cel mai mare mall al Africii – te asteapta la cumparaturi, in timp ce Rick's Cafe, locul in care poti calatori inapoi in atmosfera si decorurile filmului Casablanca, abia asteapta sa iti satisfaca gusturile cu o cina in cel mai autentic stil marocan.

Daca ai ajuns pentru prima data in Casablanca

In primul rand trebuie sa traiesti experienta Le Grand Bazar, souk-ul turistic al orasului. Apoi, pentru a te contopi cu atmosfera si farmecul locurilor, trebuie sa vizitezi Moscheea Hassan II, cel mai important obiectiv turistic al orasului si una dintre cele mai frumoase edificii religioase din lume. Paseste apoi in Casablanca moderna, cosmopolita, facand o plimbare de la Moschee in zona La Corniche si nu rata medina – centrul vechi, satul din mijlocul orasului.

5. Santa Cruz de Tenerife, Spania

[caption id="attachment_10448" align="aligncenter" width="600"]santa cruz de tenerife sursa foto: spain-tenerife.com[/caption]

Daca ai mai fost in Santa Cruz

Daca nu esti la prima ta excursie, iti recomandam ca, in timp ce te bucuri de peisajele suprarealiste, sa explorezi locuri mai mult sau mai putin cunoscute, pentru o experienta completa: Parcul National Teide, orasul La Laguna, orasul La Ortava si Lago Martianez, Arborele Drago, peisajele de la Punta de Teno sunt numai cateva dintre obiectivele care nu trebuie ratate odata ajuns aici.

Daca ai ajuns pentru prima data in Santa Cruz

In primul rand, rasfata-te la soare pe una din plajele cu nisip negru, vulcanic, sau una cu nisip rosu-auriu adus din Sahara. Incearca sa ajungi in zona Los Gigantes, undei vei gasi cel mai mare port de agrement de pe insula, formatiunile muntoase Los Gigantes, peisaje exotice si preparate culinare deosebite. O alta modalitate de petrecere a timpului ar fi si vizitarea cu ajutorul unui ghid a orasului La Laguna – pus in intregime sub protectia UNESCO. Vezi pe site ofertele de cazare Tenerife si planifica-ti din timp o escapada de vis pe aceasta insula insorita.

6. Funchal (Madeira), Portugalia

[caption id="attachment_10449" align="aligncenter" width="600"]Funchal Madeira Portugalia sursa foto: cloudinary.com[/caption]

Daca ai mai fost in Funchal

Sigur ca ai vizitat deja faleza Lido, Gradina Botanica, sau Catedrala Se, asa ca de data aceasta trebuie sa te dai cu celebra sanie de rachita din Funchal, coborand in viteza stradutele inguste din zona inalta Monte catre centrul orasului. Pentru putina relaxare dupa aceasta explozie de adrenalina, iti recomandam o plimbare in Gradina Tropicala Monte Palace sau o vizita la complexul de natatie Lido pentru rasfat, activitate si distractie.

Daca ai ajuns pentru prima data in Funchal

Nu rata Catedrala Se – un asezamant istoric si religios foarte important –, gradina botanica, faleza Lido, Muzeul Story Centre si, desigur, complexul de natatie.

7. Malaga, Spania

[caption id="attachment_10451" align="aligncenter" width="600"]Malaga Spania sursa foto: exploremalaga.com[/caption]

Daca ai mai fost in Malaga

Dupa o baie racoritoare si nenumarate fotografii cu peisajele exotice, da o fuga la locul nasterii lui Picasso. Daca nu ai mai fost pana acum, muzeul dedicat marelui pictor va fi o incantare pentru ochi si suflet. Nu toata lumea este incantata de idee, dar pentru o experienta unica, viziteaza si Plaza de Toros de la Malagueta, unde poti prinde un spectacol de corida.

Daca ai ajuns pentru prima data in Malaga

Incepe cu Alcazaba, castelul maur care domina orasul de secole si impresioneaza cu grandoarea si frumusetea lui. Un scurt tur al orasului trebuie sa cuprinda si Teatrul Roman, Calea Larios, Catedrala La Manquita, gradinile istorice Jardin de la Concepcion sau El Retiro, muzeul Picasso si, desigur, plajele superbe ce te vor fascina cu frumusetea lor. O croaziera pe mare nu este completa daca nu te bucuri si de nenumaratele activitati de la bordul navei, asteptand sa ajungi la urmatoarea destinatie. Zilele dedicate calatoriei pe mare pot fi umplute cu activitati din cele mai distractive:
  • Petrecerea de bun-venit oferita de capitanul vasului
  • Distractie in Aqua-Park-ul Aqua ce iti pune la dispozitie 150 de fantani muzicale iluminate si tobogane
  • Distractie la piscina cu acoperis retractabil
  • Distractie la cinematograful 4D
  • Experiente culinare de neuitat in somptuosul restaurant Red Velvet decorat cu candelabre din sticla de Murano, in pizzeria Zanzibar sau in numeroasele zone de bar si bufet dedicate adultilor.

Tu ce destinatii din cele descrise mai sus ai vrea sa explorezi in detaliu? Cum arata calatoria visurilor tale?


SOURCE AND TAGS