Egipt – misterele faraonilor

Egiptul a fost intotdeauna o destinatie fascinanta pentru toti calatorii lumii. Asezat pe doua continente (Africa si Asia), invecinandu-se cu Marea Mediterana, Marea Rosie, Israel, Sudan si Libia, Egiptul este cea mai populata tara din Africa si Orientul Mijlociu si a 15-a din lume ca marime. Cea mai mare parte din tara o ocupa desertul Sahara, o oaza de mister si de frumusete. Cele mai mari orase sunt Cairo si Alexandria. O vacanta in Egipt de Sarbatori poate fi una dintre cele mai frumoase aventuri din viata ta! Iata ce iti propunem…

Egipt – misterele faraonilor

29 DEC 2012  Bucuresti – Cairo

Intalnire la ora 21.45 cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays la Aeroportul Otopeni-Henri Coanda si imbarcare la cursa TAROM RO101 cu decolare la ora 23.45 spre Cairo.

 30 DEC 2012 Cairo – 1 zi Tur de oras Cairo  incluzand Muzeul de Egiptologie – Piramidele – Sfinxul

Aterizare la Cairo noaptea la ora locala 02.30 . Transfer de la aeroport la hotel. Cazare la hotel Concorde El Salam Heliopolis 5* sau similar. Mic dejun. Tur de o zi incluzand vizitarea Muzeului de Egiptologie cu renumitul tezaur al Faraonului Tuthankamon, vizita la Piramide (exterior) si la Templul Funerar cu Sfinxul, o prezentare cu posibilitatea optionala a achizitionarii produselor de la Laboratorul de Parfumuri si de la Institutul Papirusului, PRANZ inclus – fara bauturi. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul (obligatoriu supliment vagon de dormit cu cina si mic dejun in sistem catering) la Luxor. Innoptare in tren – vagon de dormit.

 31 DEC 2012 Cairo  –  Luxor –  vizitarea Malului Estic al Nilului – Cina de Revelion pe vasul de croaziera.

Mic dejun in tren. Transfer de la gara Luxor la vasul de croaziera pt imbarcare. Se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: Complexul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra si Templul Luxor. Pranz pe vas. Seara, Cina de Revelion este oferita la Restaurantul vasului de croaziera, dupa care veti petrece la barul-disco de la bordul vasului! Bauturile nu sunt incluse in timpul cinei sau la bar, iar suplimentul pt Cina de Revelion este obligatoriu :  75 €/persoana.  LA MULTI ANI 2013!

01 IAN 2013 Luxor – vizitarea Malului Vestic al Nilului – Edfu

Pensiune completa pe vas. Se continua vizita in Luxor cu  monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, Templul Reginei-Faraon Hatshepsuth de la Deir El Bahri si Colosii lui Memmnon –  statuile gigantice de la intrarea Templului lui Amenhotep al III-lea. Navigare spre Edfu prin Ecluza de la Esna – opera constructorilorromani. Oprire la Edfu. Seara, dupa cina, Petrecere “Galabya” la barul vasului cu muzica, jocuri si dansuri orientale.

 02 IAN 2013 Edfu  – Kom Ombo – Aswan

Pensiune completa pe vas. Imbarcare in trasuri pentru vizitarea Templului din Edfu. Navigare spre Kom Ombo si oprire pentru vizitarea Templului Kom Ombo, dedicat zeilor Sobek si Horus. Innoptare in Aswan pe vasul de croaziera.

 03 IAN 2013 Aswan – Excursie optionala la ABU SIMBEL

Pensiune completa pe vas. Ocazie única: Excursie optionala la ABU SIMBEL, templul construit de faraonul Ramses al II-lea direct in stanca pentru a comemora batalia de la Kadesh, situat in sudul Egiptului in regiunea Nubia si stramutat cu 65-200m datorita construirii lacului de acumulare Nasser. Alaturi de Templul Philae din Aswan face parte din Patrimoniul UNESCO. Pret de persoana pt mínimum  6 participanti: 90 €/persoana.

04 IAN 2013 Aswan – Excursie optionala la Marele Baraj de la ASWAN si Templul PHILAE – Cairo

Micul dejun pe vas. In Aswan se viziteaza Gradina Botanica,  dupa o placuta plimbare cu felucca sau barca motorizata in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Daca timpul permite se poate face si excursie optionala la Marele Baraj de la Aswan realizare impresionanta a ingineriei moderne, cu contributia valoroasa a specialisitilor romani- si Templul Phílae – situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ min. 10 platitori: 35 EUR/ persoana). Se elibereaza cabinele si se efectueaza transfer de la vasul de croaziera la Gara din Aswan pentru imbarcare la trenul Aswan – Cairo. Cina si innoptare in tren.

 05 IAN 2013 Cairo – Excursie optionala Vechiul Cairo

Mic dejun in tren. Cazare pe timpul zilei de la orele 10.00 la 17.00 la hotel 5* in Cairo. Timp liber sau optional, excursie CAIRO VECHI: Moscheea de Alabastru, zona coptica – Casa si Biserica Sfintei Fecioare Maria – Pret infomativ minimum 10 platitori : 35 EUR/ persoana. Transfer cu autocarul la aeroportul din Cairo.

 06 IAN 2013 Cairo – Bucuresti

Imbarcare la cursa Cairo – Bucuresti cu decolare la ora 03.25 si  cu sosire la ora 06.15 la Bucuresti  /TAROM RO102.

Detalii si rezervari aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *