Early Booking – Croatia


Croatia este o tara democratica aflata la "rascrucea" dintre Europa Centrala, Balcani si Marea Mediterana. Cel mai mare oras si capitala Croatiei este Zagreb, iar populatia tarii este de 4.3 milioane de locuitori. Pe coasta Marii Adriatice, Croatia si-a dezvoltat o multime de statiuni turistice, tara beneficiind si de peste 1.000 de insule raspandite pe mare. O vacanta in Croatia te va surprinde placut: servicii de inalta calitate, peisaje spectaculoase si preturi bune.

Cateva date despre Croatia In zilele noastre, Croatia are un inalt nivel de dezvoltare economica, culturala si turistica. Industria si agricultura sunt si ele bine dezvoltate, iar Croatia este renumita si pentru gastronomia, vinurile si activitatile sportive desfasurate aici. Vara, tata este o destinatie importanta pentru calatorii lumii, aflandu-se pe locul 18 in cele mai populare destinatii turistice de pe Glob.

Croatia se invecineaza cu Serbia, Bosnia si Herzegovina, Montenegro, Slovenia si Marea Adriatica. Cea mai cunoscuta statiune de vacanta este Dubrovnik, iar cele mai mari insule ale Croatiei sunt Cres si Krk.

Clima in Croatia

Clima in Croatia este temperata si continental ploioasa, cu influente mediteraniene. In ianuarie temperaturile scad pana la -3 grade, iar in iulie termometrele arata intre 18 si 30 de grade. Cele mai insorite zone din Croatia sunt insulele Hvar si Korcula, dar si toata coasta Marii Adriatice.

Ce sa vizitezi in Croatia Iata ce poti face/vizita in Croatia: - admira arta croata la Muzeul de Arheologie, unul dintre cele mai apreciate din lume - urmareste pasarile in Kopački Rit Nature Park - mergi in Brijuni National Park - un arhipelag format din 14 insule, pe coasta de vest a Istriei. Stai peste noapte pe insula Veli Brijun, unde poti face safari si juca golf - fa scufundari in apele Blue Grotto - viziteaza cel mai faimos loc din Croatia - Dubrovnik - unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din lume

- mergi pe insula Brac si fotografiaza Golden Cape - una dintre cele mai frumoase plaje

- viziteaza insula Hvar, renumita pentru litoralul superb, vinurile excelente si campurile de lavanda. Bea o cafea sau un cocteil in Hvar Town, in pitorescul port al oraselului.

- admira oraselele superbe de pe dealuri in Istria - Motovun si Buje - mergi la shopping in Dubrovnik, insa nu te astepta la preturi mici - viziteaza Kornati National Park, un arhipelag alcatuit din peste 90 de insule si insulite, multe dintre ele nelocuite - mergi in Plitvice Lakes National Park, unde cele 16 lacuri cu ape turcoaz si cascadele au creat un peisaj spectaculos - mananca fructe de mare in Volosko, zona cu cele mai bune restaurante din Croatia - viziteaza orasul Zagreb cu muzeele, restaurantele si hotelurile sale elegante - nu poti pleca din Croatia fara sa mergi pe Brela Beach, pe care revista Forbes a pus-o pe un bine meritat loc 6 in Top 20 -  Cele mai frumoase plaje din lume!

Recomandarea Eximtur

Daca vei face acum o rezervare pentru vacanta ta in Croatia, vei avea reduceri de pana la 20% si vei putea alege exact ce iti doresti pentru un concediu de neuitat. Iata aici cele mai bune oferte early booking EXIMTUR pentru Croatia!

Ce sa mananci in Croatia

Gastronomia din Croatia are diverse influente. Pe litoral, grecii si italienii si-au pus amprenta asupra bucatelor si vei putea gusta fructe de mare, legume proaspete gatite cu multe condimente si paste, sosuri cu usturoi si ulei de masline si o pizza excelenta. Bucataria continentala este influentata de unguri, austrieci si turci. In piete vei gasi carnuri, peste si legume proaspete, dar si multe condimente si alte specialitati. Vinurile si berea sunt din belsug, iar atmosfera este incantatoare in toate restaurantele si barurile.

Viata de noapte in Croatia

Viata de noapte in Croatia este pentru toate gusturile: berea este ieftina, barurile cu DJ celebri sunt pline pana dimineata, poti asculta soul, rock si jazz, iar cluburile si discotecile de pe plaja sunt incredibile. Fiecare resort organizeaza petreceri saptamanale, iar in marile orase restaurantele si cluburile te invita la distractie.

Iata mai jos cateva oferte Eximtur:

Hotel Amfora, Istria - de la 32 euro/persoana/noapte Hotel Dalmacija, Dalmatia - de la 24 euro/persoana/noapte Hotel Omorika, Golful Kvarner, Insula Krk, Punat - de la 31 de euro/persoana/noapte Valamar Club Dubrovnik, Dalmatia, Dubrovnik - de la 41 euro/persoana/noapte Resort Bluesun Borak, Dalmatia, Insula Brac - de la 29 euro/persoana/noapte

Foto: beautifulplacestovisit.com yachts123.com inspirations-travel.co.za vbt.com panoramio.com


SOURCE AND TAGS