Cele mai romantice destinatii din Europa pentru Valentine’s Day


Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi si nu ar strica sa iti faci niste planuri pentru a petrece cateva momente romantice alaturi de partenerul tau. Dincolo de flori, cadouri-surpriza si cine romantice, Valentine’s Day poate fi sarbatorita si un pic… altfel. O excursie in tara sau in strainatate poate deveni un prilej perfect de a va redescoperi si de a explora lumea. Hai sa facem azi o scurta excursie prin Europa si sa vedem cateva destinatii romantice si cateva activitati care vor deveni amintirile voastre preferate.

1. Budapesta

[caption id="attachment_10327" align="aligncenter" width="600"]Dunarea si cladirea Parlamentului Budapesta Dunarea si cladirea Parlamentului; sursa foto: lundaekonomerna.se[/caption] Budapesta este in sine un oras romantic si superb, care poate fi vizitat si gustat pe tot parcursul anului. Dar cand vine vorba de Valentine’s Day, orasul pare a se pregati special pentru voi.

Croaziera pe Dunare

[caption id="attachment_10330" align="aligncenter" width="600"]Croaziera pe Dunare Budapesta Croaziera pe Dunare; sursa foto: budapestcards.com[/caption] Cu ocazia Zilei Indragostitilor, in Budapesta ai ocazia sa participi la una dintre cele mai speciale activitati cu putinta: croaziera romantica pe Dunare cu vaporasul. Un astfel de program include o cina la lumina lumanarilor, programe de muzica live (in general oferite de Filarmonica Maghiara), o sesiune de degustare de vinuri si, desigur, peisajul unic al malurilor Dunarii cu luminile, podurile si superbele fatade ale cladirilor.

Distractie la Aquaworld Resort

[caption id="attachment_10332" align="aligncenter" width="600"]Aquaworld Resort Budapesta Aquaworld Resort; sursa foto: tripadvisor.com[/caption] Stii de ce ai nevoie in mijlocul lunii februarie? De unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, de sauna, tratamente spa, piscine, bai de aburi, sauna si diverse tratamente de wellness care sa va umple de energie si pofta de viata. Un sejur in Aquaworld Resort inseamna lux accesibil, rasfat, odihna, refacere corporala si spirituala, distractie si deconectare.

Aventura intr-o calatorie cu trenul

Un Orient Express modern, trenul special pentru indragostiti te va duce de la Budapesta la Nagymaros si retur. Cei aproximativ o suta de kilometri pe care ii vei parcurge dus-intors vor trece intr-o clipa pentru ca acest tren este cu totul unic, iar calatoria va fi o experienta ce merita traita o data in viata. Pe langa cina cu trei feluri la lumina lumanarilor, vei avea parte si de o selectie de vinuri pe masura si un concert de pian live, toate intr-o atmosfera si un decor luxos, de epoca.
Vezi detalii

2. Venetia

[caption id="attachment_10334" align="aligncenter" width="600"]Venetia sursa foto: trailfinders.com[/caption] Este posibil ca Parisul si Venetia sa fie intr-o competitie acerba pentru titlul de “Cel mai romantic oras din lume” – de aceea le-am inclus pe ambele pe aceasta lista. In ceea ce priveste Venetia, totul este romantic aici, de la stradutele pietruite pana la micile cafenele care iti ofera o intimitate greu de gasit in alta parte.

Bun venit la balul-carnaval de Ziua Indragostitilor!

[caption id="attachment_10336" align="aligncenter" width="600"]Carnavalul de la Venetia sursa foto: italymagazine.com[/caption] Un mod foarte original de a combina splendoarea Carnavalului de la Venetia cu luxul unul bal dedicat indragostitilor, acest tip de eveniment poate fi comparat cu patrunderea intr-o realitate magica. Una dintre cladirile istorice ale Venetiei se transforma pentru o noapte intr-un taram de basm, iar cuplurile care participa se pot rasfata cu delicatese la aperitiv, o cina demna de familiile regale, orchestra, dans, muzica moderna si distractie pe masura, toate stropite cu vinuri alese si o ambianta de neegalat.

Aventura pe galion

Un alt mod unic de a petrece Ziua Indragostitilor in Venetia (pe langa clasica plimbare cu gondola) este aventura pe galionul venetian pe care autoritatile il pun la dispozitie cu aceasta ocazie. Poti avea parte de cateva ore minunate la bordul impresionantului vas de epoca, rasfatat si de un meniu special creat pentru cuplurile participante. Plimbarea in laguna, peisajele de pe maluri, muzica, ambianta si simplitatea eleganta a atmosferei vor face aceasta excursie una de neuitat.
Vezi detalii

3. Paris

[caption id="attachment_10338" align="aligncenter" width="600"]Paris Franta sursa foto: justring.com[/caption] Orasul luminilor, orasul indragostitilor de pretutindeni, Parisul sarbatoreste Valentine’s Day ca niciun alt loc de pe pamant. Iata recomandarile noastre:

Magie de pe Sena si pana la Turnul Eiffel

[caption id="attachment_10340" align="aligncenter" width="600"]croaziera cu vaporasul pe Sena Cina romantica pe croaziera; sursa foto: bateauxparisiens.com[/caption] Unul dintre programele preferate ale parizienilor si turistilor care vor sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor in oras cuprinde o croaziera cu vaporasul pe Sena si degustarea unui pahar de sampanie originala frantuzeasca, plimbare ce se continua cu urcarea la etajul al doilea al Turnului Eiffel pentru a admira o panorama asupra Parisului. Poti astfel vedea cateva dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului, fie de pe Sena, fie strabatand metropola pana la turn. Aventura continua cu o plimbare romantica in frumoasele gradini Trocadero, in timp ce ghidul iti va spune unele dintre cele mai savuroase, picante si pasionante povesti despre iubire care s-au intamplat in Paris. Cuplurile primesc la final o cutie cadou continand ciocolata confectionata de unii dintre cei mai mari cofetari francezi.

Un show inedit: Cabaret la Crazy Horse

[caption id="attachment_10343" align="aligncenter" width="600"]Spectacol de cabaret in Crazy Horse Paris Spectacol de cabaret in Crazy Horse; sursa foto: lifeinriviera.com[/caption] Cabaretele pariziene nu mai au nevoie de nicio introducere, dar Crazy Horse si programul special pe care il ofera de Valentine’s Day nu se compara cu nimic. Lido si Moulin Rouge sunt si ele alegeri bune, desi considerate putin cam prea turistice. De aceea, Crazy Horse este cap de afis cand vine vorba despre un spectacol unic, plin de senzualitate, cu muzica, decoruri si distractie ce intrec imaginatia.
Vezi detalii

4. Roma

[caption id="attachment_10345" align="aligncenter" width="600"]Roma Italia sursa foto: internationalexpatsclub.com[/caption] Un oras ce nu se poate vizita numai in cateva zile, Roma este o oaza a frumusetii, a culturii, a religiei si a turismului. Insa de Valentine’s Day, Roma imbraca haina unui romantism elegant, cosmopolit, special ca si orasul insusi.

Pierde-te printre stele la Observatorul Astronomic

Ce mod mai bun de a impartasi Ziua Indragostitilor cu persoana iubita decat sa priviti amandoi stelele? Observatorul Astronomic are program special cu aceasta ocazie, oferindu-va un cocktail de bun venit, iar apoi o calatorie printre galaxii si constelatii, insotite de explicatii si imagini unice obtinute cu unele dintre cele mai performante echipamente.

Sarbatoreste ca romanii

[caption id="attachment_10347" align="aligncenter" width="600"]Podul Milvio Roma sursa foto: 10best.com[/caption] Promite-ti-va dragoste eterna pe Podul Milvio, o adevarata institutie a iubirii din Roma. Traditia spune ca aici cuplurile isi reinnoiesc juramintele si agata un lacat pe unul din stalpii podului, pentru a arunca apoi cheia in Tibru. Traditia nu dateaza de pe vremea Imperiului, ci are radacini mult mai moderne. Totusi, atat de populara este aceasta activitate, incat Milvio s-a transformat intr-un loc de pelerinaj al indragostitilor din intreaga lume, mai ales de Valentine’s Day.
Vezi detalii

5. Muntii Fagaras – Romania

[caption id="attachment_10349" align="aligncenter" width="600"]Balea Lac Muntii Fagaras Romania sursa foto: hitchhikershandbook.com[/caption] Ai putea fi surprins de aceasta alegere, pentru ca in Romania poti alege dintr-o sumedenie de locuri si zone romantice in care sa evadezi anul acesta de Valentine’s Day impreuna cu persoana iubita. Cu toate acestea, Muntii Fagaras sunt cu adevarat speciali si reprezinta destinatia perfecta pentru o evadare in doi, mai ales ca nici nu trebuie sa iesi din tara ca sa te bucuri de o zi cu adevarat minunata.

Relaxare si rasfat la poalele muntilor

O evadare departe de lumea dezlantuita te poate aduce intr-unul din satele de la poalele muntilor, adevarate colturi de rai care te asteapta nu numai cu peisaje de basm, dar si oferte complete de odihna si distractie. Te poti bucura asadar de o mini-vacanta mai altfel, in deplina intimitate, rustica, linistita si romantica in care sa te bucuri de tot ce e in jurul tau, de la frumusetea impresionanta a muntilor pana la delicioasele bucate cu care vei fi rasfatat in oricare din pensiunile pe care ti le alegi. Stai la foc, bucura-te de caldura si liniste, respira aer curat, savureaza simplitatea locurilor si impartaseste momente de vis alaturi de persoana iubita simtindu-va ca intr-o gradina a Raiului numai a voastra.

Descopera un colt magic al tarii

[caption id="attachment_10351" align="aligncenter" width="600"]templul dorintelor de la sinca veche Manastirea Sapata in Piatra; sursa foto: romanianresorts.ro[/caption] O mini-vacanta in Muntii Fagaras poate insemna si descoperire, explorare si aventura. Luati-va bocancii de munte si faceti o plimbare la Manastirea Sapata in Piatra, Muzeul Badea Cartan, Poiana Narciselor, sau muzeele de la Bucium si Copacel.

Rasfat la Baile Persani

Dincolo de peisajul montan, ospitalitatea gazdelor si nenumaratele posibilitati de drumetie de care poti avea parte aici, Muntii Fagaras sunt cunoscuti si pentru calitatea apelor de la Baile Persani. Aceasta staţiune balneoclimaterica este deosebit de cautata mai ales in timpul iernii. Rasfata-te si trateaza-te la strandul cu ape minerale clorurate, bicarbonate, sodice si calcice sau fa impachetari cu namol. Vei gasi in statiune si restaurante, facilitati de cazare si divertisment astfel incat mini vacanta ta de Valentine’s Day sa se transforme intr-o adevarata evadare in paradis. Va veti intoarce de acolo refacuti si plini de energie. Voi unde ati planficat sa petreceti Valentine’s Day? Ce v-ar atrage mai mult, o excursie in strainatate sau un mini-concediu in tara?

SOURCE AND TAGS