Craciun Sfant la Ierusalim


Daca esti pasionat de istorie, de locuri fascinante ca Tel Aviv, Nazaret, Bethleem si Ierusalim si iti doresti sa faci o calatorie de suflet in Tara Sfanta, iti recomandam sa petreci Sarbatorile impreuna cu noi. De Craciun vei participa la Sfanta Liturghie de la Biserica Romaneasca din Ierusalim, iar apoi vei urca pe MUntele Scopus pentru a admira panorama Sfintei Cetati. Noi iti promitem o vacanta desvarsita, din care te vei intoarce cu amintiri pentru o viata intreaga. Iata detalii...

Craciun Sfant la Ierusalim

Ziua 1 (21.12.2012): BUCURESTI – TEL AVIV – HAIFA - TIBERIA

Intalnire la aeroportul International Otopeni ”Henri Coanda”, ora 08:00 cu conducatorul de grup din partea agentiei organizatoare. Imbarcare cursa EL AL , LY 574: Bucuresti 11:50 – Tel Aviv 13:40, Aeroportul Ben Gurion. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras/port aflat intr.-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom vizita Biserica Stela Maris (steaua marii), cu altarul asezat in Pestera Proorocului Ilie Tesziteanul. cu altarul asezat in Pestera Proorocului Ilie Tesziteanul. Vom admira Templul Cultului Bahai cu “Gradinile suspendate”. Cotinuam spre Caana, unde vom vizita Biserica Grec-ortodoxa, pozitionata pe locul casei lui Simion Cananitul, unde s-a petrecut prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Cina si cazare Hotel Restal 4* (sau similar) in Tiberias.

Ziua 2 (22.12.20112: NAZARET – CAPERNAUM – TABGHA

Mic dejun. Deplasare la Nazaret, vizitarea Bisericii ortodoxe Sf. Gavril, cu Izvorul Mariei si a Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Capernaum – oras denumit si “Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Isius a predicat, casa Sf. Petru, Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor. Muntele Fericirilor, vizitarea Bisercii Catolice. Yardenit, “locul amenajat al botezului” lui Iisus. Optional, in functie de timp, temperatura si numarul de solicitari, plimbare cu o copie a “barcii lui Iisus” pe apele Marii Galileii (cca. 10 euro/persoana). Cina si cazare in Tiberias.

Ziua 3 (23.12.2012): MUNTELE TABOR – IERIHON – MAREA MOARTA

Mic dejun. Deplasare Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Greco-Ortodoxe, ridicata pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la fata”(tansfer maxi-taxi 5 euro/pers., se achita la urcare). Qumran (vechiul centru al Esenienilor), la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul de produse cosmetice & restaurant autoservire. In functie de timp, oprire (40 min.) la Marea Moarta – Kibut Kalia. Deplasare spre orasul Ierihon, cel mai vechi oras din lume – amplasat in viitorul Stat Palestinian. Vizita la Biserica si Caminul Romaneasc cu hramul “Tuturor Sfintilor”. Privire asupra Muntelui Carantania, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Continuarea drumului spre Bethleem. Cina si cazare hotel Shepard 4* (similar) in Bethleem.

Ziua 4 (24.12.2012): BETHLEEM – IERUSALIM – BETHLEEM

Mic dejun. Deplasare Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” si la mormantul marelui rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Bethleem - vizitarea Bisericii Greco-Ortodoxe a Nativitatii, a Bisericii Romano-Catolice Sfanta Ecaterina si a “Grotei Laptelui” unde Sfanta Familie s-a adapostit in drumul spre Egipt. Cina si cazare hotel in Bethleem. Ora 22.30-00.30, deplasare la Biserica Sfanta Catherina din Bethleem, unde se oficiaza Sfanta Liturghie, care se transmite de pe platoul din fata Bisericii in intreaga lume pe posturile TV.

Ziua 5 (25.12.2012): BETHLEEM-IERUSALIM

Mic dejun. Ora 09.00 participare la Sfanta Liturghie de la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Urcare pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama orasului si a Sfintei Cetati. Incepem pelerinajul nostru (pe jos) cu Muntele Maslinilor, Vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a Plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiuniilor si Biserica Mormantului Maicii Domnului. Vom intra in Cetatea Sfanta prin Poarta Sfantului Arhidiacon si Intai Mucenic Stefan si vom parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii Sfantului Mormant – “Centrul Pamantului”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel Jerusalem Gate 4* (similar) în Ierusalim.

Ziua 6 (26.12.2012): IERUSALIM

Mic dejun. Tur panoramic in orasul de vest, Portile Sfintei Cetati. Vizita de reculegere la Sfantul Mormant. Optional, vizita la fabrica de diamante Capris. Cina si cazare hotel in Ierusalim.

Ziua 7 (27.12.2012): EIN KAREM – LIDA – TEL AVIV

Mic dejun. Deplasare spre Ein Karem (patria Sfantului Ioan Botezatorul). Vizitarea Bisericii si a criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dint-o femeie”, Fantana Fecioarei Maria, locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Vizitarea Bisericii unde se afla moastele si lantul cu care a fost legat Sfantul Gheorghe Biruitorul. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion pentru imbarcare cursa EL AL LY 57: Tel Aviv (17.30) – Bucuresti (20:20).

Tarife

PRET/persoana: 639 Euro(loc in camera dubla); 629 Euro(loc in camera tripla).

Supliment camera single: 195 Euro Reducere copil 10 – 12 ani: 50 Euro SERVICII INCLUSE: -transport avion Compania EL AL, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti; -asistenta in aeroport (Tel Aviv) la sosire si plecare; -6 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri 3*sup./4*, conform programului: 2 nopti Tiberias, 2 nopti Bethleem, 2 nopti Ierusalim (camere cu aer conditionat, telefon, TV cablu); -Cina festiva de Craciun; -transport autocar modern (aer conditionat) pentru executarea programului; (transfer maxi-taxi Muntele Tabor 5 Euro/pers. se achita la fata locului), -intrari la obiectivele precizate in program -ghid local – vorbitor de limba romana la principalele obiective din Bethleem si Ierusalim,specializat in circuite religioase -Tour Leader din partea agentiei organizatoare NU SUNT INCLUSE: -taxele de aeroport si securitate – 155 euro / pers (pot suferi modificari),se achita la agentie, -“tips” (bacsisurile) obligatorii in Israel – 30 euro / pers (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale; -transfer microbuze Mutele Tabor (5 euro/pers.), se achita la fata locului -asigurarea medicala si asigurare storno (optional) TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA AEROPORT/DE LA AEROPORT (minim 2 persoane/transfer): - 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI; - 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA; - 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL; - 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA; - 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI. GRUP MINIM: 40 persoane. Supliment grup 34-39 persoane: 15 euro / persoana; grup 30-34 persoane: 30 Euro/persoana.

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii; in vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox a acestuia.

Detalii si rezervari aici!


SOURCE AND TAGS