Cursele charter – definitie si informatii

Foarte multa lume nu cunoaste exact „definitia” unei curse charter, iscandu-se astfel confuzii si nemultumiri. Ce inseamna mai exact charter, cand si cum apelam la astfel de zboruri si ce avantaje avem? 

Cursele aeriene Charter se definesc ca fiind zboruri efectuate pe baza unui aranjament contractual intre furnizorul de transport aerian si o entitate (firma/agentie) care inchiriaza o aeronava.

In general zborurile charter sunt organizate de tur operatori ca parte a unui pachet turistic ce include de obicei si cazare, masa si transferuri.

Astfel, in timp ce o linie aeriana clasica rezerva individual locurile din avion, companiile care ofera pachete cu zbor charter includ o gama mai larga de servicii. De aici si avantajele calatorilor: vor zbura la preturi promotionale, vor avea incluse in pachet si cazarea/masa. De asemenea, la destinatie vor fi intampinati de o persoana dedicata care va asigura asistenta turistica pe toata durata sejurului.  In concluzie, zborurile charter inseamna atentie mai mare la detaliu si un produs special creat pentru confortul clientilor.

Cele mai multe zboruri charter (in Romania) sunt organizate de companii de turism (tur operatori) care, pe langa transport, ofera si un pachet de vacanta atractiv. Astfel vei avea propriul zbor privat, cazare la un hotel la alegere, plus alte beneficii.

Multe dintre chartere opereaza in sezonul estival, deservind destinatii ca Turcia, Grecia, Spania si alte locatii de vacanta.

Anul acesta, din cele mai mari orase din Romania, exista urmatoarele curse charter:

Bucuresti

Antalya, Bodrum, Creta, Corfu, Rhodos, Santorini, Skiathos, Zakynthos,  Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol, Tenerife, Sicilia, Coasta de Azur, Cipru, Portugalia

Cluj

Antalya , Creta , Zakynthos, Skiathos, Mallorca, Costa Brava

Timisoara

Antalya , Creta, Costa Brava

Iasi

Corfu, Antalya

Atunci cand va rezervati un pachet de vacanta, intrebati daca exista posibilitatea unui pachet cu  zbor charter, care poate fi in avantajul vostru!

Pe scurt, in acest articol ai aflat ce este o cursa charter si care sunt cele mai importante orase din Romania in care exista curse charter: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi

Foto: parinvest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *