#DescoperaRomania: Locatii deosebite din Romania


Daca inca nu ti-ai facut planuri de vacanta, este timpul sa cauti cateva locuri cu adevarat speciale din tara noastra pentru a petrece un concediu de neuitat. Fie ca mergi cu familia sau prietenii, descoperirea Romaniei este intotdeauna un prilej excelent de a cunoaste locuri noi, de a vedea peisaje fabuloase si de a trai experiente de viata unice. Astazi te vom purta de pe Valea Prahovei si pana in indepartata si fascinanta Bucovina, pentru a-ti vorbi despre niste locuri cu adevarat deosebite. Asa ca hai sa ne facem bagajele impreuna si sa pornim la drum!

Vila Economat Sinaia

vila economat Prima oprire o vom face la Vila Economat din statiunea Sinaia. Construita la finalul sec XIX in stilul burgurilor germane si refacuta la inceputul sec XX in stilul renasterii germane, vila este situata pe domeniul regal, chiar in vecinatatea celor doua castele celebre Peles si Pelisor. Cladirea (fostul Corp de Garda) gazduia angajatii domeniului regal precum si demnitarii romani si straini aflati in vizita la familia regala. Tot aici se afla si centrala telefonica prin care au circulat atatea convorbiri importante, bucurii sau drame pentru familia regala si Romania. In prezent un cochet hotel de tip boutique cu 52 de camere, Vila Economat iti ofera un refugiu in lumea curtii regale romane intr-un cadru natural de exceptie la poalele Muntilor Bucegi. O cafea servita pe terasa vilei cu deschidere spre Peles va ramane una dintre amintirile tale preferate pentru foarte mult timp!
Vezi detalii

La conac in Bucovina, Gura Humorului

la conac in bucovina Gura Humorului este o adevarata oaza de frumusete, liniste si calm si o destinatie de vacanta cu totul speciala. La conac in Bucovina este o constructie cu arhitectura exterioara ce respecta elemente din stilul bucovinean, insa odata ce ai pasit in conac, vei fi intampinat de o atmosfera calda, eleganta si primitoare, cu elemente de design modern. Cine viziteaza conacul va avea parte de o experienta culinara aparte, bucatele traditionale din meniu fiind preparate din produse proaspete, provenite de la producatorii locali. Un pahar de vin degustat langa semineul de piatra iti va deschide apetitul pentru povesti din trecutul zbuciumat al acestor locuri, atat de pasnice acum. Casuta taraneasca, situata in curtea pensiunii, destinata petrecerilor campenesti, amenajata in stil bucovinean si respectand tehnici de lucru ca odinioara, este dotata cu banci si mese din butuc de lemn, cu soba interioara cu plita, gratar exterior, rotisor si afumatoare, pentru seri senine si linistite alaturi de cei dragi. Langa casuta se afla un mini iaz decorativ. In zilele ploioase te vei putea relaxa pe terasa exterioara sau la mini centrul SPA, iar vizitarea manastirilor din jur reprezinta un pelerinaj intr-un loc atemporal si relaxant.
Vezi detalii

Vila Bella Borsec

vila bella borsec Statiunea Borsec are un trecut glorios si un viitor luminos, pentru ca redevine o destinatie preferata de catre turistii romani si straini. O mica parte din trecutul statiunii a fost renovata cu mult bun gust si ofera turistului care ii trece pragul o mica fereastra spre vremurile cand Borsecul era una dintre cele mai in voga statiuni balneare romanesti. Situata langa Aleea Indragostilor, la marginea padurii, vila Bella ofera 16 camere spatioase, o terasa de vara si un restaurant care te va convinge ca esti un gurmand sofisticat. Noul centru balnear Baile O’Saros (vechile bai cu namol) s-a reconstruit exact dupa vechea architectura din sec. XIX. Constructia e de o frumusete speciala, structura din lemn fiind complimentata de tavanul din sticla. Baile se alimenteaza direct de la izvorul cel mai apropiat. Combinația de schi + baie calda in apa minerala, sauna, o baie rece urmate toate de un masaj realizat de tehnicieni profesionisti este, credem, o propunere cel putin interesanta pentru cei orientati spre fitness, sport si agrement, dar si pentru cei care cauta relaxarea, rasfatul si reechilibrarea fizica si psihica intr-o vacanta.
Vezi detalii

The Machine House Zabala

the machine house zabala Situata in Zabala, intr-o zona pitoreasca aflata la 6 km de Covasna, The Machine House este o pensiune construita pe un domeniu privat. Transylvania’s best kept secret e un motto care se potriveste de minune domeniului, un loc aproape ascuns, un refugiu al bunului gust, al aromelor fine si al elegantei aristrocratice transilvanene. Castelul dateaza din sec XV, a apartinut timp de sute de ani familiei Mikes, iar acum renaste incet in spiritul locului sub atenta supraveghere a mostenitorilor intorsi din Anglia. O plimbare cu trasura, o cina in doi savurand filme alb negru la un pahar de vin nobil in cinematograful privat al domeniului, sauna din padure, plimbarea prin gradina englezeasca sau o cina in fata semineului te va conduce intr-o lume de basm cu printi, conti si nobili pe care nu vei mai dori sa o parasesti niciodata.
Vezi detalii

Conacul lui Maldar, Maldaresti

conacul lui maldar Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, pastrand intacte toate detaliile de arhitectura ale acesteia: ziduri groase, exterior varuit in alb maiestuos, turn inalt și scari interioare, iesirile “de taina” și mai ales cerdacul cu arcade. Cu un istoric de peste trei secole, culele erau initial locuinte boieresti fortificate, construite pentru apararea impotriva invaziilor turcesti. Fiecare astfel de cula are legenda sa, iar dintre cele de la Maldarești, cea avand povestea cea mai emotionanta este cula capitanului Maldar – fiul paharnicului Nan. Tudor Maldar era unul dintre capitanii lui Mihai Viteazu, iar legenda spune ca, fiind prins de tatari, tanarul erou a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tatar, recapatandu-si astfel libertatea. Cei doi indragostiti au fugit apoi impreuna, refugiindu-se apoi intr-o cula din Maldaresti – cunoscuta astazi drept Cula Greceanu. Chiar daca nu este locul original in care s-au petrecut aceste intamplari, conacul a luat numele capitanului Maldar pentru a onora povestea viteazului si a nemuritoarei sale iubiri. Iesind din legenda, azi vechea cula se prezinta impecabil: mobilier luxos din lemn masiv, asternuturi moi, restaurant cu specific traditional si international, piscina, gazon impecabil. Toate dau o nota de eleganta si bun gust locurilor, dar atmosfera de basm si de iubire implinita, de liniste si de relaxare iti va cuceri inima, asa cum frumoasa tataroaica l-a prins in mrejele ei pe semetul ostean. Daca iti indrepti pasii spre Valcea, nu rata ocazia de a petrece cateva zile la conac pentru povesti nemuritoare si un peisaj ce iti va taia respiratia.
Vezi detalii
  Tu unde ai de gand sa iti petreci urmatoarea vacanta? Esti gata sa descoperi Romania si sa vizitezi locuri de un farmec inegalabil, pline de mituri, legende si povesti transmise din tata in fiu?

SOURCE AND TAGS