City Break Milano


Milano este al doilea oras ca marime din Italia, este capitala Regiunii Lombardia si are peste 1,3 milioane de locuitori. Este unul dintre cele mai bogate orase ale lumii si un important centru financiar, cultural si economic al Italiei. De asemenea, este recunoscut ca si Capitala Modei Internationale, iar locuitorii sai il numesc cu mandrie " the moral capital of Italy".

Cateva date despre Milano

In ciuda crizei financiare din ultimii ani, Milano s-a dezvoltat frumos si a inaugurat un nou district financiar in Porta Nouva. Productia manufacturiera a decazut, insa milanezii castiga bani din finante, gastronomie, logistica, transport si turism. Arhitectura fabuloasa a orasului, parcurile superbe, bisericile gotice si renascentiste, galeriile de arta, muzeele, restaurantele si hotelurile de lux, dar si casele de moda celebre fac din Milano una dintre principalele atractii turistice din Europa.

Cum ajungi in Milano

Fly.ro are o oferta de nerefuzat! Un zbor pana la Milano costa doar 40 de euro/adult, cu WizzAir, fara restrictii, iar perioada calatoriei este de la 26 la 28 martie 2012. Un city break in Milano poate fi o vacanta de neuitat! Iata aici detaliile ofertei!

Clima in Milano

Clima in Milano este subtropicala umeda, cu veri fierbinti si ierni reci. In perioada iunie-august sunt temperaturi de peste 28 de grade, iar in decembrie-ianuarie termometrele arata intre 1 si 4 grade Celsius.

Ce sa vizitezi in Milano

Intr-un weekend in Milano iti recomandam sa te plimbi pe stradutele orasului, sa vizitezi Duomo, sa faci shopping, sa mananci pizza italiana, dar si multe altele. Iata mai jos ce sa faci in Milano:

- mergi la biserica Santa Maria della Grazie si admira opera lui da Vinci, The Last Supper

- viziteaza Duomo (intrare gratis) si urca pe acoperisul maretei biserici pentru a admira skyline-ul perfect al orasului (10 euro) - mergi la Castello Sforzesco si exploreaza labirintele si muzeele din zona (Pinacoteca di Castello) - ia cina la Antica Trattoria della Pesa, un restaurant elegant care serveste cea mai buna funghi porcini pasta din oras - mergi la SPA la Bulgari Hotel si viziteaza Terme Milano (bai de aburi, sauna, piscine) - exploreaza zona business si admira balcoanele cu flori de pe strazile orasului - la Pinacoteca di Brera vei gasi cele mai frumoase colectii de arta din oras - nu poti merge in Milano fara sa incerci excelentul cappuccino sau espresso la Trussardi Café, Caffè Miani, Caffe Verdi sau Bar Bianco - fa shopping intr-unul dintre cele mai vechi malluri din lume: Galleria Vittorio Emanuele II

- mergi la stadionul AC Millan, San Siro

- urmareste promotiile caselor de moda Armani si Valentino

- mergi la un spectacol la celebra Opera La Scala

- fa o scurta excursie la Lacul Como

- exploreaza pietele cu alimente, anticariatele si magazinele vintage.

Recomandarea Eximtur

Eximtur iti recomanda sa petreci un weekend in Milano si sa te bucuri de toate frumusetile si operele de arta ale unui oras celebru in lume. Aici vei avea parte de eleganta, clasa si gastronomie ridicata la rang de arta.

Ce sa mananci in Milano

Nu poti pleca din Milano fara sa incerci pastele cu fructe de mare, pizza clasica, biscuitii cu ciocolata, Tiramisu, espresso si cappuccino. Dintre restaurante iti recomandam: Cracco, Savini, Al Mercante, Trattoria Milanese, Ristorante Papà Francesco.

Viata de noapte in Milano

Milano nu este doar capitala modei, ci si a distractiilor din Italia. Locuitorii nu ies de obicei in oras doar pentru o simpla cina, ci petrec in celebrele zone Brera Gallery si Navigli. Aici gasesti baruri, restaurante, cluburi de noapte, muzica live. Petrecerile incep in jurul orei 11 pm si se incheie la 4 am. Iata unde sa petreci pana in zori: Rolling Stone, Magazzini Generali, Hollywood, Casablanca Café, Tocqueville, Nausicaa, Alcatraz, Old Fashion, Old Fox Pub, Arcobaleno, etc.

Foto: iturism.ro en.wikipedia.org third-millennium-library.com


SOURCE AND TAGS