De ce sa vizitezi Targurile de Craciun din Viena?


Suntem convinsi ca nu e nevoie sa iti descriem pe larg motivele pentru care cineva, oricine, ar trebui sa viziteze Viena. Oras magic, incarcat de istorie si cultura, Viena isi intampina sutele de mii de turisti cu o atmosfera de basm, in care fiecare detaliu, de la arhitectura impresionanta, pana la micile cafenele cochete, este gandit astfel incat sa faca orice turist sa se simta ca acasa. Frumusetea si faima Vienei sunt recunoscute pe plan international, insa orasul mai are ceva special, ceva ce fascineaza si cheama oameni de pretutindeni: targurile de Craciun. [caption id="attachment_7654" align="aligncenter" width="675"]Rathaus si Targul de Craciun din Viena Rathausplatz si Targul de Craciun - sursa imaginii: wikimedia[/caption] In fiecare iarna, pietele importante din Viena se preschimba in mici tinuturi de basm. Daca ai avut intotdeauna o slabiciune pentru productiile Disney, pentru Craciun si pentru atmosfera de vis din preajma sarbatorilor de iarna, daca ai vrut intotdeauna sa afli ce inseamna mai exact „farmecul vienez”, atunci Viena reprezinta o destinatie ideala pentru vacanta de iarna din acest an. Hai sa vedem impreuna cateva lucruri care fac din Targurile de Craciun din Viena o destinatie turistica exceptionala.

1. Feeria Targurilor de Craciun este coplesitoare

[caption id="attachment_7658" align="aligncenter" width="675"]Mere glazurate Mere glazurate - sursa imaginii: pixabay[/caption] In multe tari exista traditia organizarii targurilor de Craciun, dar parca nicaieri nu este mai frumos ca in Viena. Incepand de la jumatatea lui noiembrie si pana de Anul Nou, pietele principale din Viena se preschimba in taramuri de basm. Piata Primariei Rathausplatz isi intampina vizitatorii cu o multitudine de lumini si decoratiuni cu totul speciale, facandu-i sa se simta precum niste printi si printese. Satul de Craciun din Alten AKH este de un romantism greu de descris, dedicat in special publicului mai tanar. Targul cultural si de Craciun din fata Palatului Schönbrunn sau Satul de Craciun de la Palatul Belvedere ofera turistilor un cadru baroc impresionant, in care se desfasoara evenimente culturale traditionale, toate pe fondul unei muzici superbe. Targurile sunt impodobite in marea lor majoritate cu decoratiuni lucrate manual, beculetele sclipesc intr-o multitudine de culori, brazii de Craciun fac deliciul copiilor, iar aromele de scortisoara si mar, de vin fiert si prajituri te farmeca pentru totdeauna.

2. Un prilej extraordinar pentru a experimenta cultura Vieneza

[caption id="attachment_7656" align="aligncenter" width="675"]Decoratiuni de Craciun facute de mastesugari priceputi Stand cu decoratiuni de Craciun - sursa imaginii: Otto Schlappack[/caption] Nu exista targ de Craciun in Viena care sa nu isi uimeasca vizitatorii cu evenimente culturale deosebite, fie ca sunt concerte de muzica simfonica, ateliere pentru copii, coruri, muzica traditionala de Advent. Daca esti in vacanta impreuna cu copiii, iti recomandam sa ii duci la targul de la Palatul Schönbrunn, care are un program special dedicat celor mici, inclusiv ateliere si activitati organizate, sau la targul de Craciun din Riesenradplatz (Piata Rotii Mari). Daca esti interesat de traditiile vieneze, toate targurile sunt un prilej grozav de a admira arta traditionala mestesugareasca, talentul, atentia la detaliu si pasiunea artizanilor vienezi. Poti admira cu ochii tai creatia celor mai delicate globuri de Craciun pictate manual, celor mai fine portelanuri, cel mai frumos lucrate obiecte de lemn si lut, si, evident, poti lua acasa aceste suveniruri.

3. Targurile de Craciun din Viena iti vor rasfata toate simturile

[caption id="attachment_7655" align="aligncenter" width="675"]christmas-2040_1280 Turta dulce - sursa imaginii: pixabay[/caption] Daca din punct de vedere vizual targurile de Craciun din Viena te pot fascina cu perfectiunea decoratiunilor si cu frumusetea cladirilor si a aranjamentelor, daca din punct de vedere auditiv, muzica vieneza te va fermeca si te va transporta intr-o lume de vis, atunci pregateste-te sa fii imbatat de aromele care parca vin de peste tot. Targurile de Craciun din Viena sunt faimoase pentru bogatia si savoarea preparatelor culinare, asa ca ai grija sa nu mananci prea mult inainte sa ajungi la targ, pentru ca vei regreta. Nu exista stand care sa nu isi imbie vizitatorii cu celebrele prajituri cu scortisoara sau cu alte preparate traditionale, ce merg de minune cu vinul proaspat fiert, cu ciocolata calda sau cu ceaiurile savuroase si fierbinti. [caption id="attachment_7659" align="aligncenter" width="675"]Decoratiune de Craciun cu ren Decoratiune din lemn in forma de ren - sursa imaginii: pixabay[/caption] Turistii care se intorc de la targurile de Craciun din Viena vin incarcati de cadouri si suveniruri. Printre standurile cu decoratiuni de Craciun, bunatati de toate felurile, obiecte de artizanat si suveniruri, turistii vor gasi si sute de chioscuri cu cadouri si chiar idei de cadouri pe care sa le aduca acasa celor dragi. Prilej de rasfat, de imersiune culturala si istorica, de distractie si de voie buna, de experimentare profunda a miracolului sarbatorilor de iarna, orice Targ de Craciun din Viena este o experienta in sine, o emotie aparte si o clipa din viata ce merita traita la intreaga intensitate. Daca ai fost vreodata la un targ de Craciun in Viena, spune-ne cum a fost! Iar daca iti doresti sa mergi la Targurile de Craciun din Viena, arunca un ochi peste ofertele noastre!

SOURCE AND TAGS