Destinatii de vis intr-o singura vacanta: croaziera in America de Sud


Daca ai visat intotdeauna sa descoperi fascinanta si indepartata America Latina, cu misterele ei, ai acum ocazia – Santiago de Chile – Fiordurile Chiliene – Patagonia – Stramtoarea Magellan – Tara de Foc – Capul Horn – Insulele Folkland – Montevideo – Buenos Aires. Croaziera se desfasoara la bordul vasului Norwegian Sun, care te va purta catre unele dintre cele mai spectaculoase,dar putin cunoscute, destinatii turistice de pe glob. Hai sa vedem astazi cateva dintre cele mai interesante atractii de care te poti bucura, daca alegi aceasta croaziera. Esti pregatit pentru aventura?

1. Puerto Montt – Chile

[caption id="attachment_9942" align="aligncenter" width="600"]croaziera- Puerto Montt Peisaj din Puerto Montt; sursa foto: turpuertomontt.com[/caption] Dupa imbarcarea pe vas in Valparaiso, Chile, aventura ta sud-americana incepe cu o zi de relaxare pe mare si continua cu o oprire in Puerto Montt din Chile – un mic oras de coasta, construit pe verticala asemenea New York-ului. Micul port isi pastreaza insa farmecul latin si te imbie cu nenumarate obiective. Prezentand inca puternice influente germane si fiind unul dintre cei mai mari exportatori de somon din lume, Puerto Montt te asteapta sa il descoperi pas cu pas. Nu rata Monumentul Colonizarii Germane, Catedrala Puerto Montt, zona Angelmo (cu celebrele ei piete de peste si fructe de mare, pontoane, faleze si o adevarata expozitie de ambarcatiuni de agrement), Parcul National Alerce Andino (o oaza naturala cu flora si fauna surprinzatoare si exotice), Muzeul de Istorie al localitatii si zona vulcanica Osormo, unde peisajul vulcanilor fumegand este unic in lume. Neaparat trebuie sa gusti preparatele traditionale din somon si fructe de mare.

2. Fiordurile Chiliene

[caption id="attachment_9944" align="aligncenter" width="600"]Croaziera in fiordurile din Chile Croaziera in fiordurile din Chile; sursa foto: paragonexpeditions.com[/caption] Fiordurile Chiliene se gasesc inspre coasta de sud a statului Chile si se intind de la Capul Horn pana la Estuarul Reloncavi. Fiordurile si canalele pot fi accesate din mai multe directii, iar tu vei fi unul dintre privilegiatii exploratori care va vedea Stramtoarea Magellan si se va opri in locuri pitoresti, precum Punta Arenas si Puerto Chacabuco

3. Ushuaia, Argentina

[caption id="attachment_9946" align="aligncenter" width="600"]croaziera in Ushuaia Argentina Ushuaia, Argentina; sursa foto: wanderingtrader.com[/caption] Ushuaia este capitala Tarii de Foc, parte a Argentinei si cel mai sudic oras de pe continentul Sud-American. Orasul se afla asezat intr-un golf larg, in Tara de Foc si este marginit la nord de lantul muntos Martial. Asezarea are o istorie interesanta si fascinanta. Aici nu trebuie sa ratezi Parcul National al Tarii de Foc, care iti va oferi un adevarat spectacol natural alaturi de pinguini si foci. Unul dintre cele mai neobisnuite festivaluri din lume are loc aici: Bienala Expozitiei de Arta Contemporana a Sfarsitului Lumii. Trenul care te va duce din oras catre Parcul National se numeste Trenul Sfarsitului Lumii. Nu te gandi totusi la apocalipsa, proiectul incurajeaza tinerii artisti din intreaga lume sa exprime prin arta lor propria viziune asupra unei lumi mai bune care ar putea incepe dupa ce aceasta s-ar sfarsi. In Ushuaia poti vizita si monumentul farului si Golful Lapataia. Zona este celebra si pentru activitatile sportive de iarna, precum hocheiul pe gheata si schiul.

4. Insulele Falkland – Port Stanley

[caption id="attachment_9948" align="aligncenter" width="600"]croaziera in Insulele Falkland la Pinguini Rockhopper Pinguini Rockhopper in Insulele Falkland; sursa foto: wondermondo.com[/caption] Cunoscute si ca Insulele Malvine, arhipelagul face parte din teritoriul de peste mari al Marii Britanii, desi este revendicat de Argentina de decenii intregi. Port Stanley este capitala Insulelor Falkland si este un oras incarcat de istorie, multicultural si interesant ca arhitectura si stil de viata. In Insulele Falkland nu rata Catedrala Christchurch din Stanley, zona de belvedere de deasupra capitalei si, daca timpul iti permite, mergi sa vezi pinguinii de la Gypsy Cove.

5. Puerto Madryn, Argentina

[caption id="attachment_9950" align="aligncenter" width="600"]Lei de mare in Punta Loma- croaziera Lei de mare in Punta Loma; sursa foto: rumbofamiliar.com[/caption] Dupa o zi de relaxare sau distractie pe mare, este cazul sa ai o intalnire cu Argentina, intr-unul dintre cele mai frumoase puncte: Puerto Madryn, un golf in Oceanul Atlantic, parte a celebrei Patagonii. Nu rata vizita la Punta Tombo pentru a iti petrece ziua intr-o colonie de pinguini sau pentru a face o excursie cu barca. Daca esti interesat de fauna si peisajele zonei, poti merge in Punta Loma pentru a vedea leii de mare. Cei cu inclinatii sportive pot incerca inotul, calaria sau chiar pescuitul sportiv. Aici poti manca peste si fructe de mare, intr-unul din numeroasele restaurante cochete de pe faleza.

6. Montevideo, Uruguay

[caption id="attachment_9952" align="aligncenter" width="600"]croaziera in Montevideo, Uruguay Plaza Independencia, Montevideo; sursa foto: ewallpapers.eu[/caption] Un oras plin de viata, vibrant si foarte bogat in oferta culturala si de distractie pe care o pune la dispozitie turistilor, Montevideo este un oras al contrastelor. Poti vizita Centrul Vechi, un vis art-deco cu o atmosfera boema, te poti bucura de zona de litoral eclectica si luxoasa, ce pare a face concurenta oricarei statiuni estivale la moda din California sau Mexic, dar poti vedea si o zona industriala cu zgarie-nori de sorginte comunista, lasata in paragina. Nu rata Plaza Independencia, Palatele Salvao si Taranco, zona Pocitos sau Teatrul Solis. Nu pleca de aici pana nu ai trecut printr-un bar de tango, cu muzica si dans live, ca sa experimentezi cu adevarat ce inseamna ritmurile tangoului latin.

7. Buenos Aires, Argentina

[caption id="attachment_9954" align="aligncenter" width="600"]croaziera in Buenos Aires, Argentina Empanadas, specialitate culinara argentiniana; sursa foto: cookdiary.net[/caption] Croaziera in America de Sud lasa la final ceea ce este cu adevarat fascinant: capitala Argentinei, unul dintre cele mai vizitate si mai interesante orase de pe pamant. Cartierele Palermo si Recoleta, dar si districtele Puerto Madero si La Boca sunt renumite pentru fuziunea tuturor artelor, pentru muzeele, galeriile, expozitiile de arta urbana, teatrele si evenimentele culturale pe care le gazduiesc. In ceea ce priveste muzica, lucrurile sunt simple: aici are loc Campionatul Mondial de Tango si nenumarate alte evenimente muzicale. Daca vrei sa gusti un pic din cultura locala si sa mergi pe urmele unor importante figuri istorice argentiniene, in Buenos Aires poti face un circuit dedicat unor personalitati ca Eva Perón sau Jorge Luis Borges. Pe langa muzica, literatura, arta si fotbal, Buenos Aires este si una dintre capitalele gastronomice recunoscute mondial, asadar nu ai voie sa ratezi o friptura de vita argentiniana, faimoasa in intreaga lume, dar poti incerca si specialitati precum empanadas, preparatele cu legume proaspete si fructe de mare, sau celebrul desert dulce de leche pe care il vei gasi peste tot. Croaziera in America de Sud te va purta in locuri exotice, fascinante ca peisaj, cultura si istorie. Bucura-te de o calatorie care merita facuta macar o data in viata si combina explorarea si aventura cu confortul si distractia oferite pe vasul de croaziera!

SOURCE AND TAGS