Cum sa-ti impachetezi eficient bagajele?


Pentru ca deja ne gandim la calatoriile de anul viitor, astazi o sa incercam sa te ajutam sa iti impachetezi mai eficient bagajele, indiferent de destinatia pe care o alegi pentru urmatoarea vacanta. Pana acum ti-am dat sfaturi despre ceea ce trebuie pus in bagaje, daca pleci la ski sau intr-o destinatie exotica, de exemplu, si ti-am prezentat o serie de trucuri utile pentru orice turist. Astazi ne vom concentra atentia pe impachetatul bagajelor, pentru ca stim deja ca asta este una dintre micile probleme cu care se confrunta toti calatorii. Asadar, cum le inghesui pe toate intr-o valiza?

Impachetezi sau rulezi hainele?

[caption id="attachment_7880" align="aligncenter" width="675"]Rularea hainelor in bagaje sursa imaginii: cbsnews.com[/caption] Aceasta este o dezbatere care are multi sustinatori si de o parte si de cealalta. Pe site-urile de calatorii si pe blog-urile turistilor o sa vezi ca si unii si ceilalti isi sustin cu putere argumentele. Daca iti rulezi hainele, ai destul de multe sanse sa le pastrezi relativ nesifonate. Ai, de asemenea, mai multe sanse sa iti incapa cat mai multe intr-un troller sau o geanta de voiaj, mai ales daca sunt subtiri. Cu toate acestea, impachetatul clasic te ajuta sa iti mentii hainele ordonate si sa adaugi si alte lucruri pe langa. In definitiv, alegerea iti apartine. Cel mai important aspect de retinut este ca nu trebuie sa lasi nici un coltisor al bagajului neocupat.

Tehnica doi – in – unu

[caption id="attachment_7881" align="aligncenter" width="675"]sosete sursa imaginii: afterstore.com.au[/caption] Daca trebuie sa te restrangi la o singura geanta de voiaj, mai ales daca discutam de exemplu despre un bagaj de cala, poti sa dai dovada de ingeniozitate si sa incerci sa combini obiectele astfel incat sa iti incapa cat mai multe. Astfel, poti sa iti pui sosetele inauntrul adidasilor, sau, cu putina indemanare, poti folosi incaltamintea pentru a duce cu tine unele obiecte de toaleta (puse in prealabil in pungi de plastic, sa nu risti nimic). Iarasi, un fular gros poate fi impachetat in manecile unui pulover. La fel, obiectele mai mici pot fi strecurate inauntrul altor obiecte mai mari, ca sa fii sigur ca incap si se si aseaza in geanta fara probleme.

Obiectele de toaleta rasfirate prin geanta

[caption id="attachment_7887" align="aligncenter" width="675"]obiecte de toaleta sursa imaginii: smartertravel.com[/caption] Stim ca iti place sa ai toate obiectele de toaleta puse in acelasi loc, ca sa nu iti cauti pieptanul intr-o carte si crema de maini intr-un bocanc. Cu toate acestea, sfatul specialistilor este sa pui in geanta obiectele de toaleta cat mai rasfirat posibil, pentru a ocupa acele colturi goale despre care iti ziceam la inceput. Obiectele de toaleta pot fi pastrate in siguranta daca le impachetezi in pungi de plastic ce se sigileaza. De asemenea, nu uita sa iti iei cantitati mici din fiecare produs si sa lasi acasa orice crezi ca vei gasi la hotel si poti folosi.

Cum iti pui bagajele in rucsac ?

[caption id="attachment_7891" align="aligncenter" width="675"]rucsac sursa imaginii: Jay Mantri, pixabay.com[/caption] In definitiv si la urma urmei, ne luam bagaje de cala atunci cand calatorim spre destinatii indepartate si planificam un sejur indelungat, tocmai pentru a lua cu noi tot ceea ce ne trebuie. Dar ce te faci cand singurul tau bagaj este un rucsac? Un city – break nu necesita nici macar un troller, iar in multe tipuri de excursii iti va conveni sa ai cat mai putine lucruri de carat asupra ta. Cand iti pui lucrurile in rucsac, aseaza-le pe cele mai usoare la baza si pe cele mai grele deasupra. Astfel vei avea senzatia ca rucsacul e mai usor si greutatea nu iti va apasa pe mjiloc. De asemenea, pune la suprafata lucrurile de care o sa ai imediata nevoie.

In ce ordine iti pui lucrurile in bagaj ?

[caption id="attachment_7892" align="aligncenter" width="675"]sac de dormit sursa imaginii: Hans, pixabay.com[/caption] Cred ca suntem cu totii de acord ca prima data trebuie sa pui obiectele cele mai voluminoase, ca pe langa ele sa le inghesui pe cele mai mici si mai usoare. Hainele sensibile ar fi bine sa le lasi cat mai la urma, ca sa nu le sifonezi foarte tare. Tu ce sfaturi mai ai cu privire la impachetatul bagajelor sau ce trucuri folosesti atunci cand iti impachetezi bagajele? Scrie-ne si spune-ne cum te descurci cu impachetatul bagajelor! P.S. Mai mult, daca iti planifici o vacanta la ski sau intr-o destinatie exotica, poti downloada si listele noastre de bagaje pentru ski si listele de bagaje pentru destinatii exotice, astfel incat sa poti incepe direct cu impachetatul!

SOURCE AND TAGS