De ce sa mergi de Revelion in Mauritius?


Sigur ai mai auzit de Insulele Mauritius, chintesenta exotismului si copie fidela a Paradisului, asa cum le descria marele scriitor Mark Twain. Aflate in Oceanul Indian, la 2000 de km de continentul African, Insulele Mauritius reprezinta probabil unul dintre cele mai frumoase si misterioase locuri din lume. Un adevarat colt de Rai, aceste insule sunt perfecte pentru a-ti petrece un Revelion de neuitat si o vacanta care probabil va deveni amintirea ta preferata pentru tot restul vietii. De ce sa mergi de Revelion in Mauritius? Ar fi o mie de motive, dar noi ti le vom prezenta pe cinci dintre cele mai importante!

1. Cand in Romania vremea este inchisa si e frig, in Insulele Mauritius ai parte de soare si caldura

[caption id="attachment_8933" align="aligncenter" width="600"]Plaja insorita in Mauritius Plaja insorita in Mauritius[/caption] Imagineaza-ti ca pornesti la drum spre Paradisul mult visat, lasand in urma temperaturi mici, zapada, inghet si intuneric, si ajungi pe o insula verde, unde poti face plaja si baie in ocean oricand iti doresti. Imagineaza-ti un Revelion cum nu a mai fost altul vreodata, scaldat in lumina soarelui, racorit de valurile blande ale apelor, mangaiat de nisipul fin al unora dintre cele mai frumoase plaje din lume. Nu rata peisajele exotice si intinderile nesfarsite de nisip alb de pe plajele Grand Bay, Blue Bay, Trou aux Biches, Belle Mare Plage, Tamarin Bay sau Flic en Flac. Datorita emisferei sudice, iarna pe Insulele Mauritius corespunde verilor noastre, asa ca acolo Revelionul te va intampina cu temperaturi de 25 de grade – 30 de grade Celsius, un cer senin si o natura atat de exotica si luxurianta, incat nu iti vei mai dori sa pleci.

2. In Insulele Mauritius ajungi de Revelion foarte repede si confortabil

[caption id="attachment_8934" align="aligncenter" width="600"]Zbor deasupra insulelor Mauritius; sursa foto: skampy.ch Zbor deasupra insulelor Mauritius; sursa foto: skampy.ch[/caption] Cel mai important motiv dintre toate, usurinta cu care poti ajunge in Mauritius de Revelion, este si cea care atrage mai multi turisti in aceasta perioada. Beneficiind de un zbor charter direct din Romania si bucurandu-te de oferte ce au cazarea, una sau mai multe mese si transferul de la aeroport la hotel inclus in pret, poti sa iti faci planuri de Revelion chiar de pe acum! Aventura vietii tale este acum la un pas distanta, iar Insulele Mauritius te asteapta cu bratele deschise sa le descoperi frumusetea, bogatia si diversitatea.

3. Numai in Insulele Mauritius ai parte de minuni naturale unice in lume

[caption id="attachment_8935" align="aligncenter" width="600"]mauritius "Pamantul in sapte culori" - una din minunile naturale din Mauritius[/caption] Desi Mark Twain zicea ca Mauritius a fost locul din care divinitatea s-a inspirat pentru crearea Raiului, sigur nu se referea numai la vegetatia bogata de un verde smarald si plajele ireal de frumoase. In Insulele Mauritius gasesti minuni naturale ce nu isi au corespondent in alte parti ale lumii. Pasarea Dodo, specie unica pe planeta, este originara din Mauritius. Desi disparuta, localnicii inca o considera minunea lor proprie, pentru ca pasarea Dodo nu a mai existat nicaieri decat aici. Daca vrei intr-adevar sa ai parte de o minune naturala unica in lume, fa o vizita dunelor de nisip din Chamarel. Cunoscute sub denumirea de „Pamantul in sapte culori”, aceste dune de origine vulcanica sunt considerate un taram magic. Datorita naturii lor neobisnuite, aceste dune au intr-adevar sapte culori diferite si sunt protejate prin lege. Parcul National Cheile Raului Negru este probabil cea mai spectaculoasa zona de pe insula, deoarece gazduieste o varietate impresionanta de plante si animale pe care cu greu le recunosti. Rezervatia Naturala La Vanille Réserve des Mascareignes te va incanta cu frumusetea ei si te va surprinde cu prezenta broastelor testoase uriase si a crocodililor ce stau tolaniti la soare. Adauga la asta si faptul ca poti inota cu delfini si ajungem la cel de-al treilea motiv esential pentru care ai vrea sa iti petreci Revelionul in Mauritius.

4. Insulele Mauritius sunt un monument al diversitatii culturale si… culinare

[caption id="attachment_8936" align="aligncenter" width="600"]mauritius Statuia lui Shiva in Mauritius; sursa foto: semesteratsea.org[/caption] Dupa o zi petrecuta la plaja si dupa numeroase aventuri nautice sau montane, vei dori poate sa te relaxezi cunoscand mai bine cultura, istoria, religia si traditiile acestei insule unice in lume. Mauritius te intampina cu o diversitate culturala uluitoare, caci aici au poposit de-a lungul istoriei arabii, olandezii, francezii si englezii, portughezii si indienii. Amestec de influente creole, spatiu dedicat hinduismului cu influente musulmane, budiste si crestine, Mauritius este un adevarat muzeu arheologic in aer liber. Nu rata Maheswarnath – un superb templu inchinat zeitatilor hinduse, Templul lui Shiva, ce te intampina cu statuia zeului chiar la intrare, sau Cap Malheureux, o biserica a carei frumusete te va lasa fara suflare. Viziteaza si Eureka, un conac construit in stil colonial si pastrat intact din 1830.

5. Aici nu te plictisesti niciodata

[caption id="attachment_8937" align="aligncenter" width="600"]mauritius Skidive in Mauritius; sursa foto: cloudfront.net[/caption] Sunt foarte putine lucruri pe care nu le poti face in Mauritius, fie ca este vorba despre o escapada de Revelion sau de o vacanta de iarna prelungita. Recunoscuta pentru diversitatea activitatilor in aer liber ce atrag mii de turisti, Insula Mauritius te seduce prin activitati montane (drumetii, catarari, trasee si alpinism), pescuit la mare adancime (aici vei gasi animale subacvatice de care probabil ai auzit numai la televizor), inot cu delfinii si safari cu ATV-uri. Profita de plimbarile alaturi de lei si maimute (fauna locala este obisnuita cu turistii; ai grija sa ai la tine gustari potrivite pentru maimutele care iti vor deveni cei mai fideli prieteni in cateva minute), incearca o sesiune de parasutism, scuba diving, snorkeling, scufundari la mare adancime, curse de cai si calarie, si mai ales, daca esti pasionat, nu uita de golf. Dupa o zi incarcata de activitati antrenante, relaxante si pasionante, ia o cina romantica pe mica insula Ile de Deux Cocos si fa o plimbare admirand un apus de soare spectaculos. Gastronomia insulei este un obiectiv turistic in sine, pentru ca diversele culturi care au trecut pe aici si-au pus amprenta si asupra preparatelor culinare. Mirodeniile specifice bucatariei arabe, pestele si fructele de mare cu specific mediteranean, combinatiile inedite inspirate din bucataria chinezeasca sau indiana, preparate clasice europene imbunatatite cu ierburi si condimente exotice, toate acestea fac din gastronomia locala un adevarat recital pentru simturi.

SOURCE AND TAGS