Cu familia în vacanță – de ce Grecia?

Grecia este o destinație populară pentru cei care își doresc o vacanță care combină relaxarea la mare cu turismul cultural și distracția. Dar Grecia este și un loc în care poți petrece un concediu de vis alături de familie, mai ales că grecii sunt prietenoși și calzi, iubesc copiii, sunt familiști convinși, făcându-le celor mici toate poftele. Hai să vedem astăzi mai multe detalii despre petrecerea unei vacanțe cu cei mici în Grecia.

De ce să alegem Grecia pentru o vacanță în familie?

În primul rând, Grecia se află aproape de România, pretându-se la vacanțe cu transport aerian, (găsești plecări cu avionul din mai multe orașe care acoperă întreaga țară) sau individual (pentru insule, este necesar transferul cu feribotul de pe continent). În varianta cu transport individual, ai o flexibilitate sporită cu cei mici. Cei care doresc o destinație accesibilă cu avionul, au o mulțime de variante din care să aleagă, în funcție de orașul din care pleacă. Cei care merg cu mașina personală se indreaptă în general către Halkidiki sau Thassos.

Tu și familia ta veți avea parte în Grecia de multe plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, golfuri ofertante pentru relaxare dar și sporturi nautice. Nu uita nici de peisajele superbe care oferă posibilități de explorare, plimbări, sau trasee de drumeție amenajate. Cu alte cuvinte, dacă vă doriți o vacanță activă, Grecia este un loc perfect pentru a o avea.

people on beach during daytime

O vacanță în familie în Grecia înseamnă o adevărată aventură: istorie cu multe vestigii antice, care sunt atractive/ distractive de văzut și descoperit de către copii. Cei mici vor fi fascinați de locurile, monumentele, templele și peisajele în care au trăit și s-au aventurat zei și eroi cunoscuți, precum Hercule, Ahile, Afrodita, etc. O vizită în această țară le va da ocazia și să învețe distrându-se despre Troia, Atena, Termopile sau Jocurile Olimpice.

Un alt motiv pentru care Grecia este ca un tărâm magic pentru familiile venite în vacanță este gastronomia locală. Pe lângă peștele proaspăt și fructele de mare nelipsite, gyros-ul, salata grecească, brânza feta, măslinele, tzatziki, souvlaki, ouzo, brânza saganaki, vinetele coapte și multe altele sunt ”personajele principale” din tavernele, restaurantele și hotelurile grecești. Iar acestea sunt doar câteva din cele mai populare alegeri ale turiștilor ce pot fi găsite peste tot în Grecia, căci din punct de vedere culinar, această țară are nenumărate surprize delicioase de oferit.

barbecue and potato fries

În Grecia, nu trebuie să îți faci mari griji pentru cei mici. Unitățile de cazare oferă facilități dedicate copiilor, care se vor simți răsfățați din prima până în ultima zi. În ceea ce privește cazarea, trebuie să știi că unitățile de cazare se potrivesc tuturor gusturilor, ofertele cuprinzând orice de la vile și apartamente comode și cochete până la hoteluri de 5* cu servicii de lux.

Vom continua cu noi articole unde vom descrie câteva destinații din Grecia care sunt preferatele familiilor. Dar, până atunci, tu ai fost vreodată în vacanță în Grecia? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *