City Break Viena – cele mai frumoase targuri de Craciun


Viena este un oras extrem de frumos si de elegant, centrul sau fiind inclus in UNESCO World Heritage, iar deseori este numit si "The City of Dreams" datorita faptului ca este casa celui mai mare interpret de vise din toate timpurile, Sigmund Freud. Viena este un oras medieval, baroc, este centrul european al muzicii si culturii, are peisaje superbe, castele si parcuri, monumente si cladiri impresionante. In plus, in aceasta perioada, Viena gazduieste unele dintre cele mai interesante, colorate si vibrante targuri de Craciun din lume.

[caption id="attachment_1223" align="aligncenter" width="600"]Viena Viena[/caption]

Cateva date despre Viena

Orasul dateaza din anul 500 BC, cand Viena a fost stabilita pe Dunare de catre celti. In secolul al 13-lea,  Viena a fost amenintata de cucerirea mongola, iar in anul 1440 a devenit orasul de rezidenta a dinastiei habsburgice. Inca de atunci era un important centru al artelor, stiintei, muzicii si gastronomiei. Abia in anul 1804, Viena devine capitala Imperiului Austriac, jucand un important rol in politica Europei si a lumii. Viena nu are mai mult de 1.7 milioane de locuitori, insa este considerata una dintre capitalele lumii in care se traieste cel mai bine.

Cum ajungi in Viena

Spre Viena exista multe zboruri din Romania si deci, destul de multe oferte extrem de bune. Iata aici cateva dintre acestea! Iti recomandam sa ceri sfatul unui agent de turism specializat, care iti va putea da toate detaliile pentru un city break memorabil!

[caption id="attachment_1222" align="aligncenter" width="600"]Pallas Athene Fountain Pallas Athene Fountain[/caption]

Clima in Viena

Clima in Viena este continentala umeda, cu veri racoroase si ierni reci, bogate in zapada, care se asterne din decembrie si pana in martie. Temperaturile in aceasta perioada sunt cuprinse in -2 si 4 grade Celsius.

Ce sa vizitezi in Viena

Desi este un oras mic, Viena are foarte multe puncte de interes. Iata mai jos cateva dintre acestea:

- mergi intr-o excursie la Palatul Schonbrunn, o atractie turistica inca din anul 1860. - petrece cateva ore in Prater, un parc tematic imens, in care vei gasi multe distractii - opreste-te la o cafenea si bea o celebra Viennese coffee cu lapte si scortisoara. Alaturi merge o prajitura vieneza clasica, neaparat cu ciocolata! - plimba-te prin Stadtpark, locul unde se afla si statuia din aur a lui Johann Strauss - sub clar de luna, centrul istoric al Vienei ti se va parea magic. Si chiar este! - Opera de stat din Viena te asteapta in aceasta perioada cu unele dintre cele mai frumoase spectacole din lume - Belvedere Palace este resedinta Printului de Savoy si consta in Muzeul de Arta medievala si Muzeul Austrain Baroc, dar cuprinde si Galerii de Arta incredibile. - opreste-te la Biserica St. Peter si pune-ti o dorinta - ai mari sanse sa se implineasca! - sambata dupa-amiaza mergi la shopping la Mariahilfer Strasse, locul unde vienezii isi cheltuie banii cu usurinta. - fa o plimbare romantica pe Dunare, asta daca vremea iti permite!

[caption id="attachment_1220" align="aligncenter" width="600"]Pe strazile din Viena Pe strazile din Viena[/caption]

Recomandarea Eximtur

In acest weekend s-a dat startul distractiei la Viena. S-au deschis targurile de Craciun, nostalgice, romantice, pline de muzica si voie buna. Peste tot in oras se aprind lumini colorate, se servesc fructe confiate, punch, vata de zahar si alte delicatese, iar Craciunul isi imprastie magia peste oras. Copiii se pot plimba pe ponei, iar tu vei avea parte de un spectacol al brazilor de Craciun unic in lume.  Alege sa petreci o vacanta de vis la schi in Austria! Ce sa mananci in Viena

Austriecii au o bogata traditie gastronomica, fiind mari gurmanzi. Fie ca mananci intr-un restaurant de lux, fie ca vei gusta bucatele intr-o piata sau la un targ de Craciun, iata ce nu ar trebui sa ratezi: Rindsuppe (supa de vita gustoasa), Gulasch, Liptauer (sandvisuri cu branza condimentata), Apfelstrudel (faimosul strudel vienez), Germknödel (produs de patiserie cu crema de fructe), o caffe latte sau un cappuccino, un vin rosu excelent si, nu in ultimul rand, un Schnitzel.

Viata de noapte in Viena

Viata de noapte din Viena nu se poate compara cu cea din Londra sau Berlin, austriecii fiind persoane destul de matinale de felul lor. Barurile si cluburile de noapte se gasesc in primul district, in zona numita Triunghiul Bermudelor, si in Bäckerstrasse. Un club foarte cunoscut este Flex, care se afla pe malul Dunarii, dar mai mentionam si Rhiz, B72, Chelsea si Loop.

[caption id="attachment_1225" align="aligncenter" width="600"]Viena, targ de Craciun Viena, targ de Craciun[/caption]
Foto:
www.citypictures.org
panoramio.com
news.adventure.travel
demotix.com

SOURCE AND TAGS