Descopera cele mai interesante plimbari din lume: Picnic Ride!


Imagineaza-ti o zi de vara perfecta, o locatie inedita, o vacanta de vis si tu impreuna cu partenerul sau gasca de prieteni luand pranzul la iarba verde, intr-o gradina sau un parc cum doar in filme vezi! Este o imagine idilica? Probabil! Insa daca esti un mare fan al picnicurilor si al pranzurilor festive in natura, noi iti vom dezvalui cateva dintre cele mai bune locuri din lume, unde poti sa iti implinesti visele si sa ai parte de o vacanta perfecta... Iata mai jos cele mai frumoase locuri de picnic din lume...

Descopera cele mai interesante plimbari din lume: Picnic Ride!

1. Gradinile Villa Borghese, Roma, Italia

Daca vara aceasta esti in vacanta la Roma, cumpara masline, o pizza Margherita, salumi, anghinare marinate si o sticla de vin bun si mergi la un picnic de vis in parcul linistit si spectaculos Villa Borghese. Aceste gradini splendide se afla langa Piazza del Popolo si alcatuiesc decorul perfect pentru o escapada de vara. Treptele spaniole te conduc catre o gradina in stil englezesc, insa stilul romantic al parcului urban este italian 100%. In gradini vei putea manca langa sclupturile lui Bernini si inconjurata de picturile lui Titian, Raphael sau Caravaggio, opere expuse in Galleria Borghese, aflata exact in mijlocul scenei fabuloase a naturii.

2. Jardin des Tuileries, Paris, Franta Fantani uriase, sculpturi, doua muzee (Galerie Nationale du Jeu de Paume si Musée de l'Orangerie - ambele cladiri pictate cu nuferi de catre Monet) si o multime de banci si scaune confortabile fac din celebra gradina a Parisului, aflata in perimetrul Muzeului Luvru, un loc linistit si perfect pentru un picnic stilat sau, asa cum spun francezii, un déjeauner dur l'herbe. Cu Sena pe o parte si raul Rivoli pe cealalta, parcul este un loc superb pentru relaxare si celebrare a timpul liber. Daca vei merge la Jardin des Tuileries, opreste-te la patiseria Angelina (226 Rue de Rivoli) pentru o felie de tort Mont Blanc (frisca, bezea si crema de alune) si relaxeaza-te sub unul dintre copacii uriasi ai gradinii pentru cateva ore binecuvantate. Turnul Eiffel mai poate astepta...

3. Aran Islands, Irlanda Puloverul clasic cu dungi poate a pus Insulele Aran pe harta fashionistelor, insa acest grup de trei insule din Golful Bay este de foarte mult timp unul dintre locurile preferate de picnic ale localnicilor si turistilor. Cumpara somon afumat si paine neagra proaspata - si poate si ceva whisky local - inainte de a te imbarca pe un ferry care te va plimba printr-un peisaj unic in lume, cu terenuri verzi infinite si stanci amenintatoare. Exploreaza ramasitele arheologice ale Irlandei si manastirile din zona, iar apoi indreapta-te spre fortul Dun Aengus pentru a savura un picnic de vis, in timp ce privesti apele agitate ale Atlanticului.

4. Gradina Botanica Kirstenbosch, Western Cape, Africa de Sud Daca te afli in Capitala Africii de Sud, Cape Town, in aceasta vara, poti evada din haosul orasului pentru un picnic in aer liber la poalele muntilor Table. Ia cu tine o sticla de vin Stellenbosch si un sandvis cu carne de vita si strabate aleile abrupte si padurile superbe din Gradina Botanica Kirstenbosch din Western Cape. Mai bine de 7.000 de specii de plante indigene sunt cultivate in aceasta gradina exclusivista, ce are zone special dedicate plantelor medicinale, celor parfumate si mai ales, celor protejate, ca king protea, floarea nationala a Africii de Sud. Un picnic la munte, printre flori si ierburi inalte, cu un decor uluitor, departe de tumultul orasului este cea mai buna alegere intr-o vacanta in Africa.

5. Monkey Beach, Penang, Malaysia Ce poate fi mai romantic si mai frumos decat un picnic pe o plaja pustie, umbrita de cocotieri si scladata de ape turcoaz?! In Parcul National Penang, la poalele muntilor Muka Head Cape, se afla ascunsa Teluk Duyung sau plaja maimutelor. Plaja este mica, "nealterata" de turisti galagiosi, are forma unei pesteri, este "dotata" cu cel mai fin nisip si cu ape cristaline in care poti inota. Daca te vei plimba pana la farul de pe plaja, vei gasi acolo o zona aproape salbatica, umbrita de palmieri si extrem de potrivita pentru un picnic cu o mancare picanta din fructe de mare si un suc de nuca de cocos proaspat.

Foto: globeimages.net


SOURCE AND TAGS