City Break Venetia


Venetia este fara indoiala unul dintre cele mai romantice si mai frumoase orase din lume, cunoscut pentru amplasarea sa pe apa, pentru arhtictura, opere de arta, biserici si peisaje de vis. Populatia Venetiei este de doar 270.000 de locuitori, insa este vizitata de milioane de turisti anual.

Rialto-Bridge

Cateva date despre Venetia

Regiunea este locuita inca din secolul al 10-lea IC. Venetia mai este numita si "La Dominante", "Serenissima" sau "Orasul Apelor" si se intinde pe 117 mici insule in laguna venetiana pana la Marea Adriatica. Din cele mai vechi timpuri, orasul este renumit pentru operele sale de arta si este locul de nastere al lui Vivaldi.

Cum ajungi in Venetia

Din Bucuresti pana in Venetia exista transport direct, la preturi excelente. Pentru mai multe informatii, adreseaza-te unui agent de turism specializat.

Grand Canal

Clima in Venetia

Venetia are o clima subtropicala umeda, cu veri insorite si placute si ierni reci. In aceasta perioada, temperaturile variaza intre -1 si 6 grade, iar cantitatile de precipitatii sunt neinsemnate.

Ce sa vizitezi in Venetia

Venetia trebuie vazuta pe indelete, trebuie simtita si inteleasa. Cel mai indicat ar fi sa te plimbi pe stradutele sale si sa te bucuri de peisaje. Iata recomandarile noastre:

- viziteaza Basilica St. Mark - este una dintre cele mai frumoase din Italia si din lume - mergi in piata St. Marco noaptea tarziu, cand este pustie si incredibil de frumos luminata - fa turul Grand Canal cu un vaporetto - mergi pe insula Murano - viziteaza Palatul Dogilor - urca pe Campanile, de unde vei avea o priveliste de nedescris asupra Venetiei - plimba-te pe strazile insulei Burano si admira cladirile colorate - ia pranzul in Piata Rialto - plimba-te cu gondola la apus - dimineata ia un mic dejun prelungit la o cafenea italiana, cu espresso si un corn cu ciocolata - bea o sticla de vin la Naranzaria - mergi la un concert de Vivaldi - admira unele dintre cele mai frumoase hoteluri din lume: Danieli si Cipriani (pe unde au trecut si Angelina Jolie si Johnny Depp) - cumpara-ti o masca venetiana - fa cumparaturi la Ottico Fabbricatore - viziteaza bisericile Basilica della Salute si Basilica dei Frari - mergi la Carnavalul din Venetia in februarie.

Venetia

Recomandarea Eximtur

Petrece un weekend de vis in Venetia, bucura-te de arhitectura si de operele de arta, de mancare si de un vin bun, plimba-te cu gondola si traieste o experienta de neuitat. Iata oferta noastra aici!

Ce sa mananci in Venetia

Venetienii sunt maestri culinari, iar plimbarea ta prin oras va fi si o adevarata experienta gastronomica. Opreste-te pentru un aperitivo, cu o bere sau un pahar de vin si cicheti (free snacks). Incearca bucatele traditionale: oca in onto (gasca in sos propriu), peste proaspar in saramura, polpette (un fel de chifetele) si antipasti (raw seafood). Nu poti pleca din Venetia fara sa mergi la Boutique del Gelato, pe strada San Lio. Desi este aglomerat, vei manca cea mai buna inghetata din viata ta. Mananca fructe de mare si peste, dar si curiozitati ca sarpe de apa, granseola sau canoce.

Venice

Viata de noapte in Venetia

Venetia este un oras destul de linistit, insa nu duce lipsa de cluburi de noapte sau de baruri deschise pana tarziu, daca vrei sa te distrezi. Noi iti recomandam: muzica live la Piazza San Marco, Caffe Florian, Jazz Club 900, distractie pentru adulti la: Harry's Bar, Devil's Forest, cluburi la Blu Room Salsa dancing, Fiddler's Elbow.

Cafenea in Venetia Foto: firzworks.blogspot.com aloveofthepast-cynthia.blogspot.com aloveofthepast-cynthia.blogspot.com maria-marcus.blogspot.com


SOURCE AND TAGS