Chile – aventură în țara contrastelor

Se spune că în Chile ai parte de o aventură aproape la fiecare pas, așadar dacă îți dorești să pornești într-o călătorie într-una dintre cele mai neobișnuite și fascinante țări din America de Sud, trebuie să știi că natura, cu proporțiile sale colosale, are rival aici numai în contrastele de care o să te lovești și pe care o să le adori la fiecare pas.

De la misterioasele statui din Insula Paștelui până la cramele de lux din capitală, un circuit in Chile oferă vizitatorilor experiențe de neuitat. Hai să descoperim azi împreună câteva dintre lucrurile care fac această țară a contrastelor și a aventurilor o destinație de „bucket list”!

Insula Paștelui

Chile - Insula Pastelui

Insula Pastelui

Dacă te simți un adevărat Indiana Jones și preferi vacanțele sau circuitele turistice care se abat de la traseele clasice, atunci Chile este destinația perfectă. Toți cei pasionați de misterele lumii fac tot posibilul să ajungă pe Insula Paștelui, unul dintre celebrele locuri izolate și enigmatice de pe Pământ. Desigur, aici se vine de obicei pentru a vedea statuile Moai, tăcuții giganți de piatră, care încă au multe povești de spus, iar insula este un adevărat paradis natural.

Chile - Insula Pastelui

Insula Pastelui

Aici ai parte de zeci de sit-uri arheologice, plaje superbe, posibilități excelente de a face scufundări și destule cratere vulcanice pentru fotografii unice în lume. Oricine ajunge în Chile și preferă o vacanță de explorare trebuie să ajungă pe Insula Paștelui.

Torres del Paine

Chile - Patagonia - Torres del Paine

Patagonia – Torres del Paine

Chile - Patagonia - Torres del Paine

Patagonia – Torres del Paine

Torres del Paine este tot ce îți dorești în ceea ce privește descoperirea minunilor naturale ale acestei țări. Din Anzi în Patagonia, Parcul Național Torres del Paine cuprinde creste muntoase îmbrăcate în zăpadă, ghețari și atât de multe trasee montane că îți vei dori să rămâi aici pentru totdeauna. Parcul se întâmplă să fie una dintre cele mai masive și mai izolate regiuni naturale din lume, iar despre peisajele de aici se pot scrie cărți întregi fără a risca să rămâi lipsit de surse de inspirație.

Deșertul Atacama și aventurile extreme

Chile - Desertul Atacama

Desertul Atacama

Dacă ești pasionat de locuri unice pe Pământ și aventuri care intră cu ușurință pe lista lucrurilor pe care trebuie să le faci măcar o dată în viață, atunci deșertul Atacama este pentru tine. Cel mai uscat deșert non-polar de pe planetă, Atacama este perfect pentru a închiria o mașină de teren și pentru a te aventura în marele necunoscut.

Desertul Atacama

Desertul Atacama

Chile - Desertul Atacama

Desertul Atacama

Desertul Atacama - Gheizere

Desertul Atacama – Gheizere

Atacama este o minune a naturii în sine, căci excursia ta îți va dezvălui privirii fie flamingi făcând un uluitor contrast cu cerul de un albastru ireal și albul strălucitor al câmpurilor de sare, fie gheizere țâșnind din pământ sau vulcani semi-activi care par a susține cerul nesfârșit cu rotocoalele lor de fum.

Temerarii pot, desigur, să urce unul dintre acești vulcani, deși mulți preferă să lase în urmă peisajul sălbatic și să se răsfețe într-un spa termal – pe acestea le găsești la baza vulcanilor celor mai importanți oferind o experiență aparte.

Valea Morții

Valea Mortii

Valea Mortii

Nu lăsa numele să te sperie! În ciuda aspectului deșertic și dezolat, aici poți avea parte de unele dintre cele mai fascinante aventuri care să îți facă inima să bată mai tare. Dacă ești pasionat de călărie, poți petrece câteva ore în șa, galopând și admirând peisajul supranatural care te înconjoară. Mai mult însă, vei întâlni nenumărați sportivi de performanță și pasionați de sporturi extreme care fac sandboarding – se dau cu placa pe dune. Un tur ghidat al zonei este varianta cea mai ”cuminte” de a vizita această zonă celebră.

Santiago de Chile

Santiago de Chile

Santiago de Chile

Dacă vrei să iei o pauză de la aventurile și misterele naturale din Chile, Santiago te așteaptă să te odihnești, să te relaxezi și mai ales să descoperi cultura, istoria și distracția unei capitale cosmopolite și foarte primitoare. Ajuns în Santiago, îți recomandăm să pui pe listă Muzeul de Artă Precolumbiană, Muzeul Ralli, Muzeul Drepturilor Omului, Piața Centrală, Centrul Gabriela Mistral și multe altele.

Santiago de Chile

Santiago de Chile

Santiago este o experiență a tuturor simțurilor și pentru că ești în inima țării, aici poți avea parte de o experiență de degustare de vinuri unică în lume. Vinurile chiliene pot satisface și cele mai rafinate gusturi, în timp ce restaurantele de lux pot oferi experiențe culinare și revelații gastronomice care mai de care mai interesante. Până și cartierele orașului au tematica lor unică, precum și festivalurile lor specifice, așa că ia în considerare și această destinație în itinerariul tău de călătorie.

Valparaiso

Valparaiso

Valparaiso

Cu peisaje care fac obiectul cărților poștale și concursurilor de fotografie, Valparaiso este o împletitură de viață boemă și atmosferă victoriană așezată pe o coastă stâncoasă care îți taie răsuflarea. Așezarea este celebră pentru aerul ei boem, inspirând de-a lungul timpului nenumărați artiști și scriitori. Poți merge pe urmele lui Pablo Neruda, lăsând culorile puternice și atmosfera relaxată a orașului să te inspire, dar poți și să admiri un apus superb de pe boema terasă a unui bar în timp ce savurezi pisco sau un pahar de roze fructat, perfect după o lungă zi de explorare.

Odată ajuns în Valparaiso, poți face o excursie rapidă până la Vina del Mar, Miami de Chile sau Nisa de Chile, cum i se mai spune. Chiar dacă nu vrei să îți încerci norocul la un cazino, tot ai posibilitatea de a te distra copios în barurile, cluburile și restaurantele de lux de aici, să faci o plimbare pe faleză sau să încerci câteva preparate de lux într-un bistro cochet.

*

Chile merită explorat cu atenție și răbdare căci, în ciuda formei sale geografice înguste și alungite, adăpostește între granițele sale contraste uluitoare: de la deșertul arid Atacama în care NASA testează echipamente pe care le trimite pe Marte și până la atmosfera relaxată și veselă sud-americană din Valparaiso sau Santiago, de la întinderile sălbatice ale Patagoniei și până la centrele spa de lux construite la baza unor vulcani gigantici, Chile este o adevărată experiență de neuitat pentru orice iubitor de călătorii, de cultură și natură.

Ca să descoperi această țară a uluitoarelor contraste, tot ce trebuie să faci este fie să îți alegi un circuit care îți oferă șansa să vezi și să trăiești cele mai importante obiective și aventuri în Chile, fie să îți rezervi o vacanță de neuitat într-un loc despre care ai citit în cărți, dar pe care merită să îl vezi cu ochii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *