Destinații exotice la prețuri accesibile. Recomandările EXIMTUR


Cei mai mulți dintre noi visează să își petreacă o vacanță de neuitat într-o destinație exotică, văzută deseori în filme sau reviste și promovată ca un mic paradis în care orice dorință a turistului poate fi îndeplinită fără efort. De cele mai multe ori însă, atunci când ne planificăm un concediu, bugetul disponibil este unul dintre primii factori pe care îi luăm în considerare. Dar lucrurile nu sunt așa cum par întotdeauna! Dacă visezi cu ochii deschiși la plaje aurii, ape de un albastru supranatural, peisaje exotice, activități și obiective turistice de legendă, dar ți-e teamă că nu te încadrezi în buget, azi îți prezentăm câteva destinații turistice la prețuri accesibile, ca tu să îți vezi visurile cu ochii!

1. Thailanda

[caption id="attachment_12004" align="aligncenter" width="600"]Phuket, Thailanda Phuket, Thailanda[/caption] Thailanda este o destinație exotică prin excelență, dar în ultimul timp a devenit mai accesibilă ca preț, așa că tot ce ai de făcut este să ne ceri o ofertă personalizată care să se muleze perfect pe gusturile și nevoile tale. Dacă vrei să ajungi în locuri precum cele văzute în filme, reviste sau cărți poștale, îți recomandăm Pattaya pentru plajele superbe și viața de noapte intensă, distracție, surprize și curiozități culinare excepționale, dar și obiective turistice misterioase, cum ar fi grădina tropicală Nong Nooch sau templele budiste. Despre Bangkok ți-am mai povestit, dar nu putem cuprinde în cuvinte frumuseţea, spiritul și nenumăratele posibilități de culturalizare și distracție pe care le oferă capitala Thailandei. Celebrele monumente, precum Palatul Regal, Wat Pho și Wat Arun sunt numai începutul. Plimbă-te cu bărcuța pe canale, vizitează piețele de pe ape, fă o călătorie cu tuk-tuk-ul, sau încearcă masajul thailandez. Vizitează Ayutthaya, fosta capitală a Thailandei, un oraş-ruină impresionant, sau relaxează-te o zi pe insula Koh Phi Phi din sudul Thailandei – un adevărat colț de paradis. O vizită în nord, la Chiang Mai, te va îmbia cu drumeții în munți, călare pe elefant, sau cu o vizită la temple precum Wat Phra Singh. Ai auzit de boxul thailandez? Fă-ți o rezervare, căci Muay Thai este un spectacol în sine însuşi și este complet diferit de orice ai mai văzut până acum. Thailanda le este disponibilă turiștilor români la prețuri accesibile. Îți recomandăm un bilet de avion cu plecare din București cu compania Turkish Airlines la 577 euro / persoană (cu taxe și bagaj de cală incluse) pentru o vacanță de patru stele și 7 nopți la Rawai Beach (Insula Phuket) în luna decembrie. Hotelul Rawai Palm Beach Resort 4* se află la circa 150 metri de plaja Rawai Beach și oferă turiștilor 4 piscine, 3 restaurante și 2 baruri (dar și multe altele). Un astfel de sejur de lux costă în jur de 252 euro / persoană / sejur de 7 nopți cu loc în cameră dublă superior, cu amplasare spre piscină și mic dejun inclus. Cu alte cuvinte, cu 829 euro de persoană, un cuplu poate petrece o vacanță de vis (sau o evadare de tip lună de miere) într-una dintre cele mai exotice destinații de pe glob. Pentru un sejur în Thailanda vei avea nevoie de viză, dar dacă stai mai puţin de 15 zile, poţi obţine această viză chiar de la aeroport, odată ce aterizezi în Thailanda.

2. Indonezia

[caption id="attachment_12005" align="aligncenter" width="600"]Ubud, Bali, Indonezia Ubud, Bali, Indonezia[/caption] Bali este probabil una dintre cele mai populare destinații atunci când regizorii de filme vor să spună o poveste ce se desfășoară într-un cadru exotic, la ocean. Surferii au pus Bali pe harta celor mai dorite și mai spectaculoase locuri în care își pot testa abilităţile și se pot încărca cu adrenalină, însă tot mai mulți iubitori de explorare și călătorii aleg să își petreacă cel puțin o vacanță aici, ba chiar să locuiască o perioadă mai îndelungată în acest loc paradisiac. Propunerea noastră este un zbor cu avionul cu plecare din București (cu compania Qatar Airways) la 845 euro / persoană (cu taxe și bagaj de cală incluse) și un sejur de 4 stele în Bali (plaja Legian – Kuta) timp de 8 nopți în septembrie-octombrie. La un preţ de 202 euro / persoană pentru un sejur de 8 nopți (cu loc în cameră dublă standard tip house și mic dejun dejun inclus), adică cu 1047 euro / persoană poţi să îți vezi visul cu ochii și chiar să descoperi locuri și lucruri de care te vei îndrăgosti cu siguranță. Hotelul Sol House Bali Legian 4* se află situat la circa 250 m de plaja din Legian și la circa 350 m de plaja din Kuta, oferind turiștilor piscină, restaurant, bar și centru fitness. Cum îți poţi petrece o vacanță sau un sejur de miere în Bali pe care să nu îl uiți niciodată? Iată propunerile noastre! Seminyak și Kuta sunt paradisuri de lux pentru cei care caută curiozități culinare, atmosferă, distracție, un pic de glam și tot ce a adus contemporaneitatea în aceste locuri pline de farmec. Despre Canggu se spune că este pentru Bali ce este Brooklyn-ul pentru New York: artă, o atmosferă hippie, zen și relaxare, surferi și nenumărate case de modă pregătindu-și colecțiile pe fundalul exotic al peisajelor de aici. Ubud este cel mai bogat și mai mistic – dacă se poate spune așa – orășel din Bali. De la peisajele tropicale la cursurile de yoga de pe plajă și de la restaurantele vegetariene până la Jungle Fish (o mica junglă în care poţi înota, moțăi în aer liber sau citi într-un peisaj desprins parcă din Cartea junglei), Ubud te va impresiona și îți va demonstra că orice ai văzut despre Bali în filme sau pe cărţi poștale, realitatea este de o sută de ori mai fabuloasă. De asemenea, Ubud a devenit „acasă” pentru mulți așa-numiți „digital nomads” (liber profesioniști din industriile creative / digitale), creând tot mai multe spații comune unde aceștia își pot practica activitatea profesională. Pentru un sejur în Indonezia nu ai nevoie de viză – dacă mergi în scop turistic – așa că poţi să îți faci liniştit bagajele și planurile de călătorie!

3. Republica Dominicană

[caption id="attachment_12006" align="aligncenter" width="600"]Punta Cana, Republica Dominicană Punta Cana, Republica Dominicană[/caption] Republica Dominicană nu mai este demult o destinație în care turiștii români doar visează să ajungă. Din contră, Punta Cana, de exemplu, este foarte populară mai ales pentru că sejururile aici sunt accesibile ca preț, iar amintirile pe care ți le poți face – neprețuite. Pe lângă celebrele plaje care au făcut Caraibele să fie adorate de turiști din cele mai vechi timpuri, Republica Dominicană se remarcă prin bogăția naturală – ai parte aici de cascade, jungle, recifuri de corali, insule nelocuite, păduri de pini și lanțuri muntoase care te aşteaptă să le explorezi. Santo Domingo - cel mai vechi oras din Lumea Nouă – este obligatoriu de pus pe itinerariu, căci capitala este o bijuterie arhitecturală, culturală și istorică. Stațiunea Punta Cana este probabil bijuteria coroanei Republicii Dominicane, căci plajele de aici, sporturile nautice, peisajele și curiozitățile culinare atrag sute de mii de turişti anual. Vrei să vezi balene în mediul lor natural? Ai ghicit, răspunsul este Republica Dominicană, la fel cum tot acest spațiu magic al Caraibelor este răspunsul și la recifurile de corali, scufundări, arii naturale protejate UNESCO, peșteri rupestre, cursuri de călărie, dar și hoteluri grandioase, grădini spectaculoase, terenuri de tenis și de polo pe iarbă create cu ajutorul celebrului designer de modă dominican Oscar de la Renta. Propunerea noastră de vacanță în Republica Dominicană este un sejur de 7 nopți în decembrie. Un bilet de avion cu plecare din București (cu compania Air France) este 817 euro / persoană (cu taxe incluse / fără bagaj de cală) și te va duce în Punta Cana. Îți recomandăm Hotelul Occidental Caribe 4* pe Playa de Arena Gorda. Prețul este de 393 euro / persoană / sejur de 7 nopți cu loc în cameră dublă standard și all inclusive. Astfel, cu 1210 euro / persoană poţi petrece un concediu de neuitat alături de partenerul de viață sau de prietenii tăi amatori de peisaje sălbatice și distracție. Pentru un sejur de patru stele pentru 7 nopți nu ai nevoie de viză ca să ajungi în Republica Dominicană, așa că tu concentrează-te pe făcutul de bagaje, căci de oferta ta personalizată ne ocupăm noi!

4. Mexic

[caption id="attachment_12007" align="aligncenter" width="600"]Cancun, Mexic Cancun, Mexic[/caption] Despre Mexic, cultura Mayașă și Palenque ți-am vorbit de curând, așa că suntem astăzi aici ca să îți facem o propunere pe care să nu o poți refuza: sejur de 7 nopți pe Playa del Carmen în luna mai! Hai să vedem mai multe detalii! Oferta de bilet de avion este de 930 euro / persoană (taxe incluse și fără bagaj de cală) cu plecare din București cu compania Air France. Alege o vacanță de patru stele la hotelul Bluebay Grand Esmeralda 4*, situat pe plajă, la circa 10 km de centrul stațiunii Playa del Carmen și la circa 53 km de aeroportul din Cancun. Prețul este de 384 euro / persoană / sejur de 7 nopți cu loc în cameră dublă deluxe cu amplasare spre grădină și all inclusive. Cu alte cuvinte, cu 1314 euro / persoană, poţi petrece 7 zile de vis în Mexic! Ce ai de văzut și de făcut aici? Ei bine, doar vorbim despre Mexic, nu-i așa? Te răsfeți pe plaje de lux și te bucuri de un peisaj exotic mai fascinant decât ți-l pot prezenta filmele, documentarele sau revistele. Poți să te aventurezi în sporturi nautice, plimbări în natură, sporturi extreme și multe alte aventuri de explorare. Poți vizita ruinele mayașe, legendarul oraş antic Palenque, monumentele, muzeele și templele dedicate vechilor zei, galeriile de artă și multe, multe altele. Cultura mexicană este ea însăşi un obiectiv turistic aparte, așa că te vei bucura de ea oriunde, fie pe plajele de lux, fie în inima junglei. Gastronomia Mexicului, festivalurile, muzica și experiențele de zi cu localnicii sunt tot atâtea motive pentru a vizita această țară a misterelor și contrastelor. Mai trebuie să știi și că un sejur turistic în Mexic îți este accesibil fără viză, așa că pregătește-te numai cu bagajele și aparatul de fotografiat!   [caption id="attachment_12008" align="aligncenter" width="600"]Machu Picchu, Peru Machu Picchu, Peru[/caption] Nu în ultimul rând, America de Sud reprezintă visul multor turiști. Dacă până acum părea un loc destul de inaccesibil pentru călătorii români, vei fi bucuros să afli că îți punem la dispoziție la un preț mai mult decât accesibil un sejur de neuitat: un circuit Peru de 12 zile care te va fascina minut cu minut și îți va deschide calea spre celebre și misterioase zone precum Machu Picchu și Valea Sacră, Lacul Titicaca sau Nazca. Află mai mult despre aceste destinații exotice și contactează-ne acum ca să îți oferim o ofertă personalizată nevoilor tale de călătorie! Un consultant EXIMTUR se va asigura că solicitarea ta este analizată în cel mai scurt timp posibil, iar tu primești o propunere de călătorie exact pe gustul tău!

SOURCE AND TAGS