City Break Barcelona

Indiferent daca ai mai fost sau nu in Barcelona, acest oras minunat te asteapta sa-ti petreci vacanta sau doar un weekend aici, explorand stradutele superbe, operele de arta, plaja, centrul vechi, sa te plimbi pe Rambla, sa vizitezi Sagrada Familia si sa mananci preparate catalane la restaurantele de lux ale Barcelonei.

Cateva date despre Barcelona

Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid, si Capitala Cataloniei, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori. Este de asemenea si cel mai mare oras de la Mediterana, un mare centru administrativ, economic, cultural si turistic al lumii.

Barcelona este un port important la Marea Mediterana si se intinde pe cateva dealuri de peste 500 m altitudine, de pe care poti privi orasul in toata maretia sa.

Iata cateva dintre monumentele din Barcelona incluse pe lista UNESCO World Heritage: Park Güell, Palau Güell, Casa Milà, Casa Vicens, Sagrada Familia, Casa Batlló, Palau de la Música Catalana si Hospital de Sant Pau.

Cum ajungi in Barcelona

Fly.ro iti recomanda sa petreci un weekend in Barcelona in marite, cand biletele de avion au preturi incredibile. Iata aici oferta!

Clima in Barcelona

Clima in Barcelona este mediteraniana, cu ierni placute si veri fierbinti. Temperatura medie anuala este de 20 de grade, cu maxim 11 grade iarna si 29 de grade vara. In martie temperaturile sunt cuprinse intre 12 si 16 grade.

Ce sa vizitezi in Barcelona

Un weekend ti se va parea insuficient pentru a vedea toate frumusetile orasului si iti vei dori sa revii si sa aprofundezi cultura catalana. Iata ce iti recomandam sa vezi:

– cladirile istorice si monumentele: Sagrada Familia, Palau de la Música Catalana si Hospital de Sant Pau, operele lui Gaudi, Catedrala St. Eulalia, bisericile Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi, Sant Pau del Camp, Palau Reial Major, Monumentul lui Columb, Arcul de Triumf

– muzeele: de arta, de arheologie si maritim

– parcurile: Montjuïc (cel mai mare), Parc de la Ciutadella (cu Parlamentul si Gradina Zoologica), Guinardó Park, Park Güell, Nou Barris Central Park si Labyrinth Park.

– plajele: Sant Sebastia, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella si Llevant

– mergi la Teatre Nacional de Catalunya si la Palau de la Música Catalana, la concerte si spectacole

– participa la Primavera Sound Festival

– viziteaza maretul stadion Camp Nou

– plimba-te pe Rambla si admira artistii locali

– mergi la Muzeul Picasso si apoi ia pranzul la cafeneaua Els Quatre Gats

– ia o cina delicioasa cu fructe de mare la Botafumeiro in Gràcia

– serveste un cocteil pe terasa la Bar Colombo

– plimba-te prin Barri Gotic.

Recomandarea Eximtur

Petrece un weekend de vis in Barcelona, la preturi imbatabile. Iata oferta noastra!

Ce sa mananci in Barcelona

Daca ajungi in Barcelona, iti recomandam sa incerci barurile care servesc tapas gratis, alaturi de un pahar de vin sau bere. Printre restaurantele de top ale orasului se numara: Dos Palillos, Moments, Arola, Passadís del Pep, Can Vallès, El Quim.

Viata de noapte in Barcelona

Viata de noapte in Barcelona este stralucitoare, agitata, extravaganta. Zeci de cluburi de noapte, cu muzica live, cu dansatoare exotice, cu spectacole de teatru si bauturi specifice te asteapta sa te distrezi. Printre cele mai cunoscute se numara: Monk, Sidecar, Roe 14, Sol Club, Tinta Roja, Baja Beach Club sau Mond Bar.

Foto:
en.wikipedia.org
honeymoonsblog.com
slu.edu
vacationmanager.blogspot.com
voices.lafayette.edu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *