Descopera romanticul si traditionalul Maroc!


Marocul este un regat din nordul Africii, cu peste 32 de milioane de locuitori, face parte din regiunea Maghreb, alaturi de Tunisia, Algeria, Mauritania si Libia, si are o istorie bogata, dar si o cultura unica si traditii impresionante. Marocanii vorbesc bine franceza si sunt primitori. Clima in Maroc este mediteraninana si subtropicala, cu ierni blande si veri fierbinti. Din Maroc incepe marele desert Sahara, iar in sudul tarii peisajele sunt de vis. Cele mai mari orase din Regat sunt Casablanca, Rabat, Fes si Marrakech, iar turismul a inflorit in ultimii ani. Daca iti doresti o vacanta unica, romantica, in care sa descoperi traditiile marocane, sa vizitezi statiunile boeme de la Atlantic si sa te opresti la moscheele incredibile, atunci noi iti recomandam un circuit prin Maroc, unic si spectaculos. Iata detalii...

Descopera romanticul si traditionalul Maroc!

Ziua 1: Bucuresti – Istanbul – Casablanca

Prezentare la Aeroportu Henri Coanda pentru intalnire cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays la ora 04.10 dimineata si imbarcare la cursa Turkish Airlines TK1042 cu decolare spre Istanbul. Aterizare la Istanbul, trecere prin zona de tranzit a aeroportului din Istanbul pentru imbarcare la cursa TK617 si decolare la ora 10.10 spre Casablanca. Sosire la Casablanca la ora 12.10 local si transfer de la aeroport Mohamed al V-lea la hotel si turul orasului Casablanca, capitala economica a Marocului. Casa blanca - oras fascinant cu bulevarde largi si bijuterii arhitecturale in stil art deco si maur, un decor  mediteranean pe coasta Atlanticului. Se trece prin Piata Centrala, Cartierul Habous, Catedrala Notre Damme Lourdes, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Intrare la Mosheea Hassan al II-lea din Casablanca – optionala, la 12 €/pers. Cina si cazare la hotel 4* in Casablanca. Ziua 2: Casablanca – Rabat – Meknes - Moulay Idriss – Volubilis - Fes (300 km) Mic dejun. Plecare spre Rabat – capitala administrativa a Marocului cu vizita la Mausoleul Mohamed al V-lea si Hassan al II-lea, exteriorul Palatului Regal, Kasbah din Oudayas si Medina. Timp liber pt pranz optional. Ziua se continua spre Meknes via Volubilis- sit roman faimos prin mozaicurile sale si sacra Moschee Moulay Idriss- dedicata intemeietorului orasului Fes. Meknes este considerat Versailles-ul marocan. Turul orasului Meknes include Poarta Bab Mansour, Hari Souani, zidurile de aparare, El Hedim, mormantul lui Moulay Ismail si vechia medina. Seara, cina si cazare hotel 4* in Fes. Ziua 3: Fes - centrul cultural si spiritual al Marocului Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Fes – cel mai vechi centru cultural si spiritual al Marocului. Se exploreaza orasul pe drumul Medinei si al souk-ului unde mestesugarii lucreaza inca cu tehnici vechi, traditionale. Se continua vizita cu Moscheea Karaouine si Medersa Bou Inania- exemplificare a artei arhitecturale islamice. Dupa pauza de pranz, pentru care reprezentantul agentiei va va propune varianta servirii lui optional in centrul orasului, pentru aprox. 18 € de persoana – fara bauturi, se viziteaza Fes El Jedid si exteriorul Palatului Regal cu cele sapte porti. Cina si cazare la hotel 4* in Fes.

Ziua 4: Fes - Beni Mellal – Marrakesh (490 km) Mic dejun. Plecare spre Marrakesh prin Ifrane (mica Elvetie a Marocului), Azrou, Khenifra si Beni Mellal. Se acorda timp liber pentru servirea optionala a mesei de pranz, dupa care se continua drumul. Cina si cazare hotel 4* in Marrakesh. Ziua 5: Marrakesh Mic dejun. O zi dedicata vizitarii orasului Marrakesh – Perla Sudului, fondat in sec. al XI-lea. In cursul diminetii se viziteaza Minaretul Koutoubia, Moscheea El Mansour, Cimitirul Saadien, Gradina Menara- plantatie de maslini si Palatul Bahia. Timp liber pentru servirea optionala a pranzului. Dupa-amiaza se viziteaza souk-ul (bazarul) si antica Medina cu faimoasa piata Djemaa El Fna – loc preferat de localnici. Seara, optional, Cina si spectacol traditional la CHEZ ALI la pretul de 35 € de persoana. Cina si cazare la hotelul de 4* in Marrakesh. Ziua 6: Marrakesh – Essaouira (180 km) Mic dejun. Se pleaca din Marrakesh spre renumita localitate boema marocana la Oceanul Atlantic – Essaouira, vechiul  Mogador (denumirea data de portughezi) aflata in patrimoniul UNESCO (180 km). Se face un scurt popas la o cooperativa ce produce renumitul ulei de argan, unde aveti posibilitatea sa achizitionati cosmetice pe baza de ulei din arbore de argan.  Essaouira a devenit foarte cunoscuta in 1949, cand Orson Welles a ales-o ca loc de filmare a ecranizarii Othello, iar in anii ’60-’70 strazile cu parfum mediteranean i-au inspirat pe muzicieni ca Jimmy Hendrix sau Cat Stevens. Cina si cazare hotel 5* in Essaouira pe malul Oceanului Atlantic. Ziua 7: Essaouira Mic dejun Tur al orasului Essaouira – unul din cele mai vechi orase ale Marocului, cu medina medievala si piata de peste strajuita de turnul tipic portughez si cu magazine ce ofera produse traditionale, mai ales produse prelucrate din lemn de tuia. Essaouira este cunoscuta si datorita festivalului international de muzica "Gnaoua" ce are loc in fiecare an in luna iunie, timp de 3 zile. Cina si cazare la hotel 5* in Essaouira. Ziua 8: Essaouira – Safi – El Jadida - Casablanca Mic dejun. Plecare din Essaouira spre Casablanca (350 km) cu un popas la Safi – Capitala sardelelor si a ceramicii artizanale viu colorate, tipica Marocului. Urmand coasta Oceanului Atlantic se trece prin El Jadida – statiunea de vara preferata a localnicilor marocani- unde optional puteti servii un pranz de peste si fructe de mare. Cina si cazare la hotel 4* in Casablanca. Ziua 9: Casablanca – Istanbul - Bucuresti Mic dejun. Transfer in cursul diminetii de la hotel la Aeroportul Mohamed al V-lea din Casablanca. Imbarcare la cursa TURKISH AIRLINES TK618 cu decolare la ora locala 13.10 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 20.45 local, trecere prin tranzit prin aeroportul din Istanbul si imbarcare la cursa TK1041 cu decolare la ora locala 22.30 spre Bucuresti. Aterizare pe Aeroportul Otopeni-Henri Coanda la ora locala 23.55.

Preturi: 21-29 septembrie 2012 - 1179 euro 19-27 octombrie 2012 - 1149 euro 17-25 noiembrie 2012 - 1109 euro Servicii incluse: -8 nopti cazare cu MIC DEJUN si CINA bufet la hoteluri de 4 si 5 stele din care:(2 nopti 4 stele Casablanca, 2 nopti 4 stele Fes,2 nopti 4 stele Marrakesh si 2 nopti la hotel 5 stele la plaja in statiunea Essaouira) ; -transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat; -transport avion Compania TURKISH AIRLINES pe ruta Otopeni – via Istanbul – Casablanca si retur; -vizitele mentionate in program incluse; -taxele de aeroport 250 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului); -asistenta turistica: ghid marocan si insotitor de grup roman din partea agentiei; Preturile nu includ: -bacsisuri obligatorii: 35 €/persoana, se achita la agentie la inscriere; -alte excursii optionale si intrari la obiective turistice, cheltuieli personale, bacsisuri; -bauturi la mese sau mesele de pranz.

Informatii: - este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea; - puteti folosi pentru efectuarea platilor atat numerar euro, cat si dolari SUA, acestia urmand sa-i schimbati in moneda locala dirhamul marocan (MAD); 1 MAD =100 centime, cursul aproximativ este 1 EUR=10 MAD ; - la aeroport sau la hotel schimbati o suma minima, urmand ca schimbul sa-l efectuati la casa de schimb sau la ghiseele bancilor; - la compania Turkish Airlines aveti voie sa transportati bagaj de cala de 40 kg, dar o valiza nu trebuie sa depaseasca 32 kg per bucata, iar bagajul de mana pt cabina poate fi de maxim 8 kg/persoana. Conditii de realizare: GRUP MINIM 20 PERSOANE PLATITOARE. Pentru grup 15 si 19 persoane platitoare, se percepe un supliment de 50 €/persoana. ACEASTA SUMA SE FACTUREAZA IN MOMENTUL DEFINITIVARII GRUPULUI. Data limita de inscriere: 15 de zile inaintea plecarii. Hoteluri: CASABLANCA – Hotel IDOU ANFA 4* www.hotelidouanfa.com sau similar - 2 nopti ; FES – Hotel BARCELO FES MEDINA 4* www.barcelo.com sau similar – 2 nopti. MARAKESH – Hotel ATLAS ASNI 4* www.hotelsatlas.com sau similar – 2 nopti ; ESSAOUIRA – Hotel ATLAS ESSAOUIRA & SPA 5* www.hotelatlas.com sau similar – 2 nopti.

Conditii de inscriere: pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii. Alte detalii aici!

SOURCE AND TAGS