Exotismul european din Madeira

Madeira munte si plaja

Cum ar fi sa iti petreci vacanta intr-un peisaj ce aduce muntii vesnic verzi in apropierea plajei scaldate in ape limpezi? Sau sa vizitezi un paradis exotic in Europa, unde sa impletesti aventura cu relaxarea si distractia? Ei bine, toate acestea te asteapta in arhipelagul Madeira.

„Gradina din Atlantic”, asa cum mai este numit arhipelagul, este o regiune autonoma a Portugaliei ce se bucura nu doar de o infrastructura uluitoare, ci si de servicii turistice exceptionale. Cu o lunga traditie in a oferi cele mai bune conditii, dar si cele mai variate posibilitati de agrement si distractie, Madeira este un mic colt de Rai parca menit sa iti indeplineasca toate visele.

Plaja, oceanul si sporturile nautice

Madeira

Imagineaza-ti palmieri si vegetatie umbrind portiuni ale plajelor largi in adevarate oaze de natura strajuite de munti inalti si pitoresti. Dupa un binemeritat bronz si lungi sesiuni de inot, te poti chiar aventura sa descoperi arhipelagul la bordul unei ambarcatiuni cu panze sau cu motor.

Daca vrei sa descoperi magia lumii subacvatice din Madeira, ai la dispozitie nenumarate posibilitati de a practica scufundari sau snorkeling, adaptate atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Te atrage surfing-ul sau pescuitul de animale marine mari? Sau preferi poate sa practici kayac sau canoe? In Madeira nu exista activitate de navigatie sau sport nautic care sa nu poata fi practicate!

Muntele, peisajele si pesterile

madeira mountain

Muntii din Madeira nu pot fi descrisi altfel decat spectaculosi. Orice zi petrecuta aici include deseori o plimbare relaxata, pentru a admira flora neobisnuita si speciile nemaivazute de plante si flori. Cei mai sportivi si inclinati spre aventura fac adevarate drumetii pe munti, combinate cu sesiuni de catarare si cu momente de admiratie muta in fata maretiei peisajului.

Calaritul este o alta activitate preferata de unii calatori in Madeira, in timp ce altii, animati de dorinta de a explora zona, pornesc in calatorii relaxante cu masina de-a lungul insulei, pentru a se bucura de peisaje si de micile localitati imprastiate ici colo. O excursie in Madeira nu se poate incheia fara o vizita la Pesterile São Vicente, formatiuni carstice compuse din tuneluri si pesteri vulcanice de o frumusete greu de descris.

Excursii in arhipelag

explorarea arhipelangului Madeira

Din intregul arhipelag, numai insulele Madeira si Porto Santo sunt locuite. Porto Santo este cautat in special pentru plajele sale, despre care se spune ca au efecte miraculoase asupra sanatatii. Vei gasi aici formatiuni de roci sculptate de curentii de aer, dar si peisaje exotice si mici comori cum ar fi casa memoriala Cristofor Columb sau Pico Castelo – un punct de observatie cu o panorama incredibila.

Oriunde te uiti, Madeira te cucereste pentru totdeauna cu apele ei limpezi si albastre, cu muntii superbi, plajele late, vegetatia exotica si apusurile de soare incredibile. Fie ca esti pasionat de sporturi nautice, fie ca vrei sa gusti din plin farmecul locurilor mai putin cunoscute de turisti, sau vrei sa explorezi bogatia naturala a muntilor din imprejurimi, Madeira iti ofera tot ceea ce ai visat si chiar mai multe.

Pentru o vacanta exotica perfecta in Capul Verde, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!

Ai vizitat sau ai auzit si despre alte paradisuri exotice europene? Ce alte locuri din Europa ti se pare ca pot concura cu destinatiile exotice din afara continentului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *