Ghid de relaxare in Bali


Probabil una dintre cele mai populare si cunoscute destinatii exotice, Insula Bali din Indonezia este o adevarata bijuterie a continentului asiatic. Localizata in partea de vest a insulelor Lesser Sunda, cea mai mica provincie a Indoneziei abunda in peisaje, activitati culturale, viata de noapte si plaje de vis.

Cultura din Bali este fascinanta prin diversitatea sa in ce priveste traditiile si obiceiurile.

sursa imaginii:TravelGurus

Cum ajungi acolo?

Probabil una dintre cele mai populare si cunoscute destinatii exotice, insula Bali este o adevarata bijuterie a continentului asiatic. sursa imaginii: Flickr

Bali se bucura de propriul aeroport, Ngurah Rai International Airport, situat la 30 de km de capitala Denpasar, care opereaza zboruri din cele mai indepartate locuri ale planetei, numarul zborurilor directe catre Bali fiind in crestere pe parcursul ultimilor ani.

De asemenea, se poate ajunge ajunge la Insula Bali si pe cale maritima, datorita curselor cu barcile din Java sau Lombok.

Care e perioada ideala pentru o vacanta in Bali?

Daca iti doresti o vacanta petrecuta pe Insula Zeilor, un alt nume primit de catre Bali, atunci ar trebui sa stii ca perioada cea mai potrivita din punct de vedere al climei este intre lunile Aprilie si Septembrie. sursa imaginii: Wikimedia

Daca iti doresti o vacanta petrecuta pe Insula Zeilor, un alt nume sub care e cunoscut Bali, atunci ar trebui sa stii ca desi temperatura in Bali este intre 20 si 33 de grade Celsius pe tot parcursul anului, perioada cea mai potrivita din punct de vedere al climei este intre aprilie si octombrie. Lunile de iarna abunda in ploi, insa sunt la mare cautare de catre turisti, datorita sezonului de vacante.

Unde stai in Bali?

Cei care isi doresc sa petreaca o vacanta in cea mai diversa si interesanta insula a Indoneziei, au la dispozitie o intreaga varietate de oferte pentru cazare, in functie de preferinte sau buget. sursa imaginii: Wikimedia

In ultimii ani, Bali a cunoscut o crestere a numarului de turisti, lucru ce a dus la deschiderea de noi locatii de cazare, de la hosteluri pana la resorturi si hoteluri luxoase. Prin urmare, daca iti doresti sa petreci o vacanta in cea mai diversa si interesanta insula a Indoneziei, ai la dispozitie o intreaga varietate de oferte pentru cazare, in functie de nevoi, preferinte si buget. Tot ce trebuie sa faci este sa intrebi!

Ce faci in Bali?

Daca va doriti o vacanta activa, atunci ar trebui sa stiti ca surfingul este la mare cautare in Bali.sursa imaginii: Wikimedia

Desi detine o suprafata limitata, Bali este considerata cea mai potrivita regiune a Indoneziei pentru turisti datorita posibilitatilor nelimitate de activitati. Daca iti doresti o vacanta activa, atunci ar trebui sa stii ca surfingul este la mare cautare in aceasta zona. Pentru amintiri de neuitat, hiking-ul si trekking-ul pe trasee ce duc catre cascade, plantatii de vanilie sau chiar in preajma vulcanilor, nu ar trebui ratate. O alta atractie a insulei sunt ofertele de croaziere printre recifi.

 Templul Pura Taman Ayun este unul dintre cele mai iconice imagini din Bali.sursa imaginii: Pixabay

Bali este o regiune cu persoane foarte spirituale, iar acest lucru se observa cu usurinta datorita numeroaselor temple dedicate zeitatilor (in imagine - celebrul templu Pura Taman Ayun), a cutumelor si a sarbatorilor inedite (una dintre acestea fiind ziua Linistii sau Nyepi, sarbatorita pentru a proteja insula de spirite rele). Hinduismul poate fi regasit in toate aspectele vietii balineze. In cazul in care practici yoga, te poti relaxa in unul din numeroasele centre de acest gen din Bali.

De asemenea, pe insula pot fi gasite muzee, monumente de arhitectura, parcuri si gradini botanice si peisaje splendide, toate gata sa contribuie la crearea unor amintiri memorabile. mai mult, viata de noapte in Bali este una foarte dezvoltata, numeroase cluburi, restaurante si baruri fiind deschise drept consecinta a fluxului tot mai mare de turisti. Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele! 

Ai si destinatii exotice despre care ti-ar placea sa afli mai multe? Lasa-ne un comentariu cu propunerea ta!

Daca vrei sa afli mai multe despre ce experiente poti trai in Bali, iti recomandam si articolele:

SOURCE AND TAGS