Crăciunul în jurul lumii. Destinații extraordinare, tradiții, obiceiuri


Nicăieri nu este ca acasă în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales că românii știu ce înseamnă cu adevărat bucuria Crăciunului. Cei mai aventuroși însă – și mai ales cei care vor să trăiască momente unice în viață – caută magia sărbătorilor și pe meleaguri străine. Hai să pornim astăzi într-o călătorie în jurul lumii pentru a afla despre tradiții neobișnuite, obiceiuri fascinante, peisaje fabuloase și, desigur, experiențe pe care nu le vei da uitării niciodată.

Europa

Spectacol de Crăciun în peșteră – Castleton, Marea Britanie

Un orășel fermecător ascuns în inima Angliei, Castleton se îmbracă în luminițe la început de decembrie și se pregătește de Crăciun temeinic. Dacă ajungi acolo de Crăciun anul acesta, vizitează una dintre cele patru peșteri ale orașului.

În Peak Cavern, de exemplu, vei avea parte de un concert de colinde cântat la lumina lumânărilor. Dacă guști mai degrabă un spectacol de fanfară, într-una din celelalte peșteri te vei bucura nu numai de muzică, dar și de vin fiert și tradiționalele plăcinte cu carne tocată. Crăciun Hand-made în Budapesta

Unul dintre cele mai frumoase orașe de vizitat în perioada sărbătorilor de iarnă, Budapesta este și o destinație excelentă dacă îți dorești să vezi celebrele târguri de Crăciun europene. Un târg mai puțin obișnuit este cel din Piața Vörösmarty. Aici găsești aproape în exclusivitate obiecte și dulciuri hand-made, creații artizanale unice și o atmosferă de basm ca nicăieri în altă parte.

Fă-ți o favoare și plimbă-te cu tramvaiul în această perioadă în Budapesta. Trei linii centrale sunt dotate cu tramvaie construite să semene cu săniile din basmul Albă ca Zăpada. Nu găsești nicăieri ceva la fel de romantic și de fermecător! Și dacă frigul te pune pe gânduri, nu uita că poți întotdeauna să urmezi tradițiile locale și să te încălzești în cea mai mare baie termală din Budapesta, la Széchenyi! Horă în jurul bradului la Tallin în Estonia

Legenda spune că în Tallin a fost ridicat pentru prima dată un brad de Crăciun într-o piață publică europeană. Timpul a trecut, dar bradul și ideea de a cânta și a dansa în jurul lui au rămas până în zilele noastre. Piața de Crăciun din Tallin este una dintre cele mai mari și mai frumoase din Europa. Așa că după ce ți-ai făcut cumpărăturile și ai degustat niște sauerkraut tradițional cu cârnăciori în sânge și un vin fiert, prinde-te în horă alături de ceilalți turişti la fel de aventuroși ca și tine și puneți de un dans!

Mergi la colindat în România

Dacă nu ai fost niciodată de Crăciun într-una din zonele istorice ale țării până acum, poate e bine să cauți cele mai bune oferte, căci vei descoperi adevărate comori în ceea ce privește Crăciunul. Dincolo de peisajele de basm, în Maramureș, Transilvania, pe Valea Prahovei sau în Bucovina vei avea parte de cele mai bine păstrate obiceiuri și tradiții strămoșești.

De la colindat și până la bucatele care îți răsfață toate simțurile, indiferent unde alegi să îți petreci Crăciunul în România anul acesta, vei avea parte de clipe cu adevărat memorabile.

Statele Unite

Crăciun în canoe însoțită de delfini – Hawaii

Cel mai însorit, vesel și înflorit stat american sărbătorește Crăciunul în felul său unic. Pe parcursul întregii luni decembrie, în Honolulu se dau petreceri de Crăciun cu decorațiuni specifice, artificii și preparate locale delicioase. Împodobit de sărbătoare, Honolulu are și un Moș Crăciun propriu, care de obicei este văzut circulând pe o placă de surf sau într-o canoe flancată de delfini. Moșul poartă cămăși înflorate și papuci de baie și nimic nu îi poate strica distracția atunci când își face apariția în mijlocul petrecerii de pe plajă.

Tot ce ai văzut în filme se întâmplă la New York

Știi cum mai toate filmele americane de Crăciun au loc în New York? Asta pentru că orașul nu face rabat de la tradițiile sale de sărbători, ba chiar vine cu idei noi anual! Așa că dacă ai vrea să vezi cu ochii tăi enormul brad de Crăciun din Rockefeller Plaza, New York-ul trebuie să fie pe lista ta de destinații anul acesta. Bradul se împodobește în piață încă din 1931.

Celebrul patinoar din Rockefeller Center este deschis de peste 80 de ani. Vizavi, Radio City organizează spectacolul anual de Crăciun, cu The Rockettes cap de afiș. În colțul de sud-vest al Central Park, în Columbus Circle, vei găsi unul dintre cele mai mari și mai vibrante târguri de Crăciun din New York.

America Latină

Ia-ți patinele cu rotile și mergi la slujbă în Venezuela!

Localnicii din Caracas, Venezuela, merg la slujba de Crăciun în fiecare an. Nimic neobișnuit până aici. Cu toate acestea, dacă te uiți mai bine, vei vedea că o fac pe patine cu rotile, dintr-un motiv cunoscut numai de ei. Tradiția este atât de populară, încât se închid străzile și se redirecționează traficul pentru ca toată lumea să ajungă la slujbă în siguranță.

Australia

Dă-te cu sania pe valuri la Bondi Beach în Sydney!

Sigur că australienii aproape că nu cred că există zăpadă, dar știu că cel mai spectaculos Crăciun nu se poate sărbători altundeva decât pe Bondi Beach în Sydney. Un Crăciun cu adevărat magic aici înseamnă să înoți sau să faci surf cu o căciulă de Moș pe cap și în costum de baie. Petrecerile se țin lanț, spectacolele de artificii sunt fabuloase, iar cina de Crăciun se poate face pe plajă, pe grătar. Găsești și vâsc sub care te poți săruta cu persoana iubită. Cei care vor o petrecere cu adevărat pe cinste, pot participa la Sunburnt Christmas, un festival de muzică și dans pe plajă.

Asia

Festivalul Luminilor în Filipine – o experiență unică în viață [caption id="attachment_12332" align="aligncenter" width="600"] © Ramon Velasquez[/caption]

”Capitala Crăciunului” în Filipine este orașul San Fernando. Filipinezii adoră Crăciunul și îl sărbătoresc cu un eveniment unic în lume. Festivalul Luminilor – organizat anual în sâmbăta dinaintea ajunului – înseamnă ca toți localnicii și turiștii să confecționeze lămpi din hârtie de orez japoneză.

Dacă la început aceste lămpi erau micuțe și luminate de lumânări pe dinăuntru, acum ele iau forme și dimensiuni fabuloase, toate orășelele și satele fiind în permanentă competiție pentru a lansa în aer cele mai elaborate lămpi.

Africa

Ascultă colinde vara în Africa de Sud!

În Africa de Sud, perioada Crăciunului este una foarte caldă. Asta nu îi împiedică pe oameni să își ia vacanță de Crăciun, să cânte colinde și să mănânce preparate tradiționale de Crăciun afară, în căldura toridă! Dacă ți-ai dorit să petreci un Crăciun cu totul altfel, atunci Africa de Sud este destinația ta, mai ales că aici Moșul vine de obicei pe bicicletă sau într-o mașină 4x4 cu aer condiționat.

Bethlehem, Israel

Un circuit în Israel care să includă Bethlehem-ul și Nazaret-ul, o cină de Crăciun tradițională și o experiență spirituală fără pereche în lume este o ocazie unică de a petrece perioada sărbătorilor într-o atmosferă încărcată de emoții și semnificații.

Acestea au fost propunerile noastre de vacanțe de Crăciun în lume. Suntem siguri că tu ai idei chiar mai bune și vrei să vizitezi locuri încă și mai fascinante! Contactează EXIMTUR pentru o ofertă personalizată, care să se potrivească perfect cu nevoile și bugetul tău! Află acum mai multe detalii despre aceste locuri de vis și planifică-ți din timp următoarea experiență de viață

SOURCE AND TAGS