Cum îți petreci zilele libere din acest an: sugestii de mini-vacanțe


Cele câteva zile libere de Paști și mini-concediile pe care majoritatea ni le-am luat în această perioadă au fost mai mult decât binevenite. Vestea bună este că până la sfârșitul anului vom mai avea câteva astfel de perioade scurte în care ne putem bucura de odihnă, relaxare și timp liber petrecut alături de cei dragi. Dacă vrei să îți petreci aceste zile libere într-o destinație turistică, distrându-te, vizitând locuri noi sau având experiențe inedite, hai să vedem împreună câteva opțiuni!

Ziua Copilului – 1 iunie: Experiența Harry Potter în Londra

Turul studiourilor Warner Bros. pentru a trăi din plin experiența producției francizei cinematografice Harry Potter esteun cadou extraordinar pentru cei mici dar și pentru cei mari. Harry Potter are milioane de fani atât în rândul copiilor dar și al adulților care au crescut cu seria de cărți și filme. De aceea, o mini vacanță la Londra pentru un tur al studioului este un vis îndeplinit pentru mulți dintre noi. Photo by Jules Marvin Eguilos on Unsplash Pachetul The Making of Harry Potter la Warner Bros. Film Studios în Londra include o experiență de aproape opt ore (cu tot cu transferuri). Copiii sub 16 ani trebuie să fie însoțiți obligatoriu de cel puțin un adult, dar suntem convinși că această excursie va include întreaga familie. Poți rezerva cu ușurință bilete de avion spre Londra și poți gândi acest tur ca parte a unei mini-vacanțe mai îndelungate, care să cuprindă și vizitarea unora dintre cele mai populare obiective turistice londoneze.

Vacanța de Rusalii – 10-13 iunie: Litoralul românesc

Pe 13 iunie sărbătorim A Doua Zi de Rusalii, bucurându-ne așadar de un weekend prelungit care poate începe foarte bine de vineri seara. Cum mai toată lumea se va îndrepta spre litoral pentru plajă, mare și distracție, noi îți ieșim în întâmpinare cu o mare varietate de oferte. Fie că îți dorești experiențe de neuitat pe plaja din Mamaia sau vrei câteva zile de liniște, relaxare și refacere în Eforie Nord, Venus sau Olimp, litoralul românesc te așteaptă cu unități de cazare primitoare și distracție pe măsură. O mini-vacanță cu cei mici la mare va fi benefică întregii familii, așa că verifică și cele mai interesante hoteluri de pe litoral, perfecte pentru o excursie cu copiii. Desigur, poți să iei în calcul și câteva destinații mai neobișnuite, în care poți avea parte de altfel de activități, alternative și mai puțin cunoscute. Acestea sunt ideale pentru vacanțele scurte și inedite în care îți dorești să faci și altceva decât plajă și baie în mare.

Adormirea Maicii Domnului – 15 august: Bucovina sau Delta Dunării

Un alt weekend prelungit include ziua de luni, 15 august, în care sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. Cu alte cuvinte, te poți bucura de o mini-vacanță alături de cei dragi în perioada 12-15 august. Îți propunem să explorezi Bucovina sau Delta Dunării. Poți petrece o mini-vacanță de neuitat în Bucovina la Gura Humorului, Vatra Dornei sau Voroneț. În funcție de destinația aleasă, te poți bucura de Mânăstirea Voroneț, Mânăstirea Humor, Mânăstirea Moldovița, Mânăstirea Sucevița, Mânăstirea Arbore, Cetatea de Scaun a Sucevei, mina de sare Cacica, Putna, Catedrala Ortodoxă din Gura Humorului, Muzeul Oului de la Vama sau Moldovița, atelierele de ceramică neagră din Marginea, Muzeul satului bucovinean din Suceava, Muzeul Ciprian Porumbescu și multe altele. Dacă îți dorești câteva zile de wellness și spa, hotelul Eden Garden Spa din Câmpulung Moldovenesc de la poalele masivului Rarău îți va oferi infinite momente de bucurie. În plus, aici te poţi bucura și de sejururi în natură, partide de vânătoare și pescuit, precum și de servicii de cea mai bună calitate. Pe de altă parte, o mini-vacanță în Delta Dunării poate fi o experiență de viață alături de cei dragi. Fie că alegi Murighiol, Sfântu Gheorghe, Mahmudia sau Băltenii de Sus, Delta Dunării nu te va dezamăgi. Îți recomandăm să alegi cazarea în Deltă în funcție de nevoile tale de explorare, relaxare, sau distracție, pentru că fiecare destinație oferă altceva vizitatorului experimentat sau începător într-ale misterelor Deltei. Dincolo de pescuit, plimbări în natură sau descoperirea la fiecare pas a minunilor acestui ținut, aici te poți bucura de activități mai puțin cunoscute. Știm că timpul este scurt, dar dacă ai ocazia, nu rata o vizită la Cetatea Enisala sau la muzeele pescărești, un tur ghidat cu caiacul pe canalele sălbatice ale Deltei, vizitarea ”junglelor” din Deltă – pădurile de nisip de la Letea si Caraorman – sau petrecerea unei seri tematice lipovenești tradiţionale alături de localnici.

Vacanța de 1 Decembrie: Piețe de Crăciun în străinătate

Poate că încă nu te gândești la o mini-vacanță în decembrie, dar îți spunem noi că 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere și vor fi miercuri și joi. Începutul iernii și pregătirea pentru sărbători se petrec cel mai bine vizitând câteva dintre cele mai populare piețe de Crăciun din Europa. Fie că alegi Budapesta, Viena, Regensburg, Praga, Brno sau Cracovia, în fiecare din aceste piețe poţi face altceva, bucurându-te de farmecul lor unic. În fiecare din ele vei găsi suveniruri unice pe care le poți face cadou celor dragi, concerte de Crăciun, nenumărate minunății culinare, programe pentru cei mici, brazi de Crăciun faimoși în întreaga lume, decorațiuni inedite și o atmosferă de vis. Două dintre cele mai vizitate piețe de Crăciun sunt cele de la Berlin și de la Praga, căci un city-break în oricare dintre aceste două orașe reprezintă o mini-vacanță plină de aventură, explorare, artă, istorie, cultură și distracție. În topul preferințelor turiștilor intră și târgul cultural și de Crăciun de la Schönbrunn din Viena, târgul de Crăciun de la Nurenberg, Christkindlesmarkt, cu o tradiţie de peste 400 de ani, Minunea Iernii (piața de Crăciun din Bruxelles), declarat cel mai original si mai neobișnuit târg de Crăciun din Europa, sau spectaculosul târg Fira de Nadal de la Sagrada Familia din Barcelona. Dacă vrei un city-break mai aproape de casă, îți recomandăm Piața de Crăciun din Budapesta, enumerată ani la rând printre cele mai frumoase zece astfel de târguri din Europa. De obicei, pachetele de mini-vacanță în piețele de Crăciun europene includ și programe opționale, precum concerte și mese festive, seri de folclor, excursii, intrare la muzee în orașele respective, etc., așa că stai cu ochii pe oferte, căci ele nu vor întârzia să apară. Între timp, verifică aici posibilitatea de a-ți cumpăra bilete de avion din timp către destinația favorită! În concluzie, ai nenumărate posibilități de a petrece o mini-vacanță sau un city break de neuitat în zilele libere oficiale din acest an. Dacă ai tichete de vacanță, discută cu consultanții noștri despre cele mai avantajoase oferte pentru tine și cei dragi. Tu unde ai vrea să îți petreci următoarele zile libere? Ți-ai făcut deja planuri de excursie în țară sau străinătate?

SOURCE AND TAGS