Cum sa alegi statiunea de pe litoral in functie de ce vrei sa faci


Daca ai inceput deja sa te gandesti la urmatoarea vacanta de vara, atunci e timpul sa alegi si statiunea de pe litoralul romanesc in care ai vrea sa ajungi anul acesta. Litoralul romanesc se remarca prin diversitate, fiecare dintre statiuni avand ceva aparte si oferindu-le turistilor posibilitati de distractie si de petrecere a timpului liber in functie de interesele acestora. Hai sa vedem impreuna asadar cateva dintre cele mai cautate statiuni de pe litoral si ce au ele de oferit in functie de preferintele tale:

1. Distractie la superlativ – Mamaia

[caption id="attachment_9254" align="aligncenter" width="600"]mamaia Petrecere pe plaja in Mamaia; sursa foto: djdl.org[/caption] Ofertele de cazare in Mamaia includ hoteluri pentru toate gusturile si pentru toate preferintele, aceasta statiune fiind cunoscuta pentru versatilitatea sa si bogata oferta turistica. In Mamaia te poti caza la hoteluri luxoase, destinate turistilor care nu fac rabat de la nimic atunci cand vine vorba despre un concediu pe litoral, dar si numeroase hoteluri destinate familiilor cu copii sau celor care nu vor sa cheltuiasca foarte multi bani in vacanta la mare. Mamaia se remarca prin plaja fina cu intrare lina in mare, dar mai ales pentru plajele exclusiviste unde distractia este la ea acasa. Cluburile din Mamaia, restaurantele si cafenelele au transformat statiunea in capitala distractiei de pe litoral. Anul acesta zona de plaja este mai mare, in unele locuri avand pana la 250 m in plus. Si sa nu uitam de Neversea, cel mai mare festival care are loc pe o plaja in Romania. Dincolo de viata de noapte, concerte, festivaluri, spectacole si petreceri pentru toate gusturile, in Mamaia te poi distra si la Aqua Magic, la Delfinariu sau la Casino. Daca nu ai incercat inca Telegondola, ai ocazia vara aceasta.

2. Cocktail de soare, odihna si tratament – Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord este recunoscuta pentru bazele sale de tratament si mai ales pentru beneficiile lacului Techirghiol. Hotelurile din Eforie Nord sunt adaptate tuturor nevoilor tale: unitati de cazare confortabile si prietenoase pentru familiile cu copii si pentru cei care doresc sa combine orele de plaja cu procedurile derulate in bazele de tratament. In plus fata de acestea, Eforie este oricand gata sa isi surprinda turistii dornici de distractie cu cafenele si cluburi care sa satisfaca gusturi diverse. Mai mult, trebuie sa stii ca preturile din Eforie Nord sunt foarte accesibile. Cateva optiuni de cazare sunt la Hotel Bacolux Koralio, Hotel Aqvatonic, Steaua de Mare Meduza sau Steaua de Mare Delfinul.

3. “Capitala vacantelor estivale ale tineretului” – Costinesti

[caption id="attachment_9257" align="aligncenter" width="600"]costinesti Epava din Costinesti; sursa foto: litoralulromanesc.ro[/caption] Statiunea poarta cu mandrie de foarte mult timp aceasta denumire, si pe buna dreptate. Pe tot parcursul sezonului estival, statiunea este vizitata de tineri, cupluri si grupuri de prieteni, iar din acest motiv, unitatile de cazare din Costinesti sunt adaptate la preferintele si nevoile celor tineri. Daca ai auzit de Epava, de concertele de pe plaja, de discotecile devenite emblematice pentru statiune sau de cluburile noi, de spectacole si petreceri, atunci stii ca in Costinesti toata lumea gaseste ceva pe gustul propriu in materie de distractie. In cazul in care vrei mai mult decat plaje intinse si o viata de noapte activa, atunci iti recomandam sa experimentezi senzatia incomparabila a unui salt cu parasuta – o activitate ce iti va pune adrenalina in miscare si care va deveni amintirea ta preferata. Poti experimenta pe viu senzatia de zbor alaturi de gasca ta la Aerodromul Tuzla, aflat la aproximativ 10 km distanta de Costinesti.

4. Oaza Verde de la malul marii – Neptun – Olimp

[caption id="attachment_9258" align="aligncenter" width="599"] Statiunea Olimp[/caption] Daca nu ai auzit inca de plaja “La Steaguri”, este cazul sa iti planifici o vacanta aici, pentru ca este una dintre cele mai frumoase plaje de pe intreg litoralul romanesc. Nisipul fin, abundent, intrarea in mare, linistea si frumusetea naturala pune zona Neptun-Olimp pe harta celor mai cautate statiuni estivale romanesti. Statiunea le este dedicata familiilor cu copii, cuplurilor care cauta relaxarea sau celor care cauta o evadare departe de lumea dezlantuita si o vacanta in aer curat si liniste. Daca adori plimbarile, sesiunile de bronzat pe malul marii si atmosfera unei vacante paradisiace, atunci iti recomandam aceasta statiune pentru a-ti incarca cu adevarat bateriile. Din punct de vedere al cazarii, aici poti gasi hoteluri luxoase, dar si unele care se preteaza perfect cuplurilor venite in vacanta sau familiilor cu copii. O recomandare este Hotel Oltenia Olimp, o oaza adevarata de relaxare. De asemenea, te invitam sa descoperi catalogul complet de hoteluri din Olimp si hoteluri din Neptun, potrivite pentru intreaga familie.

5. Amuzament impreuna cu cei mici – Saturn

[caption id="attachment_9259" align="aligncenter" width="600"]saturn Statiunea Saturn; sursa foto: thrmareaneagra.ro[/caption] Aceasta statiune devine din ce in ce mai cunoscuta pentru nenumaratele sale oferte dedicate familiilor cu copii. Hotelurile din zona, practicand preturi accesibile, concep in fiecare an programe si petreceri speciale pentru cei mici. Pe langa plaja larga si zonele marine numai bune de inot, in vacantele din Saturn iti poti petrece zilele la Aqua Park Balada sau la Aqua Park Cleopatra – deliciul tuturor, adulti sau copii. Saturnul este considerata o statiune de familie, dar nu te gandi nicio clipa ca aici te vei plictisi. Hotelurile, restaurantele si cluburile din zona au programe distractive speciale, fie ca esti interesat de muzica live sau o petrecere privata alaturi de ceilalti turisti.

6. Eclectism si rafinament – Venus

Venus este o statiune eclectica si nu se adreseaza in exclusivitate tinerilor dornici distractie. Avand un farmec aparte printre toate statiunile estivale romanesti datorita plajelor sale fragmentate in mici golfuri, Venus este vizitata anual atat de familiile cu copii, dar si de cupluri aflate in luna de miere sau intr-un concediu romantic. Pe langa frumusetea naturala a locurilor, aici te poti bucura si de o deplina relaxare. Pachetele de vacante in Venus sunt diverse, dedicate atat turistilor pretentiosi in cautare de lux, dar si celor cu bugete mai modeste. Noi iti recomandam un sejur la Hotel Mera Venus, locul perfect pentru o vacanta la malul marii.

7. Istorie, odihna, aventura – Mangalia

Descrisa in carti, Mangalia este una dintre acele statiuni estivale care imbina intr-un mod ideal trecutul cu prezentul si relaxarea cu distractia. Ofertele din Mangalia sunt accesibile ca pret si se preteaza pentru turistii veniti aici sa se simta bine, sa se odihneasca si sa isi refaca sanatatea. Bazele de tratament au o excelenta reputatie, iar alaturi de plaja nisipoasa, fina, cu intrare lina in mare, digul Mangaliei este un obiectiv turistic celebru. Turistii se pot bucura aici de explorarea Cetatii Callatis, dar si de Muzeul Marinei sau de Portul Mangaliei – obiective care sunt de neratat, fie ca esti aici in cuplu, impreuna cu prietenii sau alaturi de familie. Ca si element inedit de aventura, o zi petrecuta la herghelia Mangalia iti va oferi o experienta speciala de vacanta. Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta! Tu ai fost in vreuna dintre aceste statiuni? Care din ele ti se pare cea mai atractiva pentru vacanta de vara de anul acesta?

SOURCE AND TAGS