Fascinatia Mexicului, prin ochii unei „localnice” romance

Magazin cu haine atarnate in Cancun, Mexic

Pe Roxana Argeseanu am intalnit-o pe pagina noastra de facebook si am fost extrem de incantati sa o cunoastem, vazand cat de incantata era de postarea noastra despre Cancun. Am aflat ulterior ca daca initial a fost in vacanta acolo, mai apoi a obtinut un contract de colaborare si a inceput sa lucreze in Mexic, iar acum, in momentul publicarii acestui blog, deja se numeste Roxana Cruz:)

Dupa cum probabil iti imaginezi, nu ne-am putut abtine sa nu o rugam sa ne scrie un articol cu recomandarile ei legate de Mexic, data fiind exprienta sa de „localnic”. Mai jos gasesti randurile scrise de ea (multumim din suflet, Roxana!).

Trece-ti Mexicul pe lista!

Vino in luna de miere, in vacanta cu familia, cu prietenii, vino singur ori in grup organizat, vino cum si cand vrei, numai nu uita sa bifezi Mexicul pe lista ta de „1000 de locuri de vizitat inainte de a muri”.

Dupa ce petreci cateva zile in Mexico City unde poti vizita fantasticul Muzeo National de Antropologia, Centrul vechi, Socalo cu toate legendele lui, apoi marile mall-uri unde poti face shopping, parcurile naturale imense si multe alte atractii cultural-turistice, poti pleca linistit/a la plajaMexico City – sursa imaginii: Wikipedia

Dupa ce petreci cateva zile in Mexico City unde poti vizita fantasticul Muzeo National de Antropologia, Centrul vechi, Socalo cu toate legendele lui, apoi marile mall-uri unde poti face shopping, parcurile naturale imense si multe alte atractii cultural-turistice, poti pleca linistit la plaja.

Cancun, Riviera Maya, Los Cabos, Acapulco, Puerto Vallarta iti pun la dispozitie o gama variata de hoteluri si spa-uri unde turismul se face la cele mai inalte standarde internationale si in care vei fi tratat/a ca "oaspete de onoare". Rivera Maya – sursa imaginii: Wikipedia

Preferi plajele normale sau cele sofisticate? Orice gasesti in Mexic! Cancun, Riviera Maya, Los Cabos, Acapulco, Puerto Vallarta iti pun la dispozitie o gama variata de hoteluri si spa-uri unde turismul se face la cele mai inalte standarde internationale si in care vei fi tratat ca „oaspete de onoare”.

Istoria la picioarele tale

Daca istoria Mexicului te-a fascinat, daca vrei sa vezi minuni antice pastrate inca intacte, nu uita de Teotihuacan, de Palenque, de Chichen Itza, de Cholula. Teotihuacan – sursa imaginii: Wikipedia

Daca istoria Mexicului te-a fascinat, daca vrei sa vezi minuni antice pastrate inca intacte, nu uita de Teotihuacan, de Palenque, de Chichen Itza, de Cholula.

Adevaratele opere de arta artizanala le vei cumpara ieftin din Oaxaca (supradenumita Inima Mexicului), Veracruz, Chiapas, Michoacan, Tlachepache precum si satele lor invecinate -mare parte dintre ele denumite sate magice si protejate de UNESCO. sursa imaginii: Wikipedia

Adevaratele opere de arta artizanala le vei cumpara ieftin din Oaxaca (supradenumita Inima Mexicului), Veracruz, Chiapas, Michoacan, Tlachepache precum si satele lor invecinate -mare parte dintre ele denumite sate magice si protejate de UNESCO.

Cel mai frumos loc din lume

ot in Mexic se afla si cel mai frumos loc din lume (potrivit unei publicatii americane) - vestitul San Miguel de Allende de care te vei indragosti instantaneu la fel ca toti cei care l-au vizitat. San Miguel de Allende – sursa imaginii: Wikipedia

Tot in Mexic se afla si cel mai frumos loc din lume (potrivit unei publicatii americane) – vestitul San Miguel de Allende de care te vei indragosti instantaneu la fel ca toti cei care l-au vizitat.

Mancarea ce merita efortul de a slabi

Si daca ai ajuns in Mexic, nu ezita sa incerci diversificata lor gastronomie. Merita tot efortul de a slabi mai apoi.

Te va incanta guacamole, gorditas, quiesadilla, preparatele cu cactus, mole....vestitul mole poblano, tacos de carnitas, de canasta si cate si mai cate.Quesadilla – sursa imaginii: Flickr

Te va incanta guacamole, gorditas, quesadilla, preparatele cu cactus, mole (vestitul mole poblano), tacos de carnitas, de canasta si cate si mai cate. Incearca si mancarea exotica: viermii de agave (gusanos), lacustele (chapulines), furnicile uriase – promit ca te vei intoarce sa mai ceri o portie.

Sa nu uiti ca berea Corona e a lor (incearc-o si in varianta „michelada”), iar tequila e mandrie nationala. Iti recomand si mezcal – o bautura spirtoasa, traditionala, o nebunie!

Mexicul este tara contrastelor, este tara unde viata are culoaresursa imaginii: Flickr

Cu o infrastructura exceptionala, cu o mare diversitate culturala, cu o puternica influenta americana, cu o situatie economica dusa de la extrema saraciei inimaginabile la opulenta unei vieti unde elicopterul ofera servicii de taxi, Mexicul este tara contrastelor, este tara unde viata are culoare.

Cu drag, din Mexico City,

Roxana Argeseanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *