City Break Paris


Parisul nu este doar unul dintre cele mai mari si mai frumoase orase din lume, este prin defintie si cea mai romantica destinatie a cuplurilor indragostite, a calatorilor, a iubitorilor de cultura, de distractie si de arhitectura exceptionala. Orasul de pe Sena ofera vizitatorilor sai privelisti impresionante, stradute tainuite, monumente si biserici de vis, baruri si restaurante de top, hoteluri elegante si civilizatie la rang de arta.

[caption id="attachment_1318" align="aligncenter" width="600"]Paris, orasul luminilor Paris, orasul luminilor[/caption]  

Cateva date despre Paris Aria metropolitana din Paris are nu mai putin de 12 milioane de locuitori si este una dintre cele mai populate din Europa. Parisul a fost cel mai mare oras din lume intre secolele 16 si 19, este un important centru de afaceri si cultural si este un oras verde, cu un nivel de trai extrem de ridicat, dar si foarte scump.

Districtul La Defense adaposteste 33 dintre cele mai mari 500 de companii ale lumii, aici vin sa studieze cei mai multi tineri din Europa, iar orasul este considerat "cel mai vizitat" din lume, cu o cifra incredibila, de peste 42 de milioane de turisti anual. In Paris vei gasi si peste 3.800 de monumente istorice incluse in UNESCO World Heritage.

Cum ajungi in Paris

Fly.ro iti recomanda cursa Wizz Air de Paris, pentru o calatorie comoda si ieftina. Vezi aici detaliile.

[caption id="attachment_1319" align="aligncenter" width="600"]Paris, skyline Paris, skyline[/caption]

Clima in Paris Parisul are o clima oceanica, influentata de curentii din Atlantic. Verile sunt placute, calduroase, cu temperaturi cuprinse intre 15 si 25 de grade. Primavara si toamna ploua des, insa sunt si zile caldute, extrem de placute. Iarna, zilele sunt reci, cu temperaturi care nu depasesc 7 grade. Zapada a cazut des in Paris, mai ales in ultimii ani. Temperaturile in acest sezon sunt cuprinse intre -5 si 7 grade, recordurile inregsitrate fiind in decembrie si ianuarie, de -11 si respectiv, +16 grade.

Ce sa vizitezi in Paris

Daca vei merge intr-un weekend la Paris, cu siguranta vei dori sa te intorci, pentru ca nu vei avea timp sa vezi nici jumatate din minunile orasului. Insa in doua zile noi iti recomandam urmatoarele atractii turistice:

Turnul Eiffel

- Arcul de Triumf din Place de l'Etoile si Champs Élysées - poti sa faci o plimbare romantica si sa admiri cafenelele si stradutele Parisului - Muzeul Louvre - pentru care se spune ca iti trebuie o viata intreaga sa-l vizitezi - Catedrala Notre Dame - o splendoare arhitecturala in stil gotic, celebra in intreaga lume - Turnul Eiffel - nepopular printre localnici, insa o atractie turistica de netagaduit - poti merge sa admiri luminile sale festive, care imbraca orasul intr-o stralucire de poveste - Sacre Coeur si Montmartre - dupa ce te-ai plimbat pe stradutele vechi din Montmartre, ai admirat cabaretul Moulin Rouge si ai facut poze localnicilor, poti sa iei un funicular care te va duce pe dealul unde este amplasata biserica Sacre Coeur, construita in 1909, cu interioare cu mozaic aurit si o superba terasa, de unde poti admira Parisul - fa o excursie in jurul orasului cu vaporasul pe Sena (o ora de plimbare costa in jur de 10 euro) - ia cina la restaurantul Le Fumoir, in zona muzeului Louvre, pe 6 rue de l'Amiral de Coligny - viziteaza Shakespeare and Company, o librarie, biblioteca si depozit de carti second-hand, aflata pe strada Bûcherie si apoi mergi la restaurantul Le Procope din apropiere. - bea o sticla de sampanie in barul Georges, aflat pe acoperisul centrului Pompidou. Vei putea admira Parisul in toata maretia sa! - mergi la shopping in Marais - plimba-te pe Avenue Montaigne, unde isi au "casa" Dior, Chanel sau Givenchy - mergi in cartierul artistilor si al cafenelelor cochete, Montparnasse - in Faubourg Saint-Honoré vei gasi case de moda ca Hermes sau Christian Lacroix - La Defense este zona business a orasului, cu zgarie-nori si multe cladiri superbe.

Recomandarea Eximtur

Petrece Revelionul 2012 in Paris si vei incepe anul cu amintiri de neuitat. Afla totul despre aceasta oferta aici!

Mergi intr-un city break la Paris. Afla detaliile aici!

[caption id="attachment_1321" align="aligncenter" width="600"]Moulin Rouge Moulin Rouge[/caption] Ce sa mananci in Paris Gastronomia franceza este recunoscuta in lume, iar din Paris provin unii dintre cei mai talentati chefi. Daca te afli in Paris, iata ce ar trebui sa incerci:

- ia cina la Les Papilles, un restaurant excelent si cu preturi decente - incearca painea proaspata si briosele cu fructe confiate - alege din meniu celebrul Coq-au-vin - cumpara caramele invelite in ciocolata de la Pierre Marcolini - bea o sampanie franceza - mananca intr-una din pietele orasului

[caption id="attachment_1322" align="aligncenter" width="600"]Notre Dame de Paris Notre Dame de Paris[/caption]

Viata de noapte in Paris

Viata de noapte din Paris este concentrata pe mai multe districte, in functie de preferinte. In Montmartre si Pigalle este "cartierul rosu" (Moulin Rouge, Divan du Monde, Elysees Montmartre), pe Champs-Elysées sunt doar cluburi de noapte foarte scumpe, in Belleville vei gasi autenticitate si distractie pe cinste (La Java, Okubi, Cafe cheri), in Marais sunt multe cluburi gay friendly, in Faubourg St.-Honoré se distreaza vedetele (la The Hemingway Bar din Ritz), iar in Bastille vei gasi cluburi si baruri cu muzica live.


SOURCE AND TAGS