Descopera cele mai interesante plimbari din lume: Shopping Ride!

Cand plecam in vacanta, de cele mai multe ori, ne pregatim pentru cate o sedinta intensa de shopping sau macar de privit in vitrinele magazinelor de lux. Ce poate fi mai frumos decat sa admiri creatiile marilor designeri in Paris, sa cumperi o rochie vintage din Londra sau pantofi eleganti din Barcelona? Orasele importante ale Europei sunt „dotate” cu zone elegante, speciale pentru fashioniste, unde putem gasi tot ce am visat vreodata. Aceste zone se intind pe o strada sau un bulevard sau cuprind cartiere intregi, in care lumea modei straluceste, iar magazinele luxoase creaza un univers aparte, indragit de femeile din lumea intreaga. Iata care sunt cele mai interesante si mai celebre zone de shopping din Europa, pe care sa le vizitezi macar o data in viata…

Descopera cele mai interesante plimbari din lume: Shopping Ride!

1. Avenue Montaigne, Paris, Franta

Avenue Montaigne, aflata in „triunghiul de aur” intre Champs Elysees si Bulevardul Goerge V, este cea mai fancy strada din Paris. Magazinele de lux, unele extrem de scumpe, adapostesc colectiile creatorilor celebri ca Emmanuel Ungaro, Dior, Nina Ricci, Chanel sau Vuitton si se afla in cladiri elegante, istorice, cu o arhitectura unica.

Acest bulevard se afla in inima Parisului si de aici ajungi usor si pe Rue du Faub. Saint-Honore, unde alte boutiquri luxoase te asteapta, dar si hoteluri elegante si cafenele cochete, culminand cu Place Vendome, unde Coco Chanel si-a deschis primul magazin din Paris.

2. Avinguda Diagonal, Barcelona, Spania

Case de moda celebre, magazine de bijuterii si galerii de arta interesante se intind de-a lungul strazii Diagonal, care este doar o parte a „cartierului” de luxury shopping din Barcelona (intins pe o distanta de 5 km). Unele dintre cele mai bune magazine se afla in Passeig de Gracia, pe Via Augusta, pe Carrer de Tuset si pe exclusivista Avinguda Pau Casals – strazi micute si elegante aflate chiar in apropierea marelui bulevard Diagonal. Veti putea admira arhitectura gotica si moderna a cladirilor si cand obositi, va puteti opri la cafenelele elegante pentru tapas si sangria.

3. Via Monte Napoleone, Via della Spiga, & Galleria Vittorio Emanuele, Milano, Italia

Milano este, fara indoiala, un paradis fashion si un centru al modei si stilului, celebru in Europa si in lumea intreaga, cu preturi pe masura. In centrul orasului, in zona Duomo, pe Via Monte Napoleone, Via della Spiga si in cadrul Galleriei Vittorio Emanuele se gasesc cele mai elegante boutiquri si cele mai interesante cafenele in interiorul unori cladiri romantice, in stil victorian. Pe langa numele celebre din moda, aceasta zona adaposteste si magazine preferate de localnici, ca La Rinascente (un mall interesant), 9 Peck (mancare excelenta!) si Provera (vinuri senzationale!). Daca nu ai bani de shopping la Milano, nu te intrista. Poti la fel de bine sa admiri vitrinele magazinelor, modele care se plimba pe strazi cu ultimele creatii ale designerilor si sa cumperi suveniruri din boutiqurile vintage.

4. Bond Street, Londra, Anglia

Bond Street este casa celor mai elegante si mai scumpe magazine din Londra. Vei gasi aici haine de designeri, parfumuri, arta si antichitati, bijuterii si multi cumparatori cu carduri bine… dotate. Old Bond Street, aflata la capatul sudic al mai marii Bond Street, care ajunge in Piccadilly, este cea mai fancy si eleganta zona a Londrei inca din anul 1850. Aici casele extrem de frumoase, care au apartinut candva politicienilor, artistilor sau scriitorilor, s-au transformat in magazine de lux, cu nume celebre ca Asprey, Agnew, Sotheby’s si Phillips.

5. Bahnhofstrasse, Zurich, Elvetia

Bahnhofstrasse este o strada stralucitoare, strajuita de copaci si de magazine de lux, care se intinde pe 1,4 km in centrul orasului Zurich, din Elvetia. Ce poti cumpara de aici? Hainde de designeri, la preturi mai mici decat in Paris sau Milano, pantofi eleganti, accesorii, blanuri, bijuterii, portelanuri fine, mobila vintage si, evident, ceasuri elventiene.

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *