Ghidul incepatorului pentru vacantele cu copiii in strainatate


Deseori se intampla ca in calatorii sa vezi familii numeroase bucurandu-se de un binemeritat concediu si distrandu-se impreuna cu cei mai noi membri, fie ca acestia au 4 ani sau 12 ani. Astfel ajungi sa te intrebi: este cu adevarat dificil sa mergi cu copiii in strainatate? Cum poti evita ca experienta sa fie una obositoare?

Calatoriile ii ajuta pe copii sa invete lucruri noi si sa se dezvolte, de aceea ar fi pacat sa ii tii departe de frumusetile acestei lumi. Daca te temi ca vacanta ta in strainatate se va limita la cateva obiective turistice, am creat pentru tine acest ghid al incepatorului pentru a face o calatorie pe gustul celor mari si celor mici.

1. Fa-i pe copii sa simta entuziasmul calatoriei

twins-757404_1280

Se intampla des ca cei mici sa-si imagineze planul de calatorie diferit de parinti. Planifica vacanta in strainatate cu luni inainte si profita de timp pentru a le trezi entuziasmul copiilor: pune-i sa caute obiective turistice in orasele pe care le veti vizita si sa citeasca despre ele.

Curiozitatea la aceasta varsta este aliatul vostru numarul unu. Vizionati impreuna filme si documentare despre tara respectiva, povesteste-le despre lucrurile unice pe care le puteti gasi acolo si ofera-le o experienta culinara specifica acelei culturi. Provoaca-i pe copii sa faca liste cu locurile pe care ar vrea ei sa le descopere.

2. Obisnuieste-i cu limba tarii respective

Ghidul incepatorului pentru vacantele cu copiii in strainatate

Pentru o adaptare culturala mai buna si pentru a avea parte de distractia binemeritata, faceti impreuna exercitii de pronuntie a unor formule de salut, cuvinte sau chiar expresii din limba tarii pe care o vizitati. Nu faceti din asta o lectie de scoala in plus, ci o activitate de familie amuzanta.

3. Fa-ti rezervarile din timp

Planuieste excursia cu copiii

Pentru o familie cu copii, cazarea la o pensiune sau un apartament este mai confortabila decat cazarea la hotel. Alege un loc in care copiii sa se simta ca acasa, sa aiba un spatiu de joaca, o curte interioara cu piscina sau spatiu verde.

Daca totusi mergeti la hotel, alegeti unul care este orientat spre familii cu copii. Verifica daca hotelul are locuri de joaca, programe de divertisment pentru cei mici, piscina si personal specializat pentru a avea grija de ei in cazul in care vreti sa iesiti seara in oras.

4. Nu calatoriti cu bagaje multe

Nu calatori cu prea multe bagaje

Stim ca cei mici au nevoie de bagaje suplimentare, dar incearca sa nu ai mai mult de un rucsac de persoana. Alegeti un hotel cu spalatorie ca sa nu va incarcati cu multe haine de schimb, asigurati-va inainte de plecare ca mancarea nu va fi o problema si luati doar obiecte, jucarii sau lucruri personale pe care stiti sigur ca nu le veti gasi la hotel.

De asemenea, asigurati-va ca aveti un bagaj de marimi corespunzatoare, pentru a evita sa platiti taxe in plus la zborul cu avionul.

5. Alegeti pe rand activitatile pe care vreti sa le faceti zilnic

Planifica o calatorie distractiva cu copiii

Daca i-ati facut curiosi pe copii cu privire la ce vor descoperi in tara pe care o vizitati, lasati-le libertatea sa si viziteze locurile respective, fie ca este vorba despre o piata, un parc de joaca sau o gradina zoologica.

Cere-le opinia copiilor cu privire la activitatile zilnice stabilite de voi, adultii, si ofera-le motive pentru care sa viziteze locurile voastre de interes.

6. Cea mai buna distractie este cea de zi cu zi

Planuieste activitati distrative cu copiii

Bucurati-va de fiecare moment impreuna si uitati de stresul de acasa. Plimbati-va pe stradute, descoperiti cladiri iesite din comun, traiti experienta unui festival local, oferiti-le celor mici o experienta culturala si culinara noua.

Nu este obligatoriu sa faceti o cursa contra cronometru intre muzee si locuri de divertisment, ci este suficient sa ii tineti pe copii curiosi, dornici de explorare si aventura. Faceti pauze cand simtiti nevoia si intrebati-i pe copii ce le-a placut cel mai mult din ziua respectiva.

7. Faceti obiectivele captivante pentru cei mici

Entuziasmeaza-i pe copii

Cautati programe si ghizi specializati pentru copii, pentru a-i ajuta pe cei mici sa descopere frumusetile lumii. Daca i-ati convins sa stea cuminti si tacuti cat timp ati vizitat o catedrala, dati-le ocazia sa se entuziasmeze zgomotos vizitand un loc pe care ei au ales sa il descopere.

Transformati experienta copiilor intr-o poveste si energizati-i cu o competitie in care castiga cel care a invatat cele mai multe lucruri din vizitele facute in ziua respectiva.

8. Nu uitati sa cereti feedback family-789029_1280

Daca va imaginati ca odata ajunsi acolo, copiii vor fi foarte multumiti de ceea ce se intampla, s-ar putea sa aveti surprize. La sfarsitul zilei, aflati ce le-a placut cel mai mult, ce nu le-a placut, ce ar vrea sa schimbe in program.

Este un proces de adaptare la situatie, de negociere si uneori de compromis, dar ii va ajuta pe copii sa inteleaga mai bine ce se intampla, sa faca alegeri si sa se simta parte integranta a aventurii.

Voi ati mers vreodata cu copiii in strainatate? Care au fost cele mai mari provocari? Cum ati reusit sa impacati pe toata lumea si care au fost cele mai grozave momente din timpul excursiei?


SOURCE AND TAGS