Cipru, o destinație cu aromă de distracție


Așa cum îți ziceam într-un articol trecut, considerăm Ciprul o destinație cu mult potențial pentru vacanțele din acest an. Un loc versatil, prietenos și primitor, Ciprul poate satisface multe gusturi și eventuale nevoi pe care le-ai avea. Vrei să afli mai multe? Citește mai jos!

De ce este Ciprul o destinație atât de atractivă?

Cipru înseamnă în primul rând plajă, mare și soare, dar și munte, păduri verzi, obiective turistice interesante, peisaje romantice și distracție la maximum.  Sezonul lung (aprilie - octombrie) este propice vacanțelor la mare pentru cupluri, familii cu copii și grupuri de prieteni. Cu peste 300 de zile însorite pe an, temperaturi ridicate ale apei și plajele largi, cu nisip și intrare lină în mare, destinația este un vis îndeplinit pentru cei care își doresc un sejur exotic aproape de casă. Recomandăm destinația pentru toate vârstele și toate interesele: vacanțe de relaxare la plajă, vacanțe active, vizite și excursii. Poți să participi la mini croaziere, yachting, safari, pescuit, trasee de drumeție în Munții Troodos, excursii în sate tradiţionale cipriote sau tururi în orașe și multe altele. Cipru are și o viață de noapte vibrantă, de aceea mulți tineri amatori de distracție aleg insula pentru o vacanță de neuitat. Nici cei pasionați de turism culinar nu trebuie să rateze această destinație. Gastronomia cipriotă este impresionantă, un amestec savuros al tuturor influențelor istorice și culturale care și-au lăsat amprenta de-a lungul timpului peste locuri și oameni. Așa cum știi probabil, aici predomină bucătăria grecească cu influențe orientale, în special turcești. Meze, halloumi la grătar sau souvlaki sunt câteva preparate din bucătăria cipriotă pe care trebuie să le încerci. Ciprul este și loc de pelerinaj pentru creştinii ortodocși, în Larnaca aflându-se moaștele Sf. Lazăr, cel înviat din morți de Iisus Hristos. În munții Troodos, în biserica Sf. Nicolae, există o frescă unică în lume, reprezentând-o pe Fecioara Maria alăptându-l pe Iisus. Pentru iubitorii de golf, insula deține unele dintre cele mai bune terenuri de joc din Europa. Complexul Aphrodite Hills Golf, aflat între Paphos și Limassol, include un teren de golf cu 18 găuri, premiat la nivel european, facilități de cazare de cea mai înaltă clasă și numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Asadar, nu mai sta pe ganduri si intra pe site sa vezi ofertele de cazare Cipru de Nord sau cazare Larnaca.

Unde să mergi în Cipru anul acesta?

Cele mai populare stațiuni turistice din Cipru sunt Ayia Napa, Limassol, Larnaca și Paphos. Toate au o infrastructură turistică bine pusă la punct, cu unităţi de cazare care satisfac toate exigențele. Oriunde dorești să mergi în Cipru vei găsi plaje largi, în principal cu nisip și intrare lină în mare (excepție făcând Paphos), potrivite astfel și familiilor cu copii. Dacă vrei să faci o excursie alături de cei mici, atunci te vei bucura de diversele aqua park-uri din Aya Napa, Limassol și Paphos, de un excelent delfinariu în Ayia Napa, dar și de zoo în Limassol. Pentru tinerii amatori de petreceri, Ayia Napa (comparată de mulți turiști și experți cu Ibiza) este destinația perfectă, cu multe cluburi, baruri și terase deschise până în zori. Plaja Nissi Beach este cea mai populară din această stațiune. Decorată cu Blue Flag, plaja te întâmpină cu nisip fin, auriu și apă turcoaz. Limassol a fost gândită ca o stațiune “americană” la mare, cu o stradă principală care străbate întreg orașul. Pe o parte, spre mare, sunt amplasate hotelurile, pe cealaltă parte aflându-se ansamblurile rezidențiale. Si Limassol are o viață de noapte activă în zona turistică. Larnaca este celebră pentru plajele frumoase și curate. Vei găsi aici o zonă de cluburi, restaurante și terase amplasate în spatele plajei Finikoudes, principala plajă a stațiunii, foarte populară vara. Paphos este o destinație menită mai mult aventurierilor, iubitorilor de istorie, cultură și mitologie, sau celor interesați de experiențe inedite. Plajele de pe Insula Afroditei sunt in general stâncoase/pietroase, iar marea nu este întotdeauna calmă. Cu toate acestea, stațiunea este extrem de populară. Aici poți vizita locul de naștere al zeiței Afrodita (conform miturilor grecești), situl arheologic Nea Paphos, necropola (din perioadă elenă și romană) Mormintele Regilor, precum și bazilici, mănăstiri, băi medievale, catacombe și multe altele. După câteva zile de explorare a miturilor și sit-urilor arheologice, îți recomandăm să nu ratezi nici gradina zoologică, aqua park-ul, un tur cu măgari, jeep safari, și alte distracţii. Larnaca, Nicosia și Paphos dețin numeroase obiective pentru iubitorii de arhitectură și arheologie: clădiri vechi din diferite epoci, bine conservate, fortificații, obiective culturale și religioase, muzee, etc. Paphos este un oraș încărcat de istorie, sit-ul arheologic fiind inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO.  

Unde să te cazezi în Cipru anul acesta?

Dacă te-am convins să pui Ciprul pe lista scurtă a destinațiilor de vacanță din acest an, hai să vedem și câteva opțiuni de cazare. Am ales pentru tine hoteluri diverse, potrivite pentru toate bugetele.

1. Nissiana 3*/ Ayia Napa

Situat la numai 150 de metri de populara Nissi Beach, cu intrare lină în mare și ape cristaline, hotelul Nissiana 3* te întâmpină cu servicii excelente și nenumărate posibilități de distracție și petrecere a timpului liber.  Aici poţi practica o mare varietate de sporturi nautice, poţi vizita atractivele plaje Landa și Makronissos sau te poţi răsfăța bucurându-te de tot ceea ce îți oferă hotelul: piscina exterioară și interioară, programe de divertisment, centru Spa, teren de tenis cu nocturnă, loc de joaca si piscina pentru copii, etc.

2. Nissiblu Beach Resort 5*/ Ayia Napa

Acest hotel elegant, deschis în 2019, oferă tuturor oaspeților săi facilități cu adevărat de lux. Aflat la două minute distanță de plaja Nissi Beach, cu vedere la Marea Mediterană, hotelul Nissiblu Beach Resort 5* te întâmpină în mijlocul unei grădini tropicale cu camere superbe, piscină interioară încălzită, piscină exterioară, piscină pentru copii, restaurant de cinci stele cu gastronomie italiană, americană și internațională, trei baruri, sală de sport și multe altele. De la hotel, o scurtă plimbare pe jos te poate duce în centrul orașului Ayia Napa sau la WaterWorld Ayia Napa.

3. Adams Beach 5*/ Ayia Napa

Hotel Adams Beach 5* are acces direct la plajă, servicii de cea mai înaltă calitate, facilități pentru copii și multe altele. Localizat pe una dintre cele mai bune plaje din Cipru, Nissi Bay, la 2.5 km de centrul stațiunii Ayia Napa, hotelul îți oferă acces la: piscină exterioară cu o zonă de mică adâncime, programe de divertisment seara, piscină interioară, saună, terenuri de tenis, centru Spa & wellness, hammam, jacuzzi și multe altele. Iubitorii de aventuri se pot bucura aici de snorkelling, scufundări și alte sporturi nautice pe plajă. Nici cei mici nu sunt neglijaţi – găsesc aici club pentru copii, animatori, darts, tenis de masă, biliard, loc de joacă pentru copii, mini golf, sală de jocuri și multe altele. În apropierea hotelului se află și parcul acvatic, perfect pentru o zi de distracție alături de cei dragi.

4. Mediterranean Beach 4*/ Limassol

Hotelul Mediterranean Beach 4*, recent renovat, este situat pe una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Limassol. Agios Tychonas este alegerea perfectă pentru amatorii de plajă și relaxare. Oaspeții găsesc aici un mediu prietenos, lux și confort. La câteva sute de metri de hotel se află ruinele orașului antic Amathounta, considerat a fi prima așezare locuită din regiune, inclus în Patrimoniul UNESCO. Dincolo de locația excelentă și serviciile foarte bune (peste categoria de 4 stele), turiștii se pot bucura aici de nenumărate facilități și posibilități de petrecere a timpului liber: piscină exterioară și interioară, centru Spa, tenis de masă, biliard, sală de jocuri, un centru fitness, un teren de tenis și programe de divertisment seara. Cei pasionați de sporturi nautice pot practica scufundări, windsurfing și altele.  

Când și cum poți ajunge în vacanță în Cipru anul acesta?

Din România, în perioada iunie-septembrie, ai zboruri charter din Cluj-Napoca și București către Larnaca, acoperind toate zonele administrative/turistice ale insulei (Larnaca, Limassol, Paphos, Famagusta, Kyrenia, Nicosia) fie prin oferta de cazare, fie prin excursiile organizate local.

Cât mă costă un sejur în Cipru anul acesta?

Pentru a-ți putea face niște calcule din timp și a-ți planifica mai bine vacanța, îți oferim mai jos două exemple de pachete cu zbor charter și mic dejun inclus în iunie 2022:
  1. Pentru un pachet cu zbor charter din București în luna iunie, tarifele pornesc de la 540 euro/persoană și includ zbor dus-întors, transferuri la destinație și cazare pentru 7 nopți cu mic dejun la un hotel de 3* în Larnaca.
  2. Pentru un pachet cu zbor charter din Cluj-Napoca în luna iunie, tarifele pornesc de la 635 euro/persoană și includ zbor dus-întors, transferuri la destinație și cazare 7 nopți cu mic dejun la un hotel de 3* în Larnaca.
Rezervă-ți vacanța în Cipru acum

SOURCE AND TAGS