Cum colinzi Europa in 14 zile?


Sa faci turul Europei nu este un lucru usor, pentru ca ai atat de multe de vazut si de facut, incat ti-ar trebui foarte mult timp liber la dispozitie. Astazi iti vom da insa un mic impuls ca sa pornesti la drum si vom alege un traseu ce cuprinde unele dintre cele mai importante capitale europene si cateva dintre cele mai frumoase regiuni de pe continent.

Pornind intr-un road trip cu masina timp de 14 zile in jurul Europei ai toate sansele sa te bucuri de o vacanta de neuitat si din acest motiv ti-am pregatit o sugestie de traseu plin de activitati si locuri extraordinare. Dar hai sa nu lasam furati de entuziasmul extraordinar pe care ni-l transmite ideea si sa le luam pe rand:

Ziua 1: Plimbare pe Dunare in Budapesta

Odata ajuns in capitala Ungariei, nu uita sa iti treci pe lista o plimbare pe Dunare intre Buda si Pesta si vizitarea unor cladiri de importanta istorica mondiala, cum sunt Palatul Parlamentului si Bazilica Sfantul Stefan. sursa imaginii: Wikimedia

Nu este greu sa ajungi la Budapesta, dar odata acolo, nu iti vei mai dori sa pleci. Ajuns in capitala Ungariei, nu uita sa iti treci pe lista o plimbare pe Dunare intre Buda si Pesta si vizitarea unor cladiri de importanta istorica mondiala, cum sunt Palatul Parlamentului si Bazilica Sfantul Stefan.

Orasul te poate rasfata in nenumarate feluri, asa ca iti poti petrece cateva ore minunate la Aquaworld sau la oricare din spa-urile locale. Nu rata un gulyas spectaculos la pranz, iar seara, daca ai timp, alatura-te celorlalti turisti si admira podurile de peste Dunare. Daca iti programezi excursia anul viitor, incearca sa te orientezi pe jumatatea lunii martie, pentru a nu rata Festivalul Primăverii, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Budapesta.

Ziua 2: Cautandu-l pe Mozart in Viena

Palatul Schonbrunn te va impresiona prin simplitate si culoare.

sursa imaginii: Wikimedia

Ce se poate spune despre Viena sa nu stii deja? Un oras simbol in Europa, aceasta te va fermeca de la primul pas. Parcul de distractii Prater este un obiectiv ce nu trebuie ratat. In ceea ce priveste vizitarea altor obiective turistice, Palatul Schonbrunn, Palatul Belvedere, Opera din Viena si Casa lui Mozart trebuie trecute pe lista. Daca ai timp, Casa Oceanelor, sau Expositia Aquarium, te asteapta sa te minunezi in fata celor peste 3500 de specii acvatice vii. Pornind spre Italia, cu destinatia Venetia, te poti bucura pe traseu de o oprire la Graz.

Ziua 3 si 4: Redescoperirea romantismului in Venetia

O plimbare in Venetia este o experienta ce nu trebuie ratata.sursa imaginii: Wikimedia

O plimbare in Venetia este o experienta trebuie traita macat o data in viata. Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Piazza si Bazilica San Marco sunt numai cateva obiective turistice estentiale pentru orice turist care ajunge in Venetia pentru prima data. Nu uita sa hranesti porumbeii in Piazza San Marco si, daca ai timp, sa faci o plimbare cu gondola. Venetia nu este cel mai ieftin oras din Europa, dar cateva suveniruri tot poti cumpara de la unul din sutele de magazine si chioscuri de pe strada pietonala Canale Grande.

Ziua 5: Linistea muntelui pe malul lacului D'Iseo

Lago D'Iseo este al patrulea cel mai mare lac din regiunea Lombardia, iar peisajul montan iti va lua rasuflarea.sursa imaginii: Wikimedia

Lacul D'Iseo (sau Lago D'Iseo, cum este numit de italieni) este al patrulea cel mai mare lac din regiunea Lombardia, iar peisajul montan iti va lua rasuflarea. Alpii italieni sunt monumentali, iar daca alegi sa stai in aceasta statiune turistica de pe malul lacului nu vei regreta nici un minut. Poti sa faci drumetii pe munte, cateva excursii locale pentru a admira frumusetile naturii si te poti relaxa intr-un peisaj magnific.

Ziua 6: Doza de adrenalina la Gardaland Park

Nu poti trece prin Italia fara sa iti petreci o zi in Gardaland, echivalentul Disneyland-ului in Italia.sursa imaginii: Wikimedia

Nu poti trece prin Italia fara sa iti petreci o zi in Gardaland, echivalentul italian al Disneyland-ului. Aflat langa Verona in vecinatatea Lacului Garda, parcul este celebru pentru atractiile sale care aduna zilnic mii de turisti din toata lumea.

Cu 6 roller – coastere si peste 50 de locatii de divertisment la dispozitie, pregateste-te pentru aventura vietii tale. Cinema-urile 4D iti vor oferi experiente fantastice, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si incaltaminte comoda, pentru ca o sa te plimbi de colo-colo o zi intreaga!

Ziua 7: Cultura si cumparaturi in Milano

In Milano nu rata Domul din Milano, Scala si Piata Operei, statuia lui Leonardo da Vinci si cel putin o masa la unul dintre restaurantele cu care te imbie acest oras fabulos. sursa imaginii: Wikimedia

In aceasta zi cel mai probabil vei putea vedea exteriorul Domului si Castelului Sforzesco si te vei putea plimba prin Galeriile Emanuelle pentru asa-numitul "window shopping" (adica mai romanescul "uitat prin vitrine":)). Nu rata Scala si Piata Operei, statuia lui Leonardo da Vinci si cel putin o masa la unul dintre restaurantele cu care te imbie acest oras fabulos.

Ziua 8 si 9: Munte si aventura spre Geneva

De la Milano la Geneva sunt in jur de 300 de kilometri, dar pe drum poti face un popas la Annecy, Venetia Frantei sau in Chamonix, pentru a te urca cu telecabina pe Mont Blanc.sursa imaginii: Wikimedia

De la Milano la Geneva sunt in jur de 300 de kilometri, dar pe drum poti face un popas la Annecy, Venetia Frantei sau in Chamonix, pentru a te urca cu telecabina pe Mont Blanc. De asemenea, zona pe care o vei traversa te va intampina cu peisaje spectaculoase, iar Geneva te va astepta cu obiective turistice de maxima importanta, cum ar fi Podul Mont Blanc sau Promenada Des Anglais.

Ziua 10 si 11: Gustul Germaniei in Munchen

Daca mai ai timp, Munchen-ul te asteapta cu celebra piata Marienplatz, sau cu Muzeul BMW, daca esti interesat de masini. sursa imaginii: Wikimedia

Traversarea Elvetiei si a Germaniei nu poate decat sa iti bucure ochiul si sa iti incante inima. Departe de marile aglomerari urbane, aceasta calatorie, fie cu trenul, fie cu masina, iti va dezvalui partea nevazuta a acestor tari, putin promovata in brosurile turistice, dar de o rara frumusete.

Daca mai ai timp, Munchen-ul te asteapta cu celebra piata Marienplatz, sau cu Muzeul BMW, daca esti interesat de masini. Palatele, gradinile, si piata agro – alimentara Viktualienmarkt te vor intampina cu surprize nemaivazute. O bere germana in celebra Hofbrauhaus reprezinta incununarea unei excursii de neuitat.

Ziua 12 si 13: Terapie prin distractie in Bratislava

Bratislava iti ofera posibilitatea sa vizitezi numeroase cladiri istorice, dar daca ai ajuns acolo, ofera-ti o experienta la gradina zoologica, un obiectiv care ii face fericiti atat pe copii cat si pe adulti. sursa imaginii: Wikimedia

La fel ca multe alte orase europene, Bratislava iti ofera posibilitatea sa vizitezi numeroase cladiri istorice, dar daca ai ajuns acolo, ofera-ti o experienta la gradina zoologica, un obiectiv care ii face fericiti atat pe copii cat si pe adulti. Biserica Albastra si Castelul Bratislava sunt alte doua obiective pe care nu trebuie sa le ratezi.

Ziua 14: Natura in splendoarea ei - Kosice

pesterile de langa Kosicesursa imaginii: Wikimedia

O data ce ai traversat Slovacia si ai ajuns la Kosice, pastreaza-ti un pic de energie si pentru pesterile din imprejurimi, care sunt in patrimoniul UNESCO, gheizerul mineral, castelul de vanatoare Krasna Horka, fortificatiile orasului vechi, precum si cateva preparate din bucataria locala.

Inapoi spre casa

Drumul spre casa poate fi lung, mai ales la finalul unei excursii atat de pline de aventura si magie, insa din Kosice poti ajunge acasa intr-o zi. Asa cum am zis si la inceput, este aproape imposibil sa vezi Europa in numai doua saptamani, dar speram ca te-am inspirat cu acest traseu (la care bineinteles mai poti adauga si alte locuri)!

Tu ce traseu ai alege pentru o calatorie de 14 zile prin Europa?


SOURCE AND TAGS