De ce sa-ti faci bagajele pentru Indonezia?


Chiar daca insula Bali este cea mai populara destinatie atunci cand vine vorba sa vizitezi Indonezia, trebuie sa stii ca aceasta tara cuprinde in jur de 17.000 de insule. Stim ca o vacanta in Bali surade oricarui turist, dar Indonezia in general este un loc pe care trebuie sa il vezi o data in viata, iar azi speram sa te convingem ca merita sa-ti faci bagajele si sa te indrepti intr-acolo.  Cea mai buna perioada pentru a vizita Indonezia este din iunie  pana in septembrie, cand clima nu iti va da mari batai de cap, ci te va inspira sa descoperi cateva dintre minunile indoneziene. Dar hai sa vedem cateva motive pentru care ar trebui sa te gandesti serios la o excursie in aceasta parte a lumii:

1. Relieful spectaculos

Poate ca nu te-ai gandi de prima data ca o tara merita vizitata pentru relief, flora si fauna, dar Indonezia este o exceptie spectaculoasa de la regula. Indonezia are cel mai extins recif de corali din lume, reprezentand aproximativ 18% din totalul recifurilor de corali la nivel mondial. [caption id="attachment_7057" align="aligncenter" width="675"]Raflessia Arnoldii, cea mai mare floare din lume creste in indonezia Raflessia Arnoldii, cea mai mare floare din lume - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Mai mult, daca iti plac extremele, iti spunem ca in Indonezia vei gasi si cea mai mare floare din lume, Rafflesia Arnoldii (cu diametru de pana la 1 metru). De asemenea, tara are cea mai mare padure de mangrove din lume, beneficiul acestor paduri fiind faptul ca previn eroziunea terenului de catre apa de mare. Mai vrei? Mai avem! Indonezia este caminul celei mai mari soparle din lume, Varanul de Komodo (sau Dragonul Komodo), ce atinge o lungime de aproximativ 3 metri. Nu te speria, credem ca s-a obisnuit deja cu turistii care il fotografiaza pe plaja. Daca vizitezi totusi Parcul National Komodo, ar fi bine sa fii insotit de personalul parcului atunci cand te intalnesti cu specia cea mai apropiata de dinozuri care inca umbla pe Pamant. In Indonezia sunt destul de usor de vazut si alte animale salbatice care fac parte dintr-una din cele mai extinse biodiversitati din lume : rinoceri de Java, tigri, urangutani, elefanti si leoparzi. Pe toate insulele pe care le vizitezi, poti admira natura in toata splendoarea ei.

2. Activitati acvatice

[caption id="attachment_7058" align="aligncenter" width="675"]Indonezia este cunoscuta ca destinatia ideala pentru sporturile de apa cum ar fi snorkeling, scuba diving sau surfing Snorkeling in Indonezia - sursa imaginii: pixabay[/caption] Nu iti mai spunem nimic despre plajele indoneziene, dar iti vom spune ca aici e posibil sa ai parte de una dintre cele mai spectaculoase experiente de scuba – diving si snorkeling din lume. Reciful de corali ti se va dezvalui privirii, odata cu flora si fauna marina dar si cu o sumedenie de epave din apropierea tarmului care invita turistii la explorari si aventuri de neuitat. Esti curios sa incerci surfingul? Daca iti aduci aminte, iti pomenisem despre filmul In God’s Hands si valurile unice din Bali care atrag anual mii de surferi. Poti sa incerci sa practici acest sport la Nusa Lembongan sau Sumbawa.

3. Experienta culinara

[caption id="attachment_7059" align="aligncenter" width="675"]Gatsronomia indoneziana reuseste sa surprinda placut orice gurmand Gastronomia indoneziana surprinde placut orice gurmand - sursa imaginii: wikipedia[/caption] La un moment dat se spunea ca poti manca zilnic in Indonezia un fel diferit de mancare si intr-o luna sa nu apuci sa gusti din toate varietatile. Tara are in medie o populatie de aproximativ 240 de milioane de locuitori, cu o diversitate etnica si religioasa impresionante: exista in jur de 300 de grupuri etnice distincte si peste 740 de limbi si dialecte diferite vorbite. Imagineaza-ti ca o astfel de cultura bogata ofera nu numai o diversitate culturala de neimaginat, ci si o diversitate culinara cum o sa mai intalnesti de putine ori in alte parti ale globului. Noi iti recomandam sa incepi cu satay, cea mai populara mancare din zona, nasi goreng, gudeg si alte cateva specialitati. Sunt sute, dar ai ocazia sa le incerci in restaurante sau la tarabele de pe strazi. Mancarea si berea sunt foarte ieftine, asa ca ai liber la delicii locale cat e ziua de lunga. [caption id="attachment_7060" align="aligncenter" width="675"]Cafea din Indonezia Cafea din Indonezia - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Ajunsi la capitolul mancare, nu se poate sa nu vorbim despre cafea. Expresia „O ceasca de Java” vine chiar de la Insula Java, una dintre cele mai mari si mai importante surse de cafea din lume. Ai auzit de Kopi Luwak? Da, este cafeaua ce se face din boabele… eliminate de maimutele Luwak. Poate sa ti se para destul de scarbos, dar Kopi Luwak este unul dintre cele mai rare si mai scumpe branduri de cafea din lume. Dar, daca chiar te intereseaza, poti gusta o ceasca de Kopi la un pret modic de aproximativ 5 dolari. In fermele de cafea, multe sortimente ti se vor oferi gratis pentru degustare.

4. Insula Java

Nu poti vizita Indonezia fara sa vizitezi Java. Lasand deoparte fermele de cafea, maimutele si renumele insulei, aici vei gasi poate cele mai interesante si importante obiective turistice si culturale. In primul rand, ce te va uimi cel mai tare va fi vulcanul activ din Muntele Bromo, situat in Parcul National Bromo Tengger. [caption id="attachment_7061" align="aligncenter" width="675"]Calugari budisti la Templul Borobudur din Java Calugari budisti la Templul Borobudur - sursa imaginii: wikipedia[/caption] Templul hindus Prambanan te lasa mut de uimire, iar templul budist Borobudur este aproape de a fi considerat o minune. Te-ai obisnuit speram cu ideea ca Indonezia este o tara a extremelor si a cartii recordurilor, asa ca nu trebuie sa te surprinda faptul ca Borobudur este cel mai mare templu budist din lume, alcatuit din peste 500 de statui ale lui Budha si peste 2000 de panouri si sculpturi in relief. Este un obiectiv turistic foarte aglomerat de obicei, asa ca unii turisti recomanda vizitarea lui dimineata, pentru a putea admira si rasaritul cu aceasta ocazie. [caption id="attachment_7062" align="aligncenter" width="675"]Vulcanii Bromo, Batok si Semeru din Java Vulcanii Bromo, Batok si Semeru din Java - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Evident, Indonezia se lauda si cu cele mai frumoase apusuri de soare din lume, mai ales ca detine peste 150 de vulcani. Cu toate astea, cel mai frumos apus de soare de pe planeta se pare ca se vede de pe Muntele Penanjakan deasupra faimosului Bromo.

5. Oamenii

Indonezia, la fel ca multe alte tari, are o cultura vasta si o istorie boagata, ca sa nu mai vorbim despre o religie eclectica. Exista numeroase oportunitati pentru turisti sa guste si sa descopere Indonezia istorica, arhaica, ritualica si plina de mister. Pretul la majoritatea biletelor la muzee si monumente nu depaseste 1 dolar si ai ocazia sa te bucuri cu adevarat de diversitatea culturala a tarii. Cu toate acestea, Indonezia mai are un obiectiv turistic fascinant in sinea lui: oamenii. [caption id="attachment_7063" align="aligncenter" width="675"]Femei din Bali in timpul unei procesiuni pentru un festival din Ubud Femei din Bali in timpul unei procesiuni pentru un festival din Ubud - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Aici vei gasi printre cei mai primitori oameni de pe planeta, cele mai largi zambete si cele mai sincere primiri. Indonezienii sunt mandri de culturile lor, de originile lor, de religiile, bogatiile lor naturale, cafeaua si mancarea lor. Si nu numai ca vor fi dispusi sa vorbeasca si sa impartaseasca cu tine absolut orice ii face mandri, dar numai vazandu-i, nu ai cum sa nu te bucuri ca esti printre ei. Daca ai fost in Indonezia sau iti doresti sa mergi, spune-ne si tu care sunt motivele pentru care vrei sa vizitezi aceasta tara extraordinara!

SOURCE AND TAGS