Exploreaza “orasul”

Am hotarat ca astazi sa va povestesc despre placerea de a calatori in orase.
De ce ai vrea sa iti petreci nu doar un weekend, ci o vacanta intreaga intr-un oras, fie el o capitala europeana sau pur si simplu un oras mai mic, pe care iti doreai sa-l vizitezi…?
Alegerea orasului ca loc de petrecere a vacantei in detrimentul statiunilor turistice este una personala, fiind strans legata de motivatia fiecaruia de a calatori. Doresc doar sa subliniez cateva aspecte importante pe care e posibil sa nu le fi avut in vedere sau la care sa nu va fi gandit cand va planuiati vacanta.

Motivele pentru care prefer orasul ca si destinatie de vacanta sunt multiple si voi incerca sa le structurez in ordinea importantei. Primul ar fi cultura bogata. Intr-adevar exista si orase mici care dospesc de cultura, insa intr-o capitala spre exemplu, ai ocazia sa vizitezi mai multe muzee, galerii de arta, monumente decat in primele. Cele mai multe festivaluri, concerte si expozitii au loc aici. Tot timpul se petrece ceva astfel incat ai de foarte multe ori ocazia sa iti satisfaci pofta de cultura. Pe scurt, cele mai multe atractii ale unei destinatii se regasesc in orase.

Al doilea motiv, de data aceasta de ordin practic, este legat de usurinta deplasarii. Intr-o metropola transportul este mult mai facil decat intr-o statiune. Mijloacele de transport in comun sunt numeroase si au o frecventa mai mare. Foarte important de amintit este metroul ca posibilitate de deplasare. Este cel mai rapid pentru a parcurge distanta dintre mai multe obiective si poate fi gasit doar in orase. Usurinta cu care poti ajunge intr-un oras este de asemenea un avantaj. Majoritatea aeroporturilor sunt situate in cadrul acestora sau in apropierea lor, facilitand accesul. Timpul de transfer pana la unitatea de cazare este asadar diminuat.

Un al treilea motiv pentru a petrece un sejur intr-un oras este lipsa sezonalitatii. In afara sarbatorilor legale cand majoritatea punctelor de atractie turistica nu permit accesul publicului, poti sa calatoresti intr-un oras in orice anotimp doresti. Indiferent de sezon vei gasi cu siguranta ceva de facut si admirat.
In plus, acest tip de vacanta este potrivit tuturor varstelor. Indiferent de gusturi si asteptari, orice oras este pregatit sa iti ofere ceea ce esti dispus sa primesti. De la localurile cele mai populare si populate la cele mai putin pretentioase, care te cheama la distractie, de la cafenele si terase pana la restaurantele cele mai sofisticate, mediul urban are cate ceva pentru fiecare.

Va invit asadar sa explorati!

4 comentarii in “Exploreaza “orasul”

  1. Pingback: Tweets that mention Exploreaza “orasul” | Blog EXIMTUR -- Topsy.com

  2. Felicitari!

    Mi-a placut articolul. Te rog sa pui si cateva sugestii de orase ca si destinatii. Poate unele care nu sunt destinatiile clasice.

    Multumesc

    Maria

    • Multumesc. Acesta este primul articol din seria celor despre orase. In continuare va pregatesc si cateva tips and tricks pentru cateva din orasele vizitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *