Cum a fost vazuta Olimpiada #CuGet prin ochii unei finaliste

Olimpiada #CuGet este un proiect ambitios care isi propune sa aduca in prim plan importanta culturii generale si a lecturii in randul tinerilor. Avand in vedere ultimele rezultate la examenul de Bacalaureat, entuziasmul relativ scazut al tinerilor privind lectura, cercetare si acumularea de cunostinte noi si interesante, proiectul isi propune sa transforme cultura generala intr-un subiect care sa ii pasioneze pe tineri.

#CuGet – poate fi cultura generala cool?
IMG_7002 (1)

Olimpiada de Cultura Generala a Tinerilor Clujeni – #CuGet își propune să identifice și să premieze tinerii clujeni informați, pasionați de citit și dornici să-și exerseze cunoștințele de cultura generală. Poate fi cultura generala un hobby cool? Desigur! Olimpiada de Cultura Generala ii provoaca pe elevi sa raspunda la intrebari din varii domenii: pictura, sculptura, arhitectura, muzica si dans, teatru si film, literatură romana si universala, știinte exacte si ale naturii geopolitica, orașul Cluj-Napoca, Europa, cultura web. Mai mult, fiind impartite pe diverse grade de dificultate, intrebarile li se adreseaza tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 de ani.

Cine a initiat si sustinut proiectul?
DSC_0266

Proiectul se desfasoara in mai multe etape si este initiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, iar EXIMTUR activeaza ca sponsor principal. Companiei noastre ii face o deosebita placere sa ii sustina pe tinerii curiosi, indragostiti de lectura si cunoastere.

„Susținem CuGeT în dublă calitate – a mea ca membră AFA și a companiei ca actor major al comunității locale. Am înțeles de la început importanța acestui proiect și sperăm ca împreună să-l dezvoltăm și în anii care urmează”, a declarat Lucia Morariu, directorul general al Eximtur.
Finala olimpiadei CuGeT se va desfășura în aprilie 2016 și va fi realizată în co-producție cu TVR Cluj. „Ne place acest concept de eveniment, credem în misiunea lui și ne bucurăm să punem sub lumina reflectoarelor, în fața comunității, tinerii curajoși care vor ajunge în finală”, a adăugat Romeo Couți, directorul TVR Cluj.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei. In plus, castigatorii care vor dori vor beneficia, pe langa premiile mentionate, de cate un curs de perfectionare in cadrul Scolii de Turism EXIMTUR.

Cum a fost primita provocarea in randul tinerilor clujeni?

Maria Morar, finalista #CuGet

Despre importanta acestei olimpiade, despre ceea ce a reusit sa creeze in randurile tinerilor clujeni si despre impactul pe care l-a avut asupra participantilor pana in acest moment, cel mai bine ne poate relata una dintre finalistele concursului:

„CuGeT este un proiect foarte interesant având în vedere ca au avut ocazia foarte mulți elevi sa demonstreze ceea ce știu și cred ca a fost foarte antrenant datorită premiilor puse în joc. Fiind voluntar în alte proiecte, știu ce înseamnă să organizezi un proiect și este evident că toți organizatorii au fost foarte implicați, pentru că până acum a ieșit foarte bine. Întrebările, zic eu, au fost destul de ușoare, unele dintre ele fiind lucruri pe care un elev de vârstă mea cred ca ar trebui să le știe. Abia aștept finala și încă nu îmi vine sa cred ca am ajuns până aici.”
Maria Morar, finalistă, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”

Le uram succes atat Mariei, cat si tututor celorlalti finalisti si abia asteptam sa inmanam premiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *