Disneyland sau Portaventura?


O vacanta de vara cu familia nu trebuie sa rateze unul dintre cele mai fascinante si mai de succes parcuri de distractie din Europa. Este posibil sa fi calatorit deja in Franta sau Spania, dar ai ajuns si la Disneyland sau la Portaventura? Cei mici cu siguranta ca or sa fie extrem de fericiti sa auda ca planurile de vacanta pe anul acesta includ si unul dintre aceste adevarate taramuri ale magiei si distractiei. Asa ca incotro alegi sa mergi? Hai sa vedem astazi cateva dintre cele mai interesante lucruri despre parcurile Disneyland si Portaventura pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie!

Disneyland

disneyland-paris Parcul Disneyland se afla in suburbia Marne-la-Vallée in Paris si suntem siguri ca stii deja o multime de lucruri despre el. Legendarul parc de aventuri primeste milioane de turisti anual si ii farmeca pe toti, indiferent de varsta. Daca vrei sa incluzi Disneyland-ul in planurile tale de vacanta, iti recomandam sa iti faci rezervari din timp. Un sejur la Hotelul Disneyland, de exemplu, te va face sa te simti ca intr-un basm, pregatindu-te pentru aventura pe care urmeaza sa o ai alaturi de cei mari si mici in faimosul parc de distractii. disneyland paris Stiai ca in tot parcul Disneyland exista un singur personal Mickey Mouse pentru ca cei mici sa simta cu adevarat ca Mickey exista si ca este unic? Aceasta este numai una dintre particularitatile parcului, caci aici vei da de surprize la tot pasul:
  • Pestera Dragonului se afla chiar la intrarea in zona Fantasyland, unde se afla emblematicul Castel Disney ;
  • Intreg parcul are un soundtrack al lui (muzica de pian in preajma magazinului de inghetata de pe Main Street sau lovituri de baros, sugerand faptul ca cei sapte pitici sapa in mina din Frontierland);
  • In timpul spectacolului de la ora 17.00 – celebra parada a parcului cu muzica, jocuri de artificii, personaje si spectacole live - se imprastie inclusiv parfumuri pentru a da scenelor o nota in plus de autenticitate.
  • Dintre cele cinci roller-coastere prezente in parc, Space Mountain este cel mai rapid si singurul care se da si peste cap.
  • Atat copiii, cat si adolescentii sau studentii vor avea tot timpul ceva de facut aici: ai parte aici de spectacole, programe interactive si atractii, restaurante si cafenele, o frizerie adevarata, iepuri si pisici salbatice care zburda libere prin parc, aproape 500 de specii de plante care le vor incanta simturile, experiente acustice deosebite in domul magazinului Harrington si multe altele.
  • Vizitarea Disneyland-ului este un prilej pentru oricine sa se reintalneasca cu personajele favorite din basme, desene animate si filme, caci magia si culoarea sunt prezente la orice pas. Dincolo de asta insa, o vizita la Disneyland reprezinta mai mult decat distractie, ci si experiente inedite pe care nu le mai poti trai nicaieri altundeva in lume. Totul este gandit in cel mai mic detaliu, si vei fi surprins de cat de multe le poate oferi parcul vizitatorilor sai de orice varsta.
Vezi detalii
disneyland franta

Portaventura

port aventura spania Nu multa lume stie, dar atunci cand Disney a decis sa construiasca un parc de distractii in Europa, a petrecut foarte mult timp sa se decida intre Marne-la-Vallée in Franta si Costa Dorada in Catalonia, Spania. Dupa multe negocieri, Franta a castigat, iar locatia spaniola a devenit ulterior Portaventura, unul dintre cele mai vizitate parcuri de distractii de pe batranul continent. Laguna_de_Woody_ Port Aventura Spania Multitudinea de atractii, spectacole, roller coastere si obiective pe care le are de oferit vizitatorilor sai au facut din Portaventura o destinatie obligatorie pentru familiile cu copii. Parcul se autodescrie ca fiind un „Disneyland cu soare si parc acvatic”. Adevarul este ca insorita coasta Dorada este un mic paradis al soarelui si al vacantei, asa ca iti recomandam sa iti faci rezervari in avans daca vrei sa te bucuri de un concediu in zona. Hotelul Portaventura este o alegere excelenta pentru familiile cu copii care vor sa se relaxeze sub soarele spaniol si sa se bucure de o aventura cum se cuvine in celebrul parc de distractii. Vrei sa iti mai spunem si ca Portaventura este la numai o ora distanta de Barcelona? Templo_Del_Fuego_(PortAventura) De ce ai alege Portaventura in loc de Disneyland? Hai sa vedem care sunt punctele forte ale parcului, ca tu sa poti sa faci alegerea potrivita!
  • Portaventura este in esenta un parc tematic imens, format din mai multe parcuri tematice / aventuri. Aici nu ai voie sa ratezi evadarea din vulcani, o aventura palpitanta pentru intreaga familie, sau Shambhala, cel mai inalt roller coaster din Europa.
  • Daca va simtiti sportivi, puteti incerca aventura cu catapulta.
  • Roller coaster-ele Dragon Khan sau Angkor sunt printre preferatele turistilor.
  • Cei mici pot lua lectii de echitatie cu ponei in zona Mexico, in timp ce adultii se pot aventura in sporturi extreme cu canoia sau katamaranul pe ape repezi. Desigur, pentru senzatii tari, Hurakan Condor din zona Mexic va va satisface toate curiozitatile despre caderea de la inaltime.
  • Aquapark-ul este una dintre atractiile majore ale parcului si motivul principal de mandrie pe care il au spaniolii cand vine vorba de comparatia cu Disneyland.
  • Desigur, mai este si FerrariLand, dar nu este pentru cei slabi de inima. Cel mai rapid roller coaster pe care vi-l puteti imagina este aici pentru cei care vor sa simta ca pe pista de Formula 1. Ferrari Land nu este numai despre viteza, ci si despre magia Ferrari, asa ca atat adultii cat si copiii se vor simti aici ca intr-un mic paradis.
Acestea au fost propunerile noastre pentru Disneyland sau Portaventura. Sau ambele? Ei bine, acum ca ai o idee generala in legatura cu minunatiile pe care le poti gasi in fiecare dintre aceste parcuri de distractii si aventuri, unde ai decis ca mergi in vacanta aceasta alaturi de cei mici?

SOURCE AND TAGS