De ce sa mergi in Punta Cana de Revelion?


Punta Cana este o regiune in zona cea mai de est a Republicii Dominicane. Cunoscuta pentru statiunile sale all-inclusive, exotice, rafinate si luxoase, Punta Cana ofera turistilor care vin aici sejururi care pot satisface si cele mai pretentioase gusturi. Intr-un peisaj de basm, Punta Cana este destinatia favorita de vacanta pentru milioane de turisti din toate colturile lumii. Petrecerea Revelionului in Punta Cana inseamna mai mult decat o petrecere neobisnuita si fascinanta: inseamna sa faci plaja pe intinderi de nisip albe si fine si sa faci baie in ocean, in luna decembrie! Ce nu trebuie sa ratezi in Punta Cana?

Plaja si marea

[caption id="attachment_9840" align="aligncenter" width="600"] Plaja in Punta Cana; sursa foto: godominicamrepublic.com[/caption] Una dintre destinatiile exotice preferate ale turistilor din intreaga lume, Punta Cana a primit numeroase premii pentru turism datorita calitatii serviciilor din statiunile estivale. Peisajul fabulos, marea si toate posibilitatile de distractie si petrecere a timpului liber in natura fac din aceasta zona un adevarat Rai pe Pamant.

Ecoturismul

[caption id="attachment_9842" align="aligncenter" width="600"] Cascada in Parcul National Del Este; sursa foto: directholidays.co.uk[/caption] Pe langa peisajele sale fabuloase, palmierii care strajuiesc faleza, apele turcoaz si nisipul alb al plajelor, in Punta Cana gasesti si alte atractii naturale deosebite. Tururile eco de obicei includ vizite pe insulele Saona si Catalina, explorarea Parcului National del Este, o oaza de flora si fauna exotica, o croaziera pe Rio Chavon, safari in jungla si chiar si o croaziera cu spectacol cu pirati.

Inotul cu delfinii dolphin-855574_640

Insula Delfinilor este o platforma nu la mare distanta de tarm pe care poti ajunge cu o ambarcatiune, intr-o excursie organizata, pentru a vedea delfinii in habitatul lor natural. Poti avea parte de o sesiune de inot alaturi de aceste mamifere, despre care se spune ca sunt benefice pentru psihic: 15 minute de joaca cu delfinii relaxeaza si chiar vindeca stresul. Ofertele includ si spectacole cu delfini, pasari si lei de mare – o incantare pentru spectatorii de toate varstele.

Sporturile nautice si acvatice

[caption id="attachment_9845" align="aligncenter" width="600"] Plimbare cu catamaranul[/caption] In fiecare dintre statiuni exista centre si scoli specializate pentru turisti, care ofera posibilitatea de a practica scufundari, snorkeling, navigatie si scuba diving alaturi de animale acvatice exotice. O atractie deosebita in Punta Cana o reprezinta plimbarea cu catamaranul pe insula Saona. Nu rata sa vizitezi si sa te bucuri de plaja Bayahibe sau sa inoti in laguna Palmilla – experiente deosebite ce merita traite.

Santo Domingo

[caption id="attachment_9847" align="aligncenter" width="600"] Arhitectura in Santo Domingo[/caption] Capitala Republicii Dominicane poate fi vizitata intr-o excursie de o zi si este un oras care nu trebuie ratat odata ajuns in Punta Cana. Zona coloniala a capitalei se afla in patrimoniul cultural universal UNESCO, iar o plimbare aici te va purta intr-o incursiune in care se impletesc istoria, cultura si spiritualitatea. Daca ajungi in Santo Domingo, poti face un tur pietonal care sa includa vizitarea edificiului Alcazare de Columbus, Catedralei Santa Maria, Panteonului National, plus multe alte constructii si case in stil colonial. De un farmec aparte, Santo Domingo este un oras cosmopolit prin excelenta, asa ca iti poti oricand reincarca bateriile cu o masa copioasa la un restaurant traditional, ca mai apoi sa faci o sesiune de shopping intr-un centru comercial.

Scape Park

[caption id="attachment_9849" align="aligncenter" width="600"] Tiroliana, in Scape Park; sursa foto: capcana.com[/caption] Pentru cei care vor sa guste si un pic de adrenalina, pe langa peisaje exotice si apusuri de soare suprarealiste, Punta Cana ii intampina cu un superb parc de aventuri: Scape Park. De la explorarea unor pesteri, la calarie, de la Zip Line la alte sporturi extreme, in acest parc natural poti petrece clipe de neuitat in aer liber, vizitand si cateva dintre atractiile naturale esentiale ale zonei.

Safari tropical

[caption id="attachment_9850" align="aligncenter" width="600"] Turisti, bucurandu-se de aventura safari; sursa foto: isairatours.com[/caption] Daca tot vorbeam de adrenalina, nimic nu se compara cu un safari in acest tinut. Ofertele de safari cu jeepuri iti propun o adevarata sesiune de explorare a frumusetilor Republicii Dominicane. Traseele sunt prestabilite si gandite in asa fel incat tu sa te bucuri de peisaje, de fauna, flora si sa ai parte de cat mai multa distractie.

Imersiunea culturala

[caption id="attachment_9851" align="aligncenter" width="600"] Preparat culinar din Punta Cana; sursa foto: puntacanadaily.com[/caption] Unele dintre atractiile principale ale zonei sunt reprezentate de localnici, traditii, petreceri si gastronomie. Localnicii din Punta Cana sunt cantareti si dansatori nativi, oameni de o ospitaliatate si veselie legendare. Aici, te vei simti intampinat cu o sincera si nestavilita bucurie. Viziteaza statiunile, stai de vorba cu oamenii si bucura-te de farmecul locurilor, de spectacolele ad-hoc de muzica si dans peste care vei da la tot pasul si de spiritul liber si plin de viata care te va fermeca din prima clipa. Amestec de influente caraibiene si spaniole, Punta Cana te asteapta cu plaje superbe, hoteluri de lux, locatii romantice, fructe exotice coapte la soare si terenuri de golf uimitoare. O vacanta de Revelion in Punta Cana este mai mult decat o evadare din cotidian, este o aventura despre care iti vei aminti ani la rand, pentru ca va fi cu adevarat memorabila.

SOURCE AND TAGS